top of page

Συνάντηση ΕΙΝΑΠ με την 1η ΥΠΕ

Αθήνα, 19/05/21


Τη Δευτέρα 17/05/21 το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ πραγματοποίησε συνάντηση με το Διοικητή της 1 ης Υ.ΠΕ. Παναγιώτη Στάθη.


Η ατζέντα των θεμάτων ήταν: 

Ο αποχαρακτηρισμός των νοσοκομείων (Θριάσιο, Σισμανόγλειο, Ερυθρός, Αμαλία Φλέμιγκ, Παμμακάριστος) από νοσοκομεία μίας νόσου (covid) και η επαναφορά τους στην προηγούμενη λειτουργία. 


Η λειτουργία των χειρουργείων.


Επίσης, τέθηκε επιτακτικά ξανά το θέμα των προσλήψεων και το θέμα της απρόσκοπτης λήψης κανονικής άδειας, δεδομένου ότι σε πολλούς συναδέλφους γιατρούς αλλά και σε όλους τους υγειονομικούς, αθροιστικά οφείλονται άδειες 2 ετών λόγω της γνωστής απαγόρευσης.


Τονίσαμε την ανάγκη για εξασφάλιση περισσοτέρων κλινών σε non - covid ΜΕΘ, είτε στα δημόσια νοσοκομεία είτε με επιτάξεις ιδιωτικών.


Σε ερώτημά μας για προοπτικές προσλήψεων δεν πήραμε σαφή απάντηση. Το υπουργείο Υγείας δεν προβλέπει καμία νέα προκήρυξη μονίμων γιατρών, επίσης δεν έγινε καμία αναφορά από τη διοίκηση για τους επικουρικούς γιατρούς.


Αναφέραμε ότι μόνο στο 54% των προκηρυγμένων θέσεων μόνιμων γιατρών έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των κρίσεων, λόγω γραφειοκρατίας και μεγάλης καθυστέρησης.


Τέλος, έγινε ειδική αναφορά για τον νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όπου η μετατροπή του σε νοσοκομείο μιας νόσου, εξώθησε 15 ειδικευόμενους πολλών ειδικοτήτων να αποχωρήσουν διότι σταμάτησε αιφνίδια η εκπαίδευσή τους.


Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τη διοίκηση ήταν ότι θα ξεκινήσει σταδιακός αποχαρακτηρισμός των νοσοκομείων covid με αρχή το Θριάσιο, κατόπιν το Σισμανόγλειο και μετά τον Ερυθρό. Επίσης, θα δοθούν κάποιες κοινές covid κλίνες σε non - covid ασθενείς σε Γεννηματά και Ευαγγελισμό και ΚΑΤ καθώς και θα γίνει και μετατροπή 20 κλινών ΜΕΘ covid σε non - covid σε ΚΑΤ, Σισμανόγλειο και Γεννηματά.


Σχετικά με την επίταξη του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, μας ενημέρωσε ότι θα σταματήσει στις 31/05/21.


Ο διοικητής δεσμεύθηκε για την επαναλειτουργία της καρδιοχειρουργικής μονάδας του Ευαγγελισμού μετά τη διακοπή της λειτουργίας της και τη μεταφορά ασθενών στο Ωνάσειο.


Η θέση μας διατυπώθηκε με σαφήνεια: 

Επάνοδος όλων των νοσοκομείων αποκλειστικά covid, στην προηγούμενη λειτουργία τους.  Επαναλειτουργία όλων των χειρουργείων. 

Εξασφάλιση της χαμένης κανονικής άδειας 2 ετών του προσωπικού με προσλήψεις και σωστό προγραμματισμό. 

Προσλήψεις προσωπικού στα εμβολιαστικά κέντρα και σε δομές ΠΦΥ.


Θα επακολουθήσει συνάντηση με τη 2 η Υ.ΠΕ. και νέα συνάντηση με την 1 η Υ.ΠΕ. με θέμα τα Κέντρα Υγείας και τους εμβολιασμούς.

Comentarios


bottom of page