top of page

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΝΑ ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ 30/3/2023

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ΣΤΙΣ 17:30ΜΜ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΣΑΠ ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ (ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΓ. ΛΑΥΡΑΣ)


«ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΓΝΑ ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ!»


Παρά τη συνέντευξη του Διοικητή του Νοσοκομείου στις 28/2/2023 όπου δηλώνει με θράσος ότι «η Παμμακάριστος είναι σε ανοδική πορεία», παρά τις δηλώσεις του Υπ. Υγείας κατά την επίσκεψη του στο Νοσοκομείο μας στις 11/11/2022 ότι «θα ενισχυθεί με προσωπικό και υλικοτεχνικά μέσα», τα πραγματικά και σημερινά δεδομένα που έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα είναι τα εξής:

 1. Το Χειρουργικό Τμήμα ΔΕΝ εφημερεύει από τον Ιούνιο 2021 με απόφαση ΥΠΕ και Υπουργείου Υγείας. Ο Διευθυντής του έχει ζητήσει με έγγραφο επανένταξη στο πρόγραμμα εφημέρευσης. Σε αυτό το πλαίσιο, με ήδη 2 κενές οργανικές θέσεις (5 σύνολο) συζητείται από την ΥΠΕ η μεταφορά οργανικής θέσης χειρουργού σε άλλο νοσοκομείο!

 2. Το Ακτινολογικό Τμήμα -επί συνόλου 11 θέσεων ιατρών- λειτουργεί εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο με 2 ΜΟΝΟ ΙΑΤΡΟΥΣ. Μία μόνιμη που γνωματεύει όλες τις αξονικές του νοσοκομείου, και έναν επικουρικό με μετακίνηση που εφημερεύει σε ΟΛΕΣ τις γενικές εφημερίες. Αν και υπάρχει αξονικός τομογράφος, πολλές ημέρες και σε πολλές γενικές εφημερίες ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΞΟΝΙΚΕΣ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΙΑΤΡΟΥ.

 3. Το Αναισθησιολογικό καλύπτεται στις εφημερίες ΜΟΝΟ από 3 ειδικούς ιατρούς (2 μόνιμες και έναν ιδιώτη με σύμβαση με την ΥΠΕ που λήγει 31/3) και μία ειδικευόμενη. Παρόλο που υπάρχει κενή οργανική θέση ΔΕΝ προκηρύχθηκε στην τρέχουσα προκήρυξη του Υπ. Υγείας.

 4. Ελλείψεις ιατρών υπάρχουν και σε άλλα βασικά τμήματα του Νοσοκομείου. Στο Παθολογικό (3 κενές οργανικές θέσεις επί συνόλου 9 με 48 διατιθέμενες κλίνες) οι ιατροί καλύπτουν Κλινική, Τμήμα Covid, ΤΕΠ και τακτικά ιατρεία. Το Καρδιολογικό καλύπτεται από 4 μόνιμους (οι 2 άνω των 65 ετών), 2 επικουρικούς ιατρούς και έναν ειδικευόμενο. Το Νευρολογικό καλύπτεται στις εφημερίες μόνο από 3 νευρολόγους, εκ των οποίων ο ένας σε παράταση συνταξιοδότησης. Το Αιματολογικό-Αιμοδοσία καλύπτεται μόνο από 2 ιατρούς.

 5. Ελλείψεις υπάρχουν στο ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ και στους ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΙΣ, παρά την αντίθετη εντύπωση που καλλιεργείται, ιδίως εάν ληφθεί υπόψη ότι πολλά τμήματα υπολειτουργούν και δίνουν λιγότερες κλίνες από τις προβλεπόμενες στο οργανόγραμμα. Στην πρόσφατη προκήρυξη για μόνιμες θέσεις νοσηλευτών προβλέπονται ΜΟΝΟ 2 για το Νοσοκομείο.

 6. Ελλείψεις υπάρχουν στο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. Είναι ένας λόγος για τον οποίο πραγματοποιούνται συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες για παροχή υπηρεσιών και κάλυψη των αναγκών .

 7. Πάνω από το 1/3 των εργαζομένων είναι ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ. Βρίσκονται σε συνεχή ομηρία με συμβάσεις που λήγουν 31/12. Η φύλαξη και η καθαριότητα έχουν παραδοθεί εδώ και χρόνια σε εργολάβους.

 8. Το κτίριο είναι πεπαλαιωμένο. Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑΣ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΒΛΑΒΗ ΚΑΘΕ 3 ΚΑΙ ΛΙΓΟ παρά τις εργασίες συντήρησης! Το έχουμε επισημάνει εδώ και χρόνια. ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΔΟΣΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΟ(1/2/23) ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΑΛΕΣ ΣΕ ΧΕΙΡΟΦΟΡΕΙΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟ!

 9. Λόγω του αντιεπιστημονικού-αντεργατικού μέτρου της υποχρεωτικότητας, ΔΕΝ ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΕ 2 ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ .

 10. Ο ίδιος ο Διοικητής δηλώνει ότι ο προϋπολογισμός του Υπ. Υγείας που αναλογεί στο Νοσοκομείο μας είναι ανεπαρκής για την κάλυψη των αναγκών. Γίνεται συζήτηση αν θα μπουν χειρουργεία γενικής χειρουργικής ή οφθαλμολογικά διότι δεν επαρκούν τα χρήματα!!!


ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ, ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ!!! ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΙΑΤΡΩΝ (8/3) ΜΟΛΙΣ 2 ΘΕΣΕΙΣ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ 1 ΠΑΘΟΛΟΓΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΥ, ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥ, ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥ, ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΥ, ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΟΥ, ΩΡΛ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ:

 1. Άμεση ενίσχυση με μόνιμο ιατρικό προσωπικό. Να δοθεί προτεραιότητα σε Ακτινολόγους, Αναισθησιολόγους, Παθολόγους, Χειρουργούς, Καρδιολόγους, Νευρολόγους. Προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων με διαδικασία κατεπείγοντος. Πλήρη και ασφαλή λειτουργία Ακτινολογικού και Αναισθησιολογικού.

 2. Άμεση επανένταξη του Χειρουργικού Τμήματος σε ΟΛΕΣ τις γενικές εφημερίες. Το έχει ανάγκη ο πληθυσμός της Αττικής. Όχι στη μεταφορά της οργανικής θέσης του χειρουργού σε άλλο νοσοκομείο.

 3. Ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό με βάση τις ανάγκες Νοσηλευτικό, Τραυματιοφορείς, Διοικητικό. Προκήρυξη μόνιμων θέσεων για φύλαξη και καθαριότητα. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

 4. Ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός του κτιρίου. Να προχωρήσει με διαδικασία κατεπείγοντος η κατασκευή 2 ανελκυστήρων. Κινδυνεύουν ζωές! Να δοθεί λύση για την ράμπα στο Ακτινολογικό που θέτει σε κίνδυνο ασθενείς και τραυματιοφορείς. Το έχουμε επισημάνει επανειλημμένα στον Διοικητή χωρίς αποτέλεσμα.

 5. Αύξηση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου από το Υ.Υ. με βάση τις ανάγκες.

 6. ΟΧΙ στη μεταφορά ασθενών από άλλα νοσοκομεία σε ημέρες εκτός γενικής εφημερίας. ΟΧΙ στη μεταφορά «κοινωνικών περιστατικών». Να μεταφερθούν σε δομές χρονίως πασχόντων. Καμία σκέψη για μετατροπή του νοσοκομείου σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων-χρονίως πασχόντων!

 7. Επαναπρόσληψη των 2 συναδέλφων επικουρικών που απολύθηκαν λόγω της υποχρεωτικότητας. Ποτέ ξανά αναστολή εργασίας.

 8. Αύξηση μισθού, επαναφορά 13ου -14ου, ένταξη στα ΒΑΕ και ανθυγιεινό επίδομα σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους, αύξηση μισθού ιατρών βάσει απόφασης ΣτΕ.

 9. Ποιοτική εκπαίδευση των ειδικευόμενων ιατρών-Επανεκπαίδευση όλου του προσωπικού.

 10. Όχι άλλη εντατικοποίηση, όχι υπερεφημέρευση, όχι στην απαξίωση της ιατρικής και νοσηλευτικής επιστήμης και της εργασίας όλων των υγειονομικών από τη Διοίκηση, την ΥΠΕ και το Υ.Υ. Όχι άλλες πληρωμές από τους ασθενείς και τους χρήστες υπηρεσιών υγείας.

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ ΤΟ 7Ο ΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΑΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ. ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟ 2023 ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ, ΠΛΗΡΩΣ ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ .

ΔΩΡΕΑΝ, ΠΟΙΟΤΙΚΗ, ΙΣΟΤΙΜΗ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΛΑΘΟΣ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ! ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!!!

17/3/2023


Comments


bottom of page