top of page

Π. Παπανικολάου ΓΓ ΟΕΝΓΕ στα epikaira.gr 15/3/24

Ο κ. Γεωργιάδης ανακοινώνει πανηγυρικά πως θα "κάνει τα σαράντα" του ΕΣΥ ακριβώς 40 χρόνια μετά την ίδρυση του ΕΣΥ.


Οι νοσοκομειακοί γιατροί εκφράζουν ομόφωνα και ομόθυμα την αντίθεσή τους στην αντιδραστική κυβερνητική αντιμεταρρύθμιση. Θλιβερή εξαίρεση αποτελεί μια μικρή μειοψηφία αρχιδιευθυντών και αρχικαθηγητών χειρουργών που ήταν ήδη εθισμένη στην διαφθορά με το παράνομο φακελάκι η οποία τώρα φυσικά καλοβλέπει την «νομιμοποίηση» της διαφθοράς και που φυσικά δεν πρόκειται να περιοριστεί στα «νόμιμα της απόδειξης». Ανεξάρτητα από αυτό, αυτοεξευτελίζονται και επιστημονικά με το να ποζάρουν πανηγυρίζοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του κ. Γεωργιάδη κάποιοι λίγοι π.χ. πανεπιστημιακοί καθηγητές Ουρολογίας ή αρχιδιευθυντές Γενικής Χειρουργικής για το τεράστιο κατόρθωμα μιας … υδροκήλης ή μιας βουβωνοκήλης που χειρούργησαν … τρεις και τέταρτο το μεσημέρι σε ηλικιωμένους ασθενείς που τους είχαν στην λίστα αναμονής «από το 2019».


Ο υπουργός κ. Γεωργιάδης έχει δηλώσει ξεκάθαρα, επίσημα και απροκάλυπτα ήδη από 15/2 πως η κοινωνική χυδαιότητα με τα «απογευματινά» επί πληρωμή χειρουργεία είναι μόνο το πρώτο στάδιο της αντιδραστικής κυβερνητικής αντιμεταρρύθμισης. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη το δεύτερο στάδιο είναι η ανεξέλεγκτη «έξοδος» γιατρών ΕΣΥ προς ιδιωτικές κλινικές για να οδηγούν εκεί εκβιαστικά τους ασθενείς του δημοσίου μετατρέποντάς τους σε «πελάτες» των ιδιωτών μεγαλοκλινικαρχών. Η διάταξη αυτή ήδη περιλαμβάνεται στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που έχει τεθεί στην «διαβούλευση» opengov. Πάντα σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη άμεσα θα ακολουθήσει το τρίτο στάδιο δηλαδή ανεξέλεγκτη εισβολή ιδιωτών γιατρών στα (μόνο κατ’ όνομα πλέον) δημόσια νοσοκομεία για να εκτελούν κι’ αυτοί επί πληρωμή ιατρικές πράξεις. Μάλιστα σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ΑΠΕ ο κ. Γεωργιάδης μίλησε για ενοικίαση χειρουργικών αιθουσών δημόσιων νοσοκομείων σε ιδιώτες χειρουργούς.


Ταυτόχρονα, ο υπουργός Υγείας ομολογεί πως στόχος του είναι να εκβιάσει τον πληθυσμό ώστε να πληρώνει ακριβά και ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες εκτός από τις αιματηρές ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΟΠΥΥ και τους σκληρούς φόρους που ήδη πληρώνει. Όλα αυτά κουκουλώνονται με τα φτηνιάρικα γελοία επικοινωνιακά σόου του κ. Γεωργιάδη και ολιγάριθμων γιατρών του περιβάλλοντός του που πανηγυρίζουν για την «νομιμοποίηση» της διαφθοράς και της χρηματικής εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου. Σόου που γίνονται για να κουκουλώσουν και κάτι άλλο: την στάση πληρωμών που έχει κηρύξει στα μουλωχτά η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και το ίδιο το υπουργείο Υγείας. Εδώ και μήνες έχουν ακυρωθεί όχι μόνο οι προκηρύξεις μόνιμων θέσεων αλλά οι διορισμοί ακόμα και επικουρικού υγειονομικού προσωπικού. Οι προμηθευτές αναλώσιμων υλικών παραμένουν απλήρωτοι. Οι ασφαλισμένοι που καλούνται να χρηματοδοτήσουν από την τσέπη τους τα λειτουργικά έξοδα των νοσοκομείων μέσω των «απογευματινών» επί πληρωμή χειρουργείων, έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε τσουχτερή αύξηση της συμμετοχής από την τσέπη τους στα φάρμακα και στις διαγνωστικές εξετάσεις.


Σόου που τέλος είναι άκρως εξοργιστικά γιατί τις λίστες αναμονής («από το 2019») τις δημιούργησε η ίδια η κυβέρνηση με την σκόπιμη νοσηλευτική και ιατρική υποστελέχωση των χειρουργείων. Χαρακτηριστικά στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής λειτουργεί μόνο το 60 ως 70% των εξοπλισμένων χειρουργικών αιθουσών επειδή η κυβέρνηση αρνείται επίμονα να διορίσει νοσηλευτικό προσωπικό στα χειρουργεία. Στα μεγάλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης λειτουργεί μόνο το 60 ως 70% των εξοπλισμένων χειρουργικών αιθουσών επειδή η κυβέρνηση αρνείται επίμονα να διορίσει τόσο νοσηλευτικό προσωπικό όσο και ιατρούς Αναισθησιολόγους. Την ίδια στιγμή που πολλά νοσοκομεία της περιφέρειας έχουν αφεθεί στην τύχη τους και έχουν καταρρεύσει λειτουργικά επίσης λόγω μόνιμης υποστελέχωσης με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν και να καταφεύγουν αναγκαστικά στις μεγαλύτερες πόλεις.


Το θέμα πρώτα και κύρια δεν αφορά τους ίδιους τους υγειονομικούς αλλά τους χρήστες υπηρεσιών υγείας, δηλαδή ολόκληρο τον λαό. Ανεξάρτητα από το τι για όποιον λόγο ψήφισε ή δεν ψήφισε ο κάθε πολίτης σε κάποιες βουλευτικές εκλογές το 2023, δεν πρέπει ο λαός να επιτρέψει στους κκ Γεωργιάδη και Μητσοτάκη να «κάνουν τα σαράντα» στο ΕΣΥ το 2024 ακριβώς 40 χρόνια μετά την ίδρυση του ΕΣΥ.


Πηγή: epikaira.gr

Comments


bottom of page