top of page

Συναγερμός στα Γιαννιτσά, 46 κρούσματα σε εργοστάσιο κονσερβοποίησης φρούτων


Διέκοψε τη λειτουργία του το εργοστάσιο


Τουλάχιστον 46 εργαζόμενοι σε μονάδα επεξεργασίας και κονσερβοποίησης φρούτων βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Σήμερα ανακοινώθηκαν τα 11 από αυτά, ενώ τα υπόλοιπα 35 είχαν ανακοινωθεί σταδιακά τις προηγούμενες ημέρες.

Στο εργοστάσιο εργάζονται έως και 600 εποχικοί εργαζόμενοι και όταν εντοπίστηκαν οι πρώτες μολύνσεις από κορονοϊό στο εργοστάσιο βρίσκονταν 150 εργάτες.

Καθώς στην πλειονότητά τους οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο είναι εποχικοί, μετακινούνται μαζικά με λεωφορεία στους νομούς Κιλκίς, Ημαθίας, Πιερίας και Θεσσαλονίκης. 

Διέκοψε τη λειτουργία του το εργοστάσιο

Ανακοίνωση για την υπόθεση εξέδωσε η εταιρεία, η οποία διευκρίνισε ότι διέκοψε τη λειτουργία της για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και του προσωπικού.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «τηρούσε όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία από τον Covid-19» καθώς και ότι «μόλις ενημερώθηκε για την ύπαρξη κρουσμάτων σε 11 εργαζομένους της περιοχής Κιλκίς, έλαβε άμεσα όλα τα νόμιμα μέτρα, ενημερώνοντας τις συναρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και επιπλέον άμεσα μέτρα με δικά μας έξοδα, και μέχρι νεωτέρας, διέκοψε την λειτουργία της, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και του προσωπικού της».

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται ήδη από χθες στην περιοχή προκειμένου να προβεί στην εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων κι εξετάσεων στους εργαζόμενους του εργοστασίου και περισσότερα τεστ θα γίνουν τις επόμενες ημέρες.

Να σημειωθεί ότι συνολικά στη χώρα παραμένει σταθερά τριψήφιος ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού. Σήμερα Τρίτη ανακοινώθηκαν ακόμη 169 κρούσματα, και ένας ακόμη θάνατος, ενός 49χρονου άνδρα με υποκείμενα νοσήματα, εξαιτίας της Covid-19. Επίσης, 42 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, με διάμεση ηλικία τα 69 έτη.

ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page