top of page

Προς ακύρωση η προκήρυξη για τις προσλήψεις γιατρών στα ΤΕΠ!

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου



Προς ακύρωση φαίνεται ότι βαίνει η προκήρυξη για τις προσλήψεις γιατρών στα ΤΕΠ -Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στα νοσοκομεία της Αθήνας, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr.


Άλλωστε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε δηλώσει ότι στον διαγωνισμό για τις προσλήψεις 174 γιατρών έγιναν παρατυπίες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι επελέγησαν ημέτεροι.


Όπως είχε πει ο κ.Κικίλιας, κατά την επιλογή των ιατρών στην κατάταξη που είχε δημιουργηθεί, δεν επελέγησαν τα ονόματα από το 1 έως το 5 που θα ήταν το προβλεπόμενο, αλλά παρακάμφθηκαν ώστε να διορισθούν άλλοι που στον πίνακα είχαν πολύ χαμηλότερη θέση.


Οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) που συναντήθηκαν χθες Τετάρτη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, χωρίς την παρουσία του Βασίλη Κικίλια (κάτι που έκανε έξαλλους τους εκπροσώπους του κλάδου), έθεσαν το θέμα στον υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη, χωρίς ωστόσο να λάβουν συγκεκριμένες απαντήσεις.


Παραίτηση από το ΕΣΥ για να διορισθούν στα ΤΕΠ


Και το ζήτημα είναι ότι ανάμεσα στους 174 γιατρούς που είχαν πάρει μέρος στην προκήρυξη, ήταν και κάποιοι οι οποίοι για να συμμετάσχουν παραιτήθηκαν από μόνιμες θέσεις στο ΕΣΥ, αφού επιβαλλόταν από τα κριτήρια.


Όπως εξηγεί στο HealthReport.gr ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Παναγιώτης Παπανικολάου: «Το θέμα είναι σοβαρότατο και αφορά πάνω από 170 συναδέλφους οι οποίοι ενώ είναι υπό διορισμό για μόνιμες θέσεις ειδικευμένων γιατρών στα ΤΕΠ του λεκανοπεδίου, αφού έχουν ολοκληρωθεί από τον Ιούνιο οι διαδικασίες από το αρμόδιο συμβούλιο επιλογής και κρίσεων, αιφνιδιαστικά η νέα πολιτική ηγεσία δηλώνει ότι προτίθεται να ακυρώσει τους διορισμούς και τις διαδικασίες κρίσεων που έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Έτσι όμως αφήνει τους συνάδελφους κυριολεκτικά στον αέρα.


Μεταξύ των συναδέλφων υπάρχουν γιατροί που είχαν παραιτηθεί από μόνιμες θέσεις για να λάβουν μέρος στην προκήρυξη. Και επίσης άλλοι συνάδελφοι οι οποίοι τους τελευταίους μήνες είχαν πρωτεύσει σε αντίστοιχες διαδικασίες κρίσης για άλλες θέσεις, παραιτήθηκαν επειδή τους είχε ζητηθεί από τα ίδια τα αρμόδια όργανα , ώστε να διοριστούν σε θέση των ΤΕΠ».


Σχετικά με τα όσα κατήγγειλε ο Βασίλης Κικίλιας περί παρατυπιών ο κ.Παπανικολάου σημειώνει στο HealthReport.gr: «Οι όποιες παρατυπίες φυσικά πρέπει άμεσα να διερευνηθούν εφόσον υπάρχουν. Δεν μπορούν όμως να αποτελούν πρόσχημα για την ακύρωση όλης αυτής της διαδικασίας που αφορά πολλές δεκάδες γιατρούς και τη στιγμή μάλιστα που τα ΤΕΠ στενάζουν από τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού».


Να σημειωθεί ότι η ΟΕΝΓΕ προτίθεται τις επόμενες ημέρες να συγκαλέσει σύσκεψη με τους γιατρούς που συμμετείχαν στην προκήρυξη, ώστε να τηρηθεί κοινή αντιμετώπισης του προβλήματος.




ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page