top of page

ΕΝΙΝΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ


Οι αντιδραστικές αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, που προωθεί η κυβέρνηση, με τον μανδύα του «εκδημοκρατισμού» και του «εκσυγχρονισμού», βάζουν στο στόχαστρο τον πυρήνα της συλλογικής οργάνωσης και δράσης των εργαζομένων, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που επιδιώκεται στην πραγματικότητα, είναι η πλήρης μετατροπή των σωματείων σε έναν ξεδοντιασμένο γραφειοκρατικό μηχανισμό, απόλυτα ελεγχόμενο από το κράτος και την εργοδοσία.

Δεν τους αρκεί που 9 στις 10 απεργίες βγαίνουν ήδη παράνομες από τα δικαστήρια, θέλουν να βάλουν «στο γύψο» συνολικά το συνδικαλιστικό κίνημα, επιβεβαιώνοντας και απ' αυτήν την πλευρά ότι η περιβόητη «ανάπτυξη για όλους» προϋποθέτει το παραπέρα τσάκισμα των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων.

Έτσι, με την επιβολή ηλεκτρονικών ψηφοφοριών για τις απεργίες, επιχειρούν να χτυπήσουν την ίδια τη συλλογική δράση των εργαζομένων.

Καθόλου τυχαία επιδιώκουν να χτυπήσουν τη δύναμη των ίδιων των Γενικών Συνελεύσεων. Βάζουν στο στόχαστρο την κορυφαία διαδικασία, όπου οι εργαζόμενοι ενημερώνονται και συζητούν συλλογικά, συνδιαμορφώνουν τα αιτήματα και το σχέδιο δράσης, συνειδητοποιούν στην πράξη τη δύναμη της ενότητάς τους απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας.

Απέναντι στις ψηφοφορίες των Γενικών Συνελεύσεων, που έρχονται ως επιστέγασμα μιας τέτοιας συλλογικής διαδικασίας, ως ψηφοφορίες ενός ζωντανού σώματος, κυβέρνηση και εργοδοσία επιχειρούν με τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες την απομόνωση των εργαζομένων, να τους βάλουν να πατάει ο καθένας ξεκομμένος ένα κουμπί, ακόμα πιο ευάλωτος στις πιέσεις και τα ιδεολογήματα της εργοδοσίας.

Καμώνονται επίσης τους ανήξερους για το συνδυασμένο φακέλωμα που συνεπάγονται το ηλεκτρονικό μητρώο των μελών των σωματείων και οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες.

Στόχος τους είναι η δημιουργία μιας τεράστιας βάσης δεδομένων, στην οποία θα έχουν πρόσβαση η εργοδοσία και το κράτος, για να ξέρουν ανά πάσα στιγμή ποιοι εργαζόμενοι είναι συνδικαλισμένοι και πού, ποιοι πληρώνουν συνδρομές και ποιοι όχι, ποιοι ψηφίζουν και τι, σε ποιες ψηφοφορίες κ.ο.κ.

Όλα αυτά την ώρα που εκλεγμένοι συνδικαλιστές και άλλοι αγωνιστές απολύονται, μετακινούνται τιμωρητικά και διώκονται με μηνύσεις για τη συμβολή τους σε αγώνες.


Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΦΗΣΕ ΟΡΘΙΟ Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ!


Δε θα τους επιτρέψουμε να μας βάλουν στο χέρι!


· Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τρίτη 17/09, ώρα 7:00 μμ., στην Πλατεία Ελευθερίας.


Κλιμακώνουμε με απεργία τις μέρες που θα έρθει το νομοσχέδιο στη Βουλή.


ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ





bottom of page