top of page

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΗ ΠΑΤΜΟ

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η Πρωτομαγιάτικη αγωνιστική συγκέντρωση στη Πάτμο. Η εκδήλωση έγινε στον εξωτερικό χώρο του «ΠΑΤΜΙΟΝ» Πολιτιστικού και Πνευματικού Κέντρου. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν οι παρακάτω φορείς:


-ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΡΟΥ-ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΤΜΟΥ

Π.Π.Ι. ΛΕΙΨΩΝ-ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ

-ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Β ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΑΤΜΟΥ - ΛΕΙΨΩΝ

-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΜΟΥ ΚΑΙ ΛΕΙΨΩΝ


Στην αρχή σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του προσωρινού ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Πάτμου και Λειψών Παναγιώτης Παπαμιχαήλ. Ακολούθησε η κύρια ομιλία από τον πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών Θεραπευτηρίου-Νοσοκομείου Λέρου-Κέντρου Υγείας Πάτμου Π.Π.Ι. Λειψών – Αγαθονήσίου Γιώργο Τσουκαλά, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων στα θέματα και τα προβλήματα υγείας και ειδικότερα στα μεγάλα προβλήματα στο χώρο της υγείας , που αντιμετωπίζουν η Πάτμος και τα γύρω ακριτικά νησιά. Απόσπασμα της οποίας παραθέτουμε παρακάτω:


ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ


ΠΕΡΣΙ ΣΤΙΣ 7 του Απριλίου ένα χρόνο πριν ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας Υγείας οι νοσοκομειακοί γιατροί και η Ένωση μας , έσπαγαν την σιωπή που είχε επιβληθεί από τις κυβερνήσεις της Ε.Ε . και πρώτοι από όλους τους εργαζόμενους της Ευρώπης διεκδικήσαμε μετρά προστασίας της υγείας του λάου.


Τι ζητούσαμε, τα αυτονόητα

· Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.

· Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών , κλινικών , του ιδιωτικού τομέα και ένταξη του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.


Ένα χρόνο μετά τίποτα από αυτά δεν έχουν γίνει με αποτέλεσμα να ζούμε τις τραγικές καταστάσεις του σήμερα με δεκάδες θανάτους ασθενών διασωληνωμένων εκτός μονάδων εντατικής θεραπείας, με τα νοσοκομεία να έχουν μετατραπεί, σε νοσοκομεία για μια νόσο με χιλιάδες παράπλευρες απώλειες από άλλες αρρώστιες που υποθεραπεύονται.


Τα Στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έως τον Νοέμβριο του 2020 η θνησιμότητα , δηλαδή οι θάνατοι γενικά τα τελευταία πέντε έτη από 120000 μέσο όρο εκτοξευτήκαν στους 130000 το 2020 από τους 10000 παραπάνω οι 5000 είναι από covιd ενώ οι υπόλοιποι 5000 είναι από άλλες αίτιες , δηλαδή από υποθεραπεία άλλων νόσων . Να σημειωθεί ότι στην περίοδο της κορύφωσης του δευτέρου κύματος συμφώνα με τα στοιχεία καταγράφηκε μεγάλη αύξηση των θανάτων συγκριτικά με το 2019 στις εβδομάδες κορύφωσης αύξηση 42%, 37% και 32,6 % και κυρίως από το φρακάρισμα των Μ.Ε.Θ και των δημόσιων νοσοκομείων στην βόρεια Ελλάδα


Το μεγαλύτερο όμως μέρος αυτών των θανάτων είναι θάνατοι από μια παράλληλη επιδημία , την επιδημία δηλαδή υποθεραπειας όλων των υπολοίπων νοσημάτων.


Όσο περνούν οι μήνες επιβεβαιώνεται όλο και περισσότερο και πιο καθαρά ότι είναι ο ίδιος ο καπιταλιστικός τρόπος παράγωγης και το κίνητρο του κέρδους αυτά που βάζουν την σφραγίδα τους τόσο στα διαλυμένα δημόσια συστήματα υγείας και την απουσία ουσιαστικών μέτρων προστασίας των λαών, όσο και στους ρυθμούς χελώνας στους εμβολιασμούς.

Χαρακτηριστική η φωτογραφία με τα ασθενοφόρα να σχηματίζουν κομβόι στην είσοδο του Ευαγγελισμού.


Ήταν μια εικόνα που αποτύπωσε το τι βιώνουν οι ασθενείς και οι υγειονομικοί.


Η Εφιαλτική κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής που βιώνουν καθημερινά οι ασθενείς και υγειονομικοί αντιμετωπίζεται από τα κυβερνητικά επιτελεία με απροκάλυπτο κυνισμό.


Η Επιτροπή ειδικών του υπουργείου από την πρώτη στιγμή ανάγει την αντιμετώπιση της πανδημίας σε ζήτημα ατομικής ευθύνης , με καλέσματα για υποταγή, με καταγγελίες ακόμα και σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις στο όνομα δήθεν της διασποράς, με αντιφάσεις που έχουν κουράσει τον κόσμο, για να υπηρετήσουν τελικά τις κάθε φορά κυβερνητικές επιλογές και ευθύνες.


Σε περίπτωση που ενδιαφέρεται κάνεις από την επιτροπή των ειδικών , αλλά και από την κυβέρνηση τους ενημερώνουμε ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων νοσοκομειακών γιατρών δε θεώρει φυσιολογικό το 2021 να χάνονται άνθρωποι επειδή ένα χρόνο τώρα δεν άνοιξε επαρκής αριθμός Μ.Ε.Θ , παρά τις προειδοποιήσεις .


Δεν συμβιβαζόμαστε με την επιλογή να μην γίνονται οι αναγκαίες προσλήψεις για να στελεχωθούν τα τμήματα , να μην ανοίγουν τα νοσοκομεία που έκλεισαν.


Να μην επιτάσσονται τα ιδιωτικά μεγαθήρια , ενώ πεθαίνουν άνθρωποι αβοήθητοι .


100 με 150 διασωληνωμενοι εκτός μονάδων εντατικής θεραπείας , οι 63 παραμένουν για πάνω από 4ο 24 ωρο, ενώ δίπλα υπάρχουν τα μεγαθήρια των ιδιωτικών κλινικών με κενά κρεβάτια εντατικής θεραπείας, η κυβέρνηση αρνείται την επίταξη για να μην θιγούν τα κέρδη των κλινικαρχών και δεν φτάνει μόνο αυτό τους μπουκώνει με εκατομμύρια επιχορηγήσεων, διπλασιάζει τις τιμές των κρεβατιών που θα πληρώσει το δημόσιο δηλαδή όλοι εμείς.


Νοσηλευτές διαλυμένοι από την διπλοβαρδια μεταφερμένοι χωρίς καμιά εκπαίδευση από τμήμα σε τμήμα προσπαθούν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα . Δίπλα τους, ειδικευόμενοι και επιμελητές, κάθε λογής ειδικοτήτων μετρούν ατέλειωτες ώρες εφημεριών για να καλύψουν τα κενά σε εξειδικευμένους συναδέλφους .


Το τραγικότερο των θεαμάτων παραμένουν βεβαία οι διασωληνωμένοι στους κοινούς θαλάμους με φορητούς αναπνευστήρες .


Αδυναμία ρύθμισης του διασωληνωμένου με τα πενιχρά μέσα, και αυτός να είναι ξύπνιος και να του δένονται τα χέρια για να μην τραβάει τον τραχειοωλήνα είναι κατάσταση που εύχομαι να μην ζήσει κανένας .


Σε λίγα χιλιόμετρα μακριά βρίσκονται τα μεγαθήρια του ιδιωτικού τομέα Εκεί που πηγαίνουν οι άρρωστοι που στα δημόσια νοσοκομεία δεν προβλέπεται αίθουσα χειρουργείου. Εκεί που κάνουν τα τεστ Covid , έναντι αδρας αμοιβής. Εκεί που κατοικοεδρεύουν καθηγητές-μέλη της επιτροπής λοιμωξιολογων, μαζί με υποδομές και κλίνες Μ.Ε.Θ κατάλληλες για την νοσηλεία ασθενών Covid .

Τι άλλο πρέπει να γίνει, για να επιταxθούν επιτέλους τα ιδιωτικά μεγαθήρια της υγείας , χωρίς ναι μεν άλλα, χωρίς την χρυσοπληρωμή που μόνο πλιάτσικο θυμίζει. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να στελεχωθούν επιτέλους τα δημόσια νοσοκομεία με το προσωπικό που έχουν ανάγκη. Μόνιμο, εξειδικευμένο, με αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και αμοιβή.

Φιλές και φίλοι

Η κυβέρνηση είναι προκλητική βαφτίζει Εντατική θεραπεία απλά την παροχή αναπνευστήρα, και ακόμα πιο προκλητικό είναι ότι αποσιωπούν το γεγονός πως σε κάθε Μ.Ε.Θ υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές ως προς τον εξοπλισμό , την ειδίκευση , τη σύνθεση του προσωπικού και την αναλογία που πρέπει να τηρείται ανά ασθενή , και πως κάθε ώρα μακριά από την Μ.Ε.Θ επιβαρύνει την κατάσταση του ασθενή μειώνοντας τις ελπίδες για θετική έκβαση.


Την ώρα που οι διασωληνωμενοι φθάνουν ως τα γκαράζ των δημοσίων νοσοκομείων χιλιάδες κλίνες του ιδιωτικού τομέα μένουν αναξιοποίητες ,μαζί βέβαια με εκατοντάδες εξειδικευμένους υγειονομικούς.

Την ιδία ώρα τα κοράκια οι επιχειρηματίες υγείας κάνουν συμπράξεις με το αζημίωτο, παίρνουν διπλάσιες αποζημιώσεις για κάθε κρεβάτι non covid, κάνουν διαλογή ασθενών και κερδίζουν και από την πελατεία ασθενών που αποκλείονται από το σύστημα μιας νόσου.


Φίλοι αυτή είναι η εικόνα σήμερα στα νοσοκομεία.


Το Ε.Σ.Υ βαθιά τραυματισμένο από τις πολιτικές λιτότητας και ιδιωτικοποίησης, από το κλείσιμο καίριων νοσοκομείων όλα τα προηγούμενα χρόνια , όπως αυτά των λοιμωδών που θα βοηθούσαν το μέγιστο στην πανδημία, με αποψιλωμένη την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας , με Κ.Υ υποστελεχωμένα όσο δεν παίρνει άλλο , που αυτήν την περίοδο θα μπορούσαν να παίξουν τον κύριο ρόλο , στην ανίχνευση, στην παρακολούθηση, στον εμβολιασμό κ.λ.π …….το ΕΣΥ λοιπόν υποστελεχωμνο και γερασμένο , απάντησε στην πανδημία με ένα παρατεταμένο lock down των υπηρεσιών του σε όσους το έχουν ανάγκη και εξαρτώνται από αυτό.


Η σημερινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες απαξίωναν το δημόσιο σύστημα υγείας θεωρώντας ότι αποτελεί κόστος και σπάταλη για το αστικό κράτος. Από την άλλη ενίσχυαν τους επιχειρηματίες υγείας με ζεστό κρατικό χρήμα, όπως και σήμερα εν μέσω πανδημίας(διπλασιασμός της αποζημίωσης των κρεβατιών μονάδων εντατικής). Είναι ενδεικτικό ότι σχεδόν το 42% της εγκεκριμένης δαπάνης του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση των υγειονομικών επιπτώσεων της επιδημίας κατευθύνεται στον ιδιωτικό - κερδοσκοπικό τομέα Υγείας με όρους πολλαπλάσιου κόστους για τα ασφαλιστικά ταμεία και τον κρατικό προϋπολογισμό.


Ο εμβολιασμός προχωρα με ρυθμούς χελώνας σε όλη την χώρα και αυτό γιατί ,όπως και σε όλη την Ε.Ε, βάζουν σε προτεραιότητα τα κέρδη των βιομηχάνων φαρμάκου και τους ανταγωνισμούς τους και βέβαια την ιερή αγελάδα της ιδιοκτησίας της πατέντας, την στιγμή που πεθαίνουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη.


Ζητάμε την δωρεάν παροχή όλων των διαθέσιμων ασφαλών εμβολίων που έχουν πάρει έγκριση και την επίσπευση των εμβολιασμών όλου του πληθυσμού . Την κατάργηση της πατέντας και την παράγωγη εμβολίων από τις βιομηχανίες φαρμάκου με κρατική εποπτεία χωρίς καμία επιπρόσθετη χρηματική επιβάρυνση των λαών, γιατί έχουν χρηματοδοτήσει την ερευνά και την παρασκευή των εμβολίων.


Στην Πατμο αλλά και στην Λέρο οι μονάδες υγείας όπως μας έχουν ανακοινώσει θα παραμείνουν εμβολιαστικά κέντρα έως τα μέσα Ιουνίου, όποιος προλάβει να εμβολιαστεί καλώς , μάλιστα για την Πάτμο θα κλείσουν οι λίστες εγγραφής στις 9/5 σε λίγες μέρες, αφήνοντας ανευβολιαστους τους δεκάδες εργαζόμενους που θα έρθουν για να δουλέψουν το καλοκαίρι από όλη την Ελλάδα , συνήθως νεότερες ηλικίες που στην καλύτερη των περιπτώσεων να έχουν εμβολιάσει με την πρώτη δόση. Μετά τα νησιά θα ονομαστούν covid Free, εδώ γελάμε , το μόνο που τους νοιάζει όπως και πέρσι το καλοκαίρι είναι η εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων , αεροπορικών εταιριών, μεγάλων τουριστικών γραφείων, μεγαλοξενοδοχων, εφοπλιστών. Όπως και περσι τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα γίνουν λάστιχο για την εξυπηρέτηση των κερδών όλων αυτών με τραγικές συνέπειες για την υγεία του λαού μας και των εργαζομένων. Οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουρισμό το έχουν ζήσει και πέρσι . Ζουν χρόνια τα παραμύθια των κυβερνήσεων, τα πληρώνουν με τα ποτάμια του ιδρώτα τους, που γίνονται εκατομμύρια κέρδη για τους μεγαλοξενοδοχους , με την απλήρωτη υπερωριακή δουλειά τους και την παράλληλη μείωση των μισθών και των δικαιωμάτων τους.


Το Κ.Υ Πάτμου δεν έχει ενισχυθεί καθόλου με προσωπικό μόνιμο όλους αυτούς τους μήνες πανδημίες, ενώ λειτούργει με πολλαπλάσιες υποχρεώσεις, σαν εμβολιαστικό κέντρο σαν μηχανισμός ανίχνευσης και επιτήρησης της διασποράς της νόσου , έλλειψη υπηρεσίας του Ε.Ο.Δ.Υ στο νησί. Είναι λογικό με το ελάχιστο προσωπικό του που είναι πλέον εξαντλημένο να μην μπορεί να ανταποκριθεί με συνέπεια ικανοποιητικά στα υπόλοιπα καθήκοντα του , της πρόληψης και αντιμετώπισης άλλων παθήσεων.


Είναι γεγονός πως κανένα από τα νοσοκομεία της περιοχής μας δεν μπορεί να περιθάλψει σοβαρά περιστατικά. Είναι γεγονός ότι τα Κέντρα Υγείας και τα πολυδύναμα, μόνο στο όνομα, ιατρεία υποστελεχωμένα όσο δεν παίρνει άλλο, καλούνται να εκτελέσουν τον πολλαπλό ρόλο τους στην πρόληψη, διάγνωση, περίθαλψη, εμβολιασμό, ανίχνευση, με το ελάχιστο προσωπικό που διαθέτουν.


Αντί να ενισχύεται η χρηματοδότηση για την υγεία, μειώνεται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια.

Το κέντρο υγείας Πάτμου είναι υποστελεχωνενο από την άποψη ότι για να εφημερεύσει με ασφάλεια βασίζεται σε μετακινήσεις προσωπικού, κυρίως γιατρών, όμως υπάρχουν και ελλείψεις άλλου προσωπικού όπως οδηγών , βοηθού μικροβιολόγου, επισκεπτριών υγείας, προσωπικού καθαριότητας, κοινωνικού λειτουργού, διοικητικών.


Από ιατρικό προσωπικό ζητάμε την κάλυψη των κενών θέσεων του οργανογράμματος γενικής ιατρικής , βιοπαθολογου , και ακτινοδιαγνωστη.


Το Κ.Υ Πάτμου εκτός των άλλων αρμοδιοτήτων του έχει και το καθήκον να εμβολιάσει όλο τον πληθυσμό του νησιού , οπότε για την εύρυθμη λειτουργία της διαδικασία χρειάζεται άμεση ενίσχυση κυρίως σε ιατρικό αλλά και άλλο προσωπικό όπως επισκέπτριες υγείας. Επίσης θα τονίσουμε την πάγια αίτηση της Ένωσης μας για κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και στην Πάτμο ειδικά τους μήνες του τουρισμού , στην Λέρο μετά από τις παρεμβάσεις της Ένωσης μας δημιουργήθηκε κλιμάκιο.


Το κέντρο υγείας Πάτμου , φίλες και φίλοι είναι άμεση ανάγκη να στελεχωθεί για να μπορεί να ανταποκρίνεται στον ρόλο του, της στήριξης υγειονομικά και των γύρω νησιών Αρκιων, Λειψων, Αγαθονησίου.


Ένα άλλο σημείο που θα πρέπει να τονιστεί είναι ότι οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους στο κέντρο υγείας είναι συμβασιούχοι. Και αυτό σημαίνει ότι θα δημιουργηθούν ακόμη περισσότερα κενά στο μέλλον. Ζητάμε την μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων συμβασιούχων.


Παραμένει το μεγάλο πρόβλημα της διαδικασίας μεταφοράς ασθενών από το ΕΚΑΒ , προκύπτουν προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο την ζωή και την έκβαση της υγείας συνανθρώπων μας θα πρέπει να ενισχυθεί η υπηρεσία με ανθρώπινο δυναμικό κυρίως ιατρικό και μέσα μεταφοράς ασθενών . Υπάρχει πλωτό ασθενοφόρο στο λιμάνι του νησιού που σαπίζει από την άποψη ότι ενώ οι κυβερνώντες αυτοί και οι προηγούμενοι αλλά και τοπικοί παράγοντες , διαφήμιζαν την ύπαρξη του και η παρουσία του έγινε με τυμπανοκρουσίες δεν φρόντισαν ποτέ να το στελεχώσουν με εξειδικευμένο προσωπικό , αυτοί είναι να τους χαιρόμαστε , εάν δεν απαιτήσουμε την άμεση στελέχωση με προσωπικό του Ε.Κ.Α.Β (Διασώστες, γιατρούς) θα έχει την τύχη αυτού, που πριν χρόνια σάπιζε στο λιμάνι της Καλύμνου αγκυροβολημένο έως ότου χαρίστηκε σε Μ.Κ.Ο .


ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ


Η πραγματικότητα που ζούμε δεν συμβαδίζει με την κοινωνική εξέλιξη, με την δυνατότητα που υπάρχει σήμερα να καλυφτούν οι πολύπλευρες ανάγκες του λαού.


Αυτή η αντίφαση φαίνεται πλέον ξεκάθαρα όλους αυτούς τους μήνες της πανδημίας.


Η κατάρρευση των εμπορευματοποιημένων, υποστελεχομένων δημοσίων συστημάτων υγείας, τον αιώνα της τεράστιας προόδου της επιστήμης και της τεχνολογίας.


Οι εκατόμβες νεκρών, οι διασωληνομενοι εκτός των μονάδων εντατικής θεραπείας , είναι οι αδιάψευστοι μάρτυρες, του ότι η ανάκαμψη των κερδών των λίγων σημαίνει εφιαλτική ζωή και θάνατο για τους πολλούς .


Την ιδία στιγμή που άνθρωποι πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ στα υποστελεχωμένα δημόσια νοσοκομεία , ο ιδιωτικός τομέας όχι απλά δεν επιτάσσεται αλλά θησαυρίζει πάνω στις ελλείψεις του δημοσίου. Την ίδια στιγμή τα εμβόλια αντί για κοινωνικό αγαθό και όπλο κατά της πανδημίας, χρησιμοποιούνται σαν ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα και μέσο για γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς .


Ως εδώ!

Ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς είναι υπόθεση των εργαζομένων .

ΣΗΜΕΡΑ 6 του Μάη απεργούμε κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης και της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να μετατρέψουν την Πρωτομαγιά σε «αργία» , ώστε να υπονομευτεί η αγωνιστική απάντηση στο νομοσχέδιο –έκτρωμα της απλήρωτης 10 ωρης δουλειάς, χάνοντας ακόμη και το ιστορικό της περιεχόμενο.


Στον δρόμο των εργατών του Σικάγου του 1886.

Στον δρόμο των εργατών της Θεσσαλονίκης το Μάη του 1936 .

Στον δρόμο των 200 κομμουνιστών εκτελεσμένων στην Καισαριανή από τους Ναζί την Πρωτομαγιά του 1944.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ

ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ


ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page