top of page

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΝ ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων έχει κάνει επανειλημμένα παρεμβάσεις τόσο στην 1η ΥΠΕ όσο και στο Υπ. Υγείας για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΓΝ Παμμακάριστος. Τα θέσαμε κατ΄ ιδίαν στην Υποδιοικήτρια της 1ης ΥΠΕ κ. Οικονόμου και στην Αναπληρώτρια Υπουργό κ. Γκάγκα κατά την επίσκεψη της στο νοσοκομείο μας. Το ίδιο έχουν πράξει με έγγραφα τους οι ιατροί και το Επιστημονικό Συμβούλιο. Παρόλα αυτά δεν έχει δοθεί καμία ουσιαστική λύση από το Υπ. Υγείας και η απαξίωση του νοσοκομείου συνεχίζεται, με αρνητικές συνέπειες τόσο για τους ασθενείς, όσο και για τους εργαζόμενους που υφίστανται διαρκώς την εντατικοποίηση λόγω της υποστελέχωσης και των δυσμενών συνθηκών εργασίας. Το νοσοκομείο μας συνέβαλλε αποφασιστικά-και εξακολουθεί να συμβάλλει- στην αντιμετώπιση της πανδημίας, χωρίς να έχει λάβει την απαραίτητη ενίσχυση από τους διοικούντες, χωρίς να δίνονται μόνιμες λύσεις σε φλέγοντα χρονίζοντα προβλήματα τα οποία μάλιστα διογκώνονται και πολλαπλασιάζονται, με αποτέλεσμα την επισφαλή λειτουργία πολλών τμημάτων, ακόμα και τη μη λειτουργία ορισμένων στην πράξη.


Ενδεικτικά:

 • Εξακολουθεί να ισχύει-ενώ όλα έχουν πλήρως απελευθερωθεί- το αντιεπιστημονικό και αντεργατικό μέτρο της αναστολής εργασίας των συναδέλφων που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν. Οι συνάδελφοι είναι όλοι απαραίτητοι στη θέση τους, κανένας δεν περισσεύει. Είναι ανεπίτρεπτο να παραμένουν απλήρωτοι και να αντιμετωπίζονται τιμωρητικά από το Υπουργείο Yγείας.

 • Ένα μόνο Τμήμα, το Παθολογικό, με 5 παθολόγους επί 9 οργανικών θέσεων έχει υπό την ευθύνη του 60 κλίνες ασθενών στους 3 ορόφους του νοσοκομείου (20 Covid και 2 ΜΑΦ Παθολογικού) και επιπλέον 6 κλίνες ΜΑΦ, χωρίς κανένα πνευμονολόγο και εντατικολόγο. Επιπλέον οι ίδιοι 5 παθολόγοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Παθολογικό και Covid, για τακτικό Παθολογικό ιατρείο και διπλό Διαβητολογικό ιατρείο. Επιπλέον το Παθολογικό με απόφαση της ΥΠΕ δέχεται σχεδόν καθημερινά ασθενείς για συνέχιση νοσηλείας από το ΓΝ Ευαγγελισμός.

 • Το Ακτινολογικό, βασικότατο τμήμα του νοσοκομείου, κινδυνεύει με αναστολή λειτουργίας, διότι απομένει με μία μόνιμη ακτινολόγο και έναν ιατρό επικουρικό με μετακίνηση από άλλο νοσοκομείο, μετά την παραίτηση της Διευθύντριας. Ήδη τις μισές ημέρες δεν λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος. Λύση δεν αποτελεί η πρόσκληση σε ιδιώτες που έχει πραγματοποιήσει η 1η ΥΠΕ, αλλά η προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Επίσης είμαστε αντίθετοι στη μεταφορά των ασθενών σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, όπως προτάθηκε στις εφημερίες.

 • Το Χειρουργικό τμήμα, με 3 μόνιμους χειρουργούς και έναν επικουρικό, έχει εξαιρεθεί πλήρως από το πρόγραμμα εφημεριών της 1ης ΥΠΕ εδώ και ένα χρόνο. Δε νοείται νοσοκομείο να εφημερεύει χωρίς Χειρουργικό Τμήμα.

 • Το Αναισθησιολογικό λειτουργεί με 3 αναισθησιολόγους, καθώς μία ιατρός είναι σε αναστολή λόγω υποχρεωτικότητας. Επίσης δόθηκε προσωρινή μετακίνηση σε ιατρούς του Τμήματος.

 • Η Αιμοδοσία καλύπτεται όλες τις μέρες από 2 μόνο ιατρούς, ενώ επίκειται αναστολή εργασίας για μη ιατρό επιστήμονα του Τμήματος που είναι αναγκαία για τη λειτουργία του.

 • Ελλείψεις υπάρχουν, πλην ιατρών, και στο λοιπό προσωπικό, νοσηλευτικό, τραυματιοφορείς, διοικητικό, τεχνική υπηρεσία, εφόσον οι συμβασιούχοι είναι το 1/3 του συνόλου των εργαζομένων. Παραμένουν σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας, παρότι είναι γνωστό ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες .

Σε όλο αυτό το δυσμενές πλαίσιο, για το οποίο δεν ευθυνόμαστε οι εργαζόμενοι, ούτε και οι ασθενείς, εν μέσω καλοκαιριού οπότε δικαιούμαστε επιτέλους να πάρουμε τη νόμιμη άδεια μας στα ήδη υποστελεχωμένα τμήματα που εργαζόμαστε, ενημερωθήκαμε ότι από 21/7 θα αυξηθούν οι διατιθέμενες κλίνες Covid κατά 20, με το υπάρχον προσωπικό, χωρίς να ενισχυθεί το νοσοκομείο με παθολόγους, πνευμονολόγο, εντατικολόγο, ακτινολόγους, αναισθησιολόγους. Δηλαδή με τα σημερινά δεδομένα 5 μόνο παθολόγοι καλούνται να είναι υπεύθυνοι για 80 κλίνες ασθενών, ΤΕΠ και τακτικά ιατρεία.

Ζητάμε από την Κυβέρνηση, την ηγεσία του Υπουργείου υγείας, την ΥΠΕ και τη Διοίκηση του νοσοκομείου:

 • Να προκηρυχθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις των ιατρών του νοσοκομείου, με προτεραιότητα κατεπείγοντος όσον αφορά τους Παθολόγους, τους Ακτινολόγους και τους Χειρουργούς. Να προσληφθούν κατεπειγόντως επικουρικοί ιατροί για όλα τα τμήματα που υπάρχουν ανάγκες. Να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Ακτινολογικού τμήματος. Να μην δίνεται μετακίνηση σε ιατρούς που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του νοσοκομείου.

 • Να μην αυξηθούν οι κλίνες Covid αν δεν αυξηθεί το προσωπικό και οι υπηρετούντες Παθολόγοι .

 • Να ολοκληρωθούν με υπερεπείγουσες διαδικασίες όλες οι προκηρύξεις πρόσληψης ιατρών που βρίσκονται σε εξέλιξη, ώστε να πληρωθούν οι θέσεις άμεσα.

 • Να επανενταχθεί άμεσα το Χειρουργικό τμήμα στις γενικές εφημερίες.

 • Να αρθούν τώρα οι αναστολές εργασίας. Ναι στον εμβολιασμό. Όχι στην υποχρεωτικότητα. Να επιστρέψουν όλοι οι συνάδελφοι στη θέση τους. Ποτέ ξανά αναστολή εργασίας. Καταδικάζουμε την σύλληψη των υγειονομικών που διαδήλωναν κατά της υποχρεωτικότητας κοντά στην οικία του Πρωθυπουργού.

 • Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι.

 • Να κατασκευασθεί επιτέλους άμεσα και άλλος ανελκυστήρας. Να δοθούν λύσεις στα κτιριακά και προβλήματα υποδομών λόγω χρήσης και παλαιότητας.

 • Ένταξη στα ΒΑΕ-Επαναφορά 13ου -14ου και αύξηση μισθού-Να δοθούν τα αναδρομικά στους ιατρούς με βάση την απόφαση του ΣτΕ.

Η πανδημία δεν αποτελεί πλέον έκτακτη κατάσταση. Οι ασθενείς δικαιούνται ασφαλή και ποιοτική περίθαλψη. Οι εργαζόμενοι έχουμε ξεπεράσει τα όρια αντοχής μας και διεκδικούμε τα δικαιώματα μας.


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/7/22 10:30ΠΜ.


コメント


bottom of page