top of page

Πρέβεζα: Εκδήλωση με αφορμή την αντικατάσταση υπηρεσιών του δήμου από ιδιωτικά συνεργεία


Ο ρόλος της Τοπικής Διοίκησης ως εργαλείου για την αντικατάσταση υπηρεσιών από ιδιώτες και για την προώθηση των ΣΔΙΤ βρέθηκε στο επίκεντρο εκδήλωσης που διοργάνωσε το Σάββατο 18 Ιούλη η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πρέβεζας. Αφορμή αποτέλεσε το πρόγραμμα «HELENA» και η σύμβαση που πρόκειται να συνάψει ο δήμος με εργολάβο για την ενεργειακή αναβάθμιση του αστικού φωτισμού.


Ομιλίες πραγματοποιήθηκαν από τον Σταύρο Αμάραντο, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τον Δήμο Πρέβεζας και πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πρέβεζας - Λευκάδας και από τον Κωνσταντίνο Κύρλα, δημοτικό σύμβουλο και γενικό σύμβουλο της ΟΕΝΓΕ. Ακολούθησαν παρεμβάσεις από τον Πέτρο Λελοβίτη, γγ του Σωματείου ΟΤΑ Πρέβεζας και τον Κωνσταντίνο Κωτσαντή, περιφερειακό σύμβουλο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και στέλεχος του ΚΚΕ. Τη συζήτηση συντόνιζε η Ελισάβετ  Σαρρή.


Όπως σημειώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πρέβεζας, «μέσα από την εκδήλωση καταδείχτηκε με σαφή τρόπο το πώς η Τοπική Διοίκηση τόσο σε επίπεδο δήμου όσο και επίπεδο Περιφέρειας λειτουργεί ως εργαλείο για να υλοποιηθούν οι αντιλαϊκές πολιτικές των ΝΔ - ΕΕ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και το πρόγραμμα "HELENA", ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτεί η ΕΕ και που προσπαθεί να επιβάλει διά πυρός και σιδήρου το υπουργείο Εσωτερικών στους δήμους της χώρας. Είναι ένα πρόγραμμα που περπατάει την πολιτική των συμπράξεων με επιχειρηματίες και που ως πολιτική στόχευση έχει να διοχετευτούν λιμνάζοντα  ευρωπαϊκά κεφάλαια σε επιχειρηματικές δραστηριότητες με υψηλή κερδοφορία.


Τέτοια επιχειρηματικά πεδία αποτελούν η "πράσινη ενέργεια", τα απορρίμματα και η αξιοποίηση από επιχειρηματίες φιλέτων όπως τα παραλιακά μέτωπα πόλεων, σαν της Πρέβεζας. Μέσα από τις παρεμβάσεις που έγιναν, ξεδιπλώθηκε όλος ο σχεδιασμός και έγιναν γνωστές στο λαό τις Πρέβεζας οι παρεμβάσεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης" τόσο στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων όσο και στο κίνημα».


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκε  η πρόθεση της παράταξης να επαναφέρει προς συζήτηση το θέμα της αναβάθμισης του αστικού φωτισμού στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει την Τετάρτη 22 Ιούλη, στις 7 μ.μ. στη Θεοφάνειο αίθουσα και τονίστηκε ότι είναι σημαντική η παρουσία του κινήματος (Σωματείων, Συλλόγων, φορέων κλπ.) εκείνη την ώρα στον αύλιο χώρο  ώστε  να ξανασυζητηθεί το θέμα και να ανακληθεί αυτή η σύμβαση ως μη συμφέρουσα για το λαό της Πρέβεζας.

ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page