top of page

Σήμα κινδύνου εκπέμπει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΞΥΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ


«Σκοπός της σημερινής συνάντησης είναι η ανάδειξη των προβλημάτων αυτών, δεδομένου ότι κάθε μία μέρα έρχονται στο νοσοκομείο οι πολίτες και δεν μπορούμε να τους προσφέρουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, ενώ θα μπορούσαμε. Καλέσαμε τους φορείς της πόλης στη συνάντηση, για να αναλάβουν και οι ίδιοι πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων».

Αυτά σημείωσε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσηλευτηρίων Κέντρων Υγείας Λάρισας (ΕΙΝΚΥΛ), κ. Νίκος Νταφούλης, στο περιθώριο της σύσκεψης φορέων που διοργάνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής στο αμφιθέατρο του ΓΝΛ το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΙΝΚΥΛ. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης οι παρευρισκόμενοι φορείς (ΕΚΛ, Συνταξιουχικά Σωματεία, ΑΔΕΔΥ, κ.ά.) εξέφρασαν την πλήρη στήριξή τους στον αγώνα που δίνουν οι γιατροί του Νοσοκομείου και δήλωσαν πρόθυμοι να συμμετάσχουν σε κινητοποιήσεις που θα προγραμματιστούν. Σύμφωνα με τον κ. Νταφούλη, «το ΓΝΛ έχει τεράστια προσφορά, μακρά παράδοση και ιστορία, επιστημονικό προσωπικό με αναγνωρισμένο κύρος και κανείς δεν δικαιούται να πειραματίζεται με το μέλλον του και να ενεργεί ερήμην των ανθρώπων που αποτελούν τη ζώσα υπόστασή του. Δεν θα επιτρέψουμε τη βαρβαρότητα της διάλυσης των νοσοκομείων και της δημόσιας υγείας προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων».

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, κ. Βασίλης Πινακάς, επισήμανε ότι «βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να ακούσουμε τα προβλήματα που θα κατατεθούν. Εμείς ως Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζουμε διαχρονικά τη δημόσια υγεία, έχουμε κάνει έργα πάνω από 100 εκατ. ευρώ σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και κτιριακές υποδομές. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας αναλαμβάνουμε και ευθύνες που δεν μας αναλογούν, γιατί έχουμε στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τη δημόσια υγεία, αλλά και να στηρίξουμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές».

תגובות


bottom of page