ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΣΥΛΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΣΥΛΟΥ


ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 29/04/2020

Τις τελευταίες μέρες, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι/ες της Υπηρεσίας Ασύλου βρισκόμαστε σε συνεχείς κινητοποιήσεις μετά την αναίτια απόφαση απόλυσης των 17 συναδέλφων και συναδελφισσών μας με απόφαση της Γενική Συνέλευση του ΣΕΣΥΑ για συνέχιση της απεργίας μας μέχρι την άμεση ανάκληση των εκδικητικών απολύσεων και την παύση της συνδικαλιστικής δίωξης.

Σήμερα, αντιπροσωπεία μελών του Σωματείου και μέλος του ΔΣ που εργάζονται στην Σάμο συνάντησαν τον Υπουργό Μηταράκη, ο οποίος επισκέφτηκε το ΚΥΤ Σάμου και την Περιφέρεια μετά τα τελευταία γεγονότα. Σε ερώτηση των συναδέλφων για ποιο λόγο απολύει τους 17, ο Υπουργός αρνήθηκε ότι πρόκειται για απόλυση και αυτή τη φορά προέβαλε διαφορετική δικαιολογία, δηλώνοντας ότι υπάρχουν «νομικά κωλύματα» από το νομικό τμήμα της Υπηρεσίας (ενώ ο Σύλλογος των μονίμων υπαλλήλων της Υπηρεσίας Ασύλου έχει ήδη δηλώσει ότι δεν έχει εμπλοκή το νομικό τμήμα) και ότι αυτός ήθελε να ανανεώσει τις συμβάσεις αλλά δεν μπορούσε (!).

Μετά από αίτημα και παρέμβαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ κανονίστηκε αύριο συνάντηση με τον Υπουργό με μέλη της ΑΔΕΔΥ, του ΣΕΣΥΑ και του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Υπηρεσίας Ασύλου και Αρχής Προσφυγών στη 13.00.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους/ες τους/ις απεργούς και σε όλα τα Σωματεία που έχουν σταθεί στο πλάι μας να παραστούν στην διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου (κτίριο ΚΕΡΑΝΗ, Λ. Θηβών 198) στις 12 μ.μ..

Οι εργαζόμενοι/ες χρειάζονται στήριξη για να μπορέσουν να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΣΥΛΟΥ