top of page

ΠΡΕΒΕΖΑ: ΕΝΤΑΣΗ ΜΕ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΞΩΣΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Στην προσαγωγή δύο ατόμων προχώρησε σήμερα η Αστυνομία κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της απόφασης για έξωση για λογαριασμό fund σε επιχείρηση στην Λούτσα Πρέβεζας.


Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του PREVEZATODAY, ισχυρή Αστυνομική δύναμη βρέθηκε στην ξενοδοχειακή μονάδα, όπου δικαστικός λειτουργός θα προχωρούσε στην εκτέλεση της έξωσης των ιδιοκτητών από την επιχείρηση.


Όλο το προηγούμενο διάστημα δίπλα στους ιδιοκτήτες της επιχείρησης βρίσκονταν εκπρόσωποι ταξικών σωματείων της Πρέβεζας, στηρίζοντας τους.


Ωστόσο σήμερα, ημέρα εκτέλεσης της έξωσης, σημειώθηκαν εντάσεις καθώς μέλη ταξικών σωματείων και του ΠΑΜΕ που είχαν συγκεντρωθεί, προσπάθησαν να αποτρέψουν την έξωση.


Ακολούθησε επέμβαση των Αστυνομικών δυνάμεων ενώ σημειώθηκε και ένταση κατά την οποία Αστυνομικοί προχώρησαν σε δύο προσαγωγές.


Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να ακολούθησε και συμπλοκή με τις αστυνομικές δυνάμεις, την ώρα που αστυνομικοί προσπάθησαν να σπάσουν την ανθρώπινη αλυσίδα που είχε δημιουργηθεί.


Λίγο αργότερα μέλη των σωματείων και του ΠΑΜΕ βρέθηκαν έξω από την Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας διαμαρτυρόμενοι για τις προσαγωγές.


Δείτε τι δήλωσαν στην κάμερα του PREVEZATODAY τόσο ο Πουμπής Γιώργος Πρόεδρος του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας και ο Κώστας Κύρλας Δημοτικός Σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση.



Ο Κώστας Κύρλας χαρακτήρισε ακραίο και άδικο να μετατραπούν σε συλλήψεις οι δύο προσαγωγές γιατί όπως είπε “οι συνάδελφοί μας αυτό που κάνανε ήταν να υπερασπιστούν ένα δίκαιο αίτημα, να μην χάσει μια οικογενειακή επιχείρηση την βασική πηγή εσόδων της”.


Πρόσθεσε πως το δράμα που βιώνει αυτή η οικογένεια πρόκειται να το βιώσουν και άλλες το επόμενο διάστημα με τους πληστειριασμούς που πρόκειται να γίνουν.


Μεταξύ άλλων τόνισε πως με τις κινητοποιήσεις αυτές στέλνεται ένα μήνυμα και από την Πρέβεζας πως “αυτοί οι άνθρωποι δεν πρόκειται να είναι μόνοι τους. Δίπλα τους θα είναι το εργατικό κίνημα της Πρέβεζας…”



Ο Γιώργος Πουμπής έκανε λόγο για ωμή και βίαιη παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στην παράσταση σημερινή παράσταση αλληλεγγύης.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, έκανε παρέμβαση για την απελευθέρωση των προσαχθέντων, τόσο στο Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας όσο στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη.


Τελικά οι δύο προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα οριστεί τακτική δικάσιμος.




Comments


bottom of page