top of page

Στις κεντρικές αποθήκες της «ΑΒ Βασιλόπουλος» στη Μάνδρα



Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας βρέθηκε και στις αποθήκες της αλυσίδας «ΑΒ Βασιλόπουλος» στη Μάνδρα, μαζί με το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχε επίσης ο Γιάννης Γαλανόπουλος, γιατρός στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ.


Τα μέλη της αντιπροσωπείας μοίρασαν ανακοινώσεις και συνομίλησαν με εργαζόμενους στον προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεων κατά την αλλαγή βάρδιας. Αναφέρθηκαν στην επιτακτική ανάγκη να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων, τα οποία και στον συγκεκριμένο χώρο είναι σχεδόν ανύπαρκτα, ενώ παράλληλα στάθηκαν στις συνθήκες εργασίας και την ένταση της επίθεσης της εργοδοσίας.


Ο Νίκος Μαΐλης, γραμματέας του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, στις συνομιλίες με εργαζόμενους και σε δηλώσεις του στη συνέχεια αναφέρθηκε στις καταγγελίες που φτάνουν στο σωματείο για την κατάσταση στους χώρους δουλειάς. Κάλεσε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία, να διεκδικήσουν άμεσα μέτρα για την υγεία τους, αλλά και να μη δεχτούν καμία έκπτωση στα δικαιώματά τους.


Ο Δημήτρης Φίλος, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και εργαζόμενος στα «ΑΒ», αναφέρθηκε ειδικά στην έλλειψη μέτρων προστασίας στις αποθήκες της εταιρείας, την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι βγάζουν αυξημένο όγκο δουλειάς. Επαναφέροντας τις καταγγελίες εργαζομένων που αντιμετωπίζουν συμπτώματα κορονοΐού, ζήτησε την πραγματοποίηση τεστ στους εργαζόμενους με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.


Ο Γιάννης Γαλανόπουλος, τέλος, εξέφρασε τη συμπαράσταση στους εργαζομένους στα σούπερ μάρκετ και τις αποθήκες τους, οι οποίοι όπως είπε βρίσκονται κι αυτοί, όπως και το υγειονομικό προσωπικό, στην πρώτη γραμμή.

ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page