top of page

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που διοργανώνει το σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Πρέβεζας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

-----------------------------------------------------------------------------------------

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που διοργανώνει το σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Πρέβεζας για την Υγεία


ΤΡΙΤΗ 26/5 & ΩΡΑ 7:30 μμ στα παλαιά ΚΤΕΛ Πρέβεζας

-----------------------------------------------------------------------------------------

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Συνεχίζουμε τους κοινούς αγώνες ενάντια στην καταστροφική πολιτική για τους εργαζόμενους και το λαό, της κυβέρνησης & της Ευρωπαϊκής Ένωσης του κεφαλαίου.

Ø Πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της υγείας.

Ø Πολιτική διαχρονικής μείωσης των Κρατικών δαπανών και μετατροπής των νοσοκομείων σε επιχειρήσεις.

Ø Πολιτική που μεταφέρει στις πλάτες των ασφαλισμένων και των εργαζομένων τη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας που αναγκάζονται χρόνο με το χρόνο να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για παροχές υγείας, ενώ την ίδια ώρα πληρώνουν ασύλληπτους φόρους.

Ø Πολιτική που θεωρεί «έξοδο» και «κόστος» τη στελέχωση των νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό. Πολιτική που καταδικάζει το επιστημονικό προσωπικό (γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό κτλ), στην περιστασιακή απασχόληση, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, στην ανεργία και στο ξενιτεμό.

Ø Πολιτική που διέλυσε τις πρωτοβάθμιες δομές υγείας και αναγάγει την πρόληψη σε ατομική υπόθεση.

Ø Πολιτική που ενισχύει και επιδοτεί με κάθε τρόπο τον ιδιωτικό τομέα υγείας και τους κλινικάρχες που κατά τη διάρκεια της πανδημίας αποδείχτηκε περίτρανα ο παρασιτικός και κερδοσκοπικός του χαρακτήρας.

Ø Πολιτική , που με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού και την βαθιά ύφεση στις καπιταλιστικές οικονομίες, σημάδια της οποίας προϋπήρχαν πριν την πανδημία, τσακίζει τα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων, επιδοτεί με δις ευρώ τους επιχειρηματικούς ομίλους και στέλνει το λογαριασμό στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα.

Συμπορευόμαστε μαζί με άλλα εργατικά σωματεία, στο διαρκή αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Αγωνιζόμαστε για να είναι τα νοσοκομεία χώροι κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς στο πάσχοντα συνάνθρωπό μας. Παλεύουμε για να είναι η υγεία κοινωνικό αγαθό και όχι «εμπόρευμα» που θα πουλιέται και θα αγοράζεται ανάλογα με το πορτοφόλι του καθενός.


Συμπαραστεκόμαστε στο σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Πρέβεζας που όλο το προηγούμενο διάστημα, έχοντας ταξικό προσανατολισμό, ανέδειξε τα μεγάλα προβλήματα στο χώρο της υγείας και μπήκε μπροστά διεκδικώντας καλύτερες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας για όλους τους εργαζόμενους και τον Πρεβεζιάνικο λαό.


Καταδικάζουμε τις προκλητικές, πολιτικά στοχευμένες συνδικαλιστικές διώξεις των μελών του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Πρέβεζας που στόχο έχουν να φοβίσουν τους εργαζόμενους χτυπώντας πρωτοπόρους αγωνιστές.


ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ !!! Απαιτούμε την άμεση ανάκλησή τους !!!

Η ενότητα και η αλληλεγγύη των εργαζομένων θα πρέπει να είναι η απάντηση μπροστά στην εξελισσόμενη σφοδρή επίθεση κυβέρνησης και κεφαλαίου ενάντια στους εργαζομένους και την εργατική τάξη.


ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ.

Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας. Προετοιμαζόμαστε για σκληρή μάχη απέναντι στον «ορατό» εχθρό που είναι η εξουσία των επιχειρηματικών ομίλων και οι κυβερνήσεις που τους υπηρετούν.


Αρκετά πληρώσαμε την κρίση & την ανάπτυξή τους

Όλοι στον συλλογικό αγώνα

Όπλο μας η αλληλεγγύη μας


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Comments


bottom of page