top of page

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ: Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών και των εργαζομένων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

Είμαστε αλληλέγγυοι και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών και των εργαζομένων


Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, οι απόγονοι και φίλοι της Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας,με την οργάνωσή μας την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, ενώνουμε τη φωνή μας με τους γιατρούς, με όλους τους υγειονομικούς που δίνουν ακούραστα την καθημερινή μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού, στην πρώτη γραμμή για τη σωτηρία των συνανθρώπων μας με όλους τους κινδύνους για τους ίδιους. Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους στα εργοστάσια, στα σούπερ μάρκετ, σε όλους τους χώρους δουλειάς όπου στην σκληρή εκμετάλλευση προστίθεται ο κίνδυνος της πανδημίας του κρωνοϊού, καθώς δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας.


Η πολιτική όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων και της ΕΕ που αντιμετωπίζει την Υγεία ως εμπόρευμα αποδεικνύεται σήμερα με τον πιο δραματικό τρόπο άκρως επικίνδυνη. Εγκαταλείφθηκαν οι ανάγκες για την πρόληψη, την προστασία και την υγειονομική περίθαλψη του λαού, καθιστώντας με την πολιτική τους ανεπαρκείς τις υποδομές του Δημόσιου Συστήματος Υγείας που αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και σε υγειονομικό υλικό, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης από τους κρατικούς προϋπολογισμούς. Την ίδια στιγμή ενισχύουν -ακόμα και τώρα εν μέσω πανδημίας- με πακτωλό χρημάτων την ιδιωτική πρωτοβουλία στον τομέα της Υγείας.


Εμείς οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, οι απόγονοι και φίλοι της Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας έχουμε παρακαταθήκη την πείρα από την ηρωική στάση των υγειονομικών στην περίοδο της ηρωικής Αντίστασης του Λαού μας ενάντια στον Φασισμό, στον αγώνα μας για την Απελευθέρωση από τη ναζιστική κατοχή, αλλά και στη συνέχεια της πάλης του ΔΣΕ. Με την δουλειά τους κράτησαν όρθιους τους αντάρτες και τους μαχητές μας, όλο το λαό. Και με αυτή την εμπειρία στέκουμε αλληλέγγυοι και στηρίζουμε όλες τις κινητοποιήσεις των γιατρών, όλων των υγειονομικών, όλων των εργαζομένων για ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με:


· Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.

· Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

· Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

· Αν και απόμαχοι της δουλειάς συνεχίζουμε την αγωνιστική μας δράση και τώρα ακόμη με κάθε πρόσφορο για μας μέσο για μέτρα προστασίας της υγείας όλων των εργαζομένων, όλου του ελληνικού λαού.


Μένουμε σπίτι αλλά έχουμε φωνή και δεν σιωπούμε. Δυναμώνουμε τη φωνή μας και διεκδικούμε μαζί σας, μαζί με το λαό, και στις 7 Απρίλη και σε κάθε επόμενη κινητοποίηση, για το δίκιο το δικό σας και όλων των ανθρώπων του μόχθου.


ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ



bottom of page