top of page

Συγκέντρωση και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία την Παρασκευή 26/04 σε ένδειξη αλληλεγγύης στους φοιτητές των ΗΠΑ

Μετά από πρόταση των εκλεγμένων με την «Πανσπουδαστική ΚΣ»Συγκέντρωση την Παρασκευή 26 Απρίλη στις 6 μ.μ. στο Πάρκο Ελευθερίας (Στ. Μέγαρο Μουσικής) και πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία, με σύνθημα «Αλληλεγγύη στους φοιτητές στις ΗΠΑ! Η Ιστορία έχει μια σωστή πλευρά - Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά!» πραγματοποιούν Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, μετά από πρόταση των εκλεγμένων με την «Πανσπουδαστική ΚΣ».


Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της Αθήνας εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους εκατοντάδες φοιτητές του Columbia, του Yale και δεκάδων ακόμα Πανεπιστημίων στις ΗΠΑ που διαδηλώνουν ενάντια στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ. Ταυτόχρονα, καταγγέλλουν την απαράδεκτη καταστολή σε βάρος των φοιτητών και τις εκατοντάδες συλλήψεις στις οποίες έχει προχωρήσει η αστυνομία.


Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή του οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική»:


«Οι φοιτητές βρίσκονται απέναντι σε ένα σύγχρονο κυνήγι μαγισσών, αντιμέτωποι με τις διώξεις, την αναστολή της φοιτητικής τους ιδιότητας από τη δήθεν "προοδευτική" κυβέρνηση Μπάιντεν, η οποία την ίδια ώρα χρηματοδοτεί με δισεκατομμύρια το κατοχικό κράτος του Ισραήλ για να συνεχίζει τη σφαγή.


Αυτές τις "αξίες" μοιράζονται τόσο οι δήθεν "προοδευτικοί" στις ΗΠΑ όσο και οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), μεταξύ των οποίων και η κυβέρνηση της ΝΔ στην Ελλάδα, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ, που αθωώνουν τα εγκλήματα του κράτους-δολοφόνου Ισραήλ βαφτίζοντας τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού "δικαίωμα στην αυτοάμυνα". Με ευθύνη όλων αυτών, η χώρα συμμετέχει ενεργά στους πολέμους και στο μακέλεμα του λαού της Παλαιστίνης, στέλνοντας ακόμα και φρεγάτες στη Μέση Ανατολή!


Οι εξελίξεις σε Πανεπιστήμια που θεωρούνται κορυφαία παγκοσμίως, επιβεβαιώνουν ακριβώς ότι στο Πανεπιστήμιο-επιχείρηση κουμάντο κάνουν οι ιδιοκτήτες, που δεν διστάζουν ακόμα και να συλλάβουν φοιτητές όταν αυτοί μπαίνουν εμπόδιο στις μπίζνες τους. Υπενθυμίζουμε ότι στο Columbia η διοίκηση του Πανεπιστημίου ανέστειλε τη λειτουργία (!!) 2 Φοιτητικών Συλλόγων επειδή έκαναν εκδηλώσεις για την Παλαιστίνη, "παραβιάζοντας επανειλημμένα τους κανόνες λειτουργίας του Ιδρύματος". Τον Οκτώβρη του 2023 στο Harvard δημοσιεύθηκαν τα ονόματα και φωτογραφίες φοιτητών του Ιδρύματος που υπέγραψαν ψήφισμα καταδίκης του Ισραήλ και συμπαράστασης στην Παλαιστίνη!!


Αυτές οι ενέργειες και η καταστολή των φοιτητών εξηγείται αν σκεφτεί κανείς ότι:


  • Μόνο στο Yale έχουν χορηγηθεί 1,3 δισ. δολάρια από ισραηλινές εταιρείες, συνολικά οι χορηγίες από ισραηλινές επιχειρήσεις στα αμερικανικά Πανεπιστήμια ξεπερνούν τα 25 δισ. δολάρια.

  • Ισραηλινοί δισεκατομμυριούχοι είναι ακόμη και μέλη των Συμβουλίων Διοίκησης των Ιδρυμάτων (π.χ. ο δισεκατομμυριούχος εφοπλιστής Ιντάν Οφέρ).

  • Είναι τεράστιες οι οικονομικές επιδιώξεις των αμερικανικών επιχειρήσεων για αυτό και στηρίζουν απλόχερα το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, όπως και της αμερικάνικης κυβέρνησης, που πριν λίγες μέρες ενέκρινε άλλα 26,3 δισ. δολάρια για την "αμέριστη στήριξη του Ισραήλ", δηλαδή για τη δολοφονία των Παλαιστινίων.


Ακριβώς επειδή είναι "πολλά τα λεφτά", γι' αυτό και οι φοιτητές "πρέπει να κάτσουν καλά", για τα συμφέροντα των κυβερνήσεων και των επιχειρήσεων. Για αυτό και δεν χωράει καμία ελευθερία του λόγου, καμία ελευθερία διακίνησης ιδεών, όπως προειδοποιούσαμε και εμείς με τον μεγαλειώδη αγώνα μας ενάντια στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και την ακόμη μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση των σπουδών μας!


Όμως, η νεολαία και οι λαοί όλου του κόσμου έχουν αποδείξει ότι βρίσκονται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, εκφράζουν σταθερά την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό! Αυτό το μήνυμα που στέλνουν οι λαοί είναι που τρομάζει τις κυβερνήσεις και όλους όσοι συμμετέχουν ή/και στηρίζουν τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα! Το δίκιο δεν φιμώνεται, όσο κι αν προσπαθούν να το καταστείλουν!


Ενώνουμε τη φωνή μας με τους φοιτητές στις ΗΠΑ, που συνεχίζουν τον αγώνα τους παρά τις απειλές για διαγραφές και κυρώσεις, που στέκονται χαμογελαστοί και με ψηλά το κεφάλι παρά τις συλλήψεις. Δυναμώνουμε τον αγώνα μέσα από τους Φοιτητικούς μας Συλλόγους ενάντια στην ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους και τη σφαγή. ΔΕΝ δεχόμαστε να πληρώνουμε ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ την ημέρα για να πλέει η φρεγάτα "Ύδρα" στη Μ. Ανατολή, για να συμμετέχει στα εγκλήματα!


Οι φοιτητές σε όλον τον κόσμο, είμαστε μια γροθιά απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς - στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού!


Γιατί ξέρουμε πως "αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος, δεν θα πάψεις ούτε στιγμή να αγωνίζεσαι για το δίκιο".


Απαιτούμε:


Να σταματήσουν τώρα οι συλλήψεις και η καταστολή σε βάρος των φοιτητών!

Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους και τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού!

Να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού!».

Comments


bottom of page