top of page

Συγκέντρωση στην πύλη του «Αττικόν» από το Σωματείο Εργαζομένων

Απαίτησαν να παρθούν άμεσα μέτρα για το νέο κορονοϊό


Συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου «Αττικόν» πραγματοποίησε σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων στο πλαίσιο στάση εργασίας που είχε προκηρυχθεί, με τη συμβολή και της ΕΙΝΑΠ του νοσοκομείου. Αμέσως μετά έγινε μαζική παράσταση στον αναπληρωτή διοικητή (ο διοικητής έλειπε σε έκτακτη σύσκεψη στη 2η ΥΠΕ), όπου κατατέθηκε υπόμνημα άμεσων αιτημάτων στο οποίο σημειώνεται:


Τι θα κάνει η διοίκηση για προσλήψεις νοσηλευτών, διοικητικών, τεχνολόγων, τραυματιοφορέων σε όλες τις κενές οργανικές θέσεις και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που υπηρετούν σήμερα (ΟΑΕΔ, επικουρικοί κ.λπ.).


Τι προβλέπεται για τις ειδικές άδειες των εργαζόμενων γονιών για τη φύλαξη των παιδιών. Τι ενέργειες θα γίνουν για να φύγουν τώρα τα ράντζα. Ποιες ενέργειες γίνονται για να ανοίξει το "Λοιμωδών", για τις αυξημένες ανάγκες νοσηλείας που θα προκύψουν από την επιδημία.


Πως προστατεύονται οι εργαζόμενοι με σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως είναι επιστημονικά προσδιορισμένα. Αν έχουν παρθεί όλα τα μέτρα για επάρκεια υλικών, αναλώσιμων, μέσων ατομικής προστασίας, εξοπλισμού. Τι θα γίνει με τις κλειστές κλίνες ΜΕΘ;


Το Σωματείο, αργά το μεσημέρι συναντήθηκε με το διοικητή, ο οποίος σύμφωνα με το Σωματείο σημείωσε ότι «λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης τα σχέδια αλλάζουν καθημερινά, μπορεί και ανά ώρα. Το "Λοιμωδών" ανοίγει αύριο. Ταυτόχρονα και άλλα νοσοκομεία, ολόκληρα ή τμήματα τους, διατίθενται αποκλειστικά για τις ανάγκες νοσηλείας ασθενών με κορονοϊό που πιθανά θα προκύψουν ("Παμμακάριστος", "Σωτηρία", "Ασκληπιείο" Βούλας). Από εχτές με κεντρική εντολή αναβάλλονται σε όλο το ΕΣΥ τα τακτικά χειρουργεία και τα απογευματινά ιατρεία».


Σημείωσε ακόμα ότι «από αύριο θα σταματήσει και το 50% των πρωινών τακτικών ραντεβού σε όλα τα ιατρεία».Ακόμα είπε ότι «τα ράντζα τις επόμενες μέρες θα περιοριστούν δραστικά ή/και θα εκλείψουν. Το Σαββατοκύριακο θα έρθουν 8 αναπνευστήρες αποκλειστικά για τη ΜΕΘ και για την πιθανή ανάγκη εντατικής νοσηλείας πασχόντων από κορονοϊό».


Για τις ειδικές γονεϊκές άδειες είπε ότι «θα δοθούν με τον όρο να εξασφαλίζεται το ελάχιστο προσωπικό ασφαλείας και γι’ αυτό η κάθε υπηρεσία και τμήμα πρέπει αν το δουν συγκεκριμένα».


Για όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες «μας παρέπεμψε στην ειδική ομάδα των γιατρών και των λοιμωξιολόγων που έχουν και την ευθύνη της συνολικής λειτουργίας του νοσοκομείου στις δεδομένες συνθήκες. Επειδή οι συγκεκριμένοι γιατροί τρέχουν ασταμάτητα, μας ζήτησαν λίγο χρόνο μέχρι αύριο για να το δουν συγκεκριμένα.Για τις μάσκες και το λοιπό υλικό προστασίας είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά δεν χρειάζεται κατάχρηση, να δίνεται προτεραιότητα στα τμήματα και τις ειδικότητες πρώτης γραμμής και από εκεί και πέρα να συμμορφωνόμαστε όλοι με τις συστάσεις του ΕΟΔΥ και των ειδικών επιτροπών για το πότε και σε ποιους χρειάζεται η μάσκα».


Ωστόσο το Σωματείο υπογραμμίζει ότι το πιο σοβαρό πρόβλημα έχει να κάνει με τις προσλήψεις προσωπικού. «Η κυβέρνηση ανακοίνωσε 2.000 ταχύρρυθμες προσλήψεις με συμβάσεις διετούς διάρκειας. Κυρίως νοσηλευτών και τεχνολόγων. Κανείς όμως δεν ξέρει τι αντιστοιχεί στο "ΑΤΤΙΚΟ" (ο διοικητής είπε ότι περιμένει περίπου 15 ως τη Δευτέρα) και, το κυριότερο, αν όλοι αυτοί έρθουν με τις δεδομένες συνθήκες», σημειώνει το Σωματείο το οποίο υπογραμμίζει ότι «είτε μόνιμοι είτε συμβασιούχοι, τώρα πρέπει να ληφθεί έκτακτη υπουργική απόφαση για μονιμοποίηση όλων των ήδη συμβασιούχων στα νοσοκομεία (επικουρικών, ΟΑΕΔ κ.λπ.) ως στοιχειώδες δικαίωμα αλλά και ανταμοιβή όλων αυτών που στήριξαν αλλά και θα στηρίξουν σε δυσμενείς συνθήκες την δημόσια υγεία. Αλλά και όσων έρθουν τώρα, να εγγυηθεί η συνέχιση της εργασίας τους».
留言


bottom of page