top of page

Παρέμβαση της Ρέτζιου και του Παπανικολάου για το νοσοκομείο της Πρέβεζας

Πρόεδρος ΟΕΝΓΕ: "Το Νοσοκομείο της Πρέβεζας απειλείται με κλείσιμο, συγχώνευση ή περαιτέρω υποβάθμιση" - Γ.Γ. ΟΕΝΓΕ: “Δεν πρόκειται να μας φιμώσει κανείς


Στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, αποτελούμενη από την Πρόεδρο Αφροδίτη Ρέτζιου και το Γενικό Γραμματέα Παναγιώτη Πανανικολάου, οι οποίοι και συμμετείχαν σε γενική συνέλευση των εργαζομένων του Νοσοκομείου.


Η κα Ρέτζιου μιλώντας στο atpreveza.gr τόνισε πως σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης για το νέο ΕΣΥ το Νοσοκομείο της Πρέβεζας απειλείται με κλείσιμο, συγχώνευση ή περαιτέρω υποβάθμιση και κάλεσε τους κατοίκους της Πρέβεζας να σταθούν απέναντι σε αυτό το σχεδιασμό.


Η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ υπογράμμισε πως απαιτείται η ενίσχυση των υφιστάμενων δομών του Νοσοκομείου και ταυτόχρονα σημείωσε την ανάγκη διεκδίκησης Νέου Νοσοκομείου στην περιοχή. Στις δηλώσεις της η κα Ρέτζιου είπε: “Υπάρχει ανησυχία η οποία εκφράστηκε και στη σημερινή συζήτηση με τους συναδέλφους αλλά και συσσωρευμένη αγανάκτηση και οργή γιατί αυτή η διαχρονική πολιτική της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης έχει αφήσει το αποτύπωμά της και στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας. Και το ερώτημα που τίθεται είναι αν σύμφωνα με τα όσα έχει διακηρύξει η κυβέρνηση, δηλαδή σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης για το νέο ΕΣΥ, απειλείται με κλείσιμο, συγχώνευση ή περαιτέρω υποβάθμιση το Νοσοκομείο της Πρέβεζας. Και η απάντηση είναι πως ναι και αυτό δεν το λέμε για να κινδυνολογήσουμε, το λέμε γιατί πρέπει να προετοιμάσουμε τους κατοίκους, το λαό της περιοχής ο οποίος πρέπει να βρεθεί απέναντι σε αυτά τα σχέδια, γιατί εδώ ρωτώντας τους συναδέλφους σύμφωνα με πληθυσμιακά και τα γεωγραφικά κριτήρια, το νοσοκομείο της Πρέβεζας είναι αναγκαίο για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες σε υπηρεσίες υγείας της περιοχής και μας είπαν όλοι χωρίς αστερίσκους ναι, δεν είναι περιττό. Ποιο είναι το στοιχείο που λείπει; Χρειάζεται αποφασιστική ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, μόνιμους γιατρούς, μόνιμους νοσηλευτές, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό της υλικοτεχνικής υποδομής ώστε να μπορεί να παρέχει υψηλού επιπέδου σύγχρονες και απολύτως δωρεάν υπηρεσίες υγείας. Πρέπει να γίνει υπόθεση εδώ και των εργαζομένων του Νοσοκομείου αλλά και συνολικά της περιοχής, για αυτό και πρέπει να αντιταχθούν στα σχέδια της κυβέρνησης που βάζει την υγεία μας στη λογαριά του κόστους-οφέλους".


Για το ζήτημα ανέγερσης νέου δημόσιου Νοσοκομείου στην Πρέβεζα η κα Ρέτζιου ανέφερε: “Kαταρχήν υπάρχει η ανάγκη για νέο Νοσοκομείο, όχι μόνο δηλαδή δεν περισσεύουν νέα νοσοκομεία αλλά υπάρχει η ανάγκη αναβάθμισης των υπαρχόντων και δημιουργίας και νέων δομών υπηρεσίας Υγείας και Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας σε όλα τα επίπεδα. Δεύτερον, υπάρχουν χρήματα; Βεβαίως και υπάρχουν, πρόσφατα έχουμε το παράδειγμα δώσανε 13 δισεκατομμύρια ευρώ για να αγοράσουν πολεμικό εξοπλισμό, αεροπλάνα, φρεγάτες. Αρά εδώ είναι με ποιο κριτήριο... ή έχουμε το παράδειγμα προκλητικής ενίσχυσης είτε με κρατικό ζεστή χρήμα είτε με φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις των επιχειρηματικών ομίλων, των κλινικαρχών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Υγείας και αξιοποίησαν μάλιστα και την περίοδο της πανδημίας. Άρα βεβαίως υπάρχουν και οι προϋποθέσεις και χρήματα υπάρχουν και η ανάγκη υπάρχει και ρεαλιστικό είναι, αφού υπάρχει η ανάγκη. Και για αυτό πρέπει να το διεκδικήσουμε, να το απαιτήσουμε και με τον αγώνα μας να το επιβάλουμε”.

Π. Παπανικολάου: “Δεν πρόκειται να μας φιμώσει κανείς”


Να αφήσουν τους αυταρχισμούς και να σκύψουν πάνω στα προβλήματα των ασθενών αντί να απειλούν, να εκβιάζουν και να προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους υγειονομικούς κάλεσε την την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, την 6η ΥΠΕ και τους διοικητές των Νοσοκομείων ο Γ. Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ κ. Παναγιώτης Παπανικολάου.


Ο κ. Παπανικολάου τόνισε στο atpreveza.gr: “Δυστυχώς από ό,τι φαίνεται όταν οι υγειονομικοί λένε την αλήθεια για τις συνθήκες που επικρατούν, κάποιοι εξοργίζονται επειδή αποκαλύπτεται το πόσο πλαστή είναι η προπαγάνδα τους που αντιδρούν σπασμωδικά. Μόλις ενημερωθήαμε ότι σε προηγούμενο Νοσοκομείο που επισκεφτήκαμε μόλις την περασμένη εβδομάδα, το Νοσοκομείο Καλαμάτας συγκεκριμένα, όπου κι εκεί με τον ίδιο τρόπο οι συνάδεφοι εξέθεσαν τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν, η διοίκηση του Νοσοκομείου σήμερα ανακοίνωσε ότι εγκαλεί τους συναδέλφους να δώσουν εξηγήσεις επειδή η ΟΕΝΓΕ επισκέφτηκε το Νοσοκομείο και συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα και μάλιστα απειλούν ότι θα μηνύσουν κιόλας την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών οι διοικούντες των νοσοκομείων -καλώς να ορίσουν- και μάλιστα τολμούν να το κάνουν αυτό την επομένη που είχαμε τραγική απώλεια, αιφνίδιο θάνατο του εκεί συναδέλφου, του επιστημονικού υπεύθυνου νοσηλείας των ασθενών της επιδημίας.

Το λέω αυτό γιατί θέλω να προειδοποιήσω και τους εδώ, των νοσοκομείων της Ηπείρου διοικούντες και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ ότι τους νοσοκομειακούς γιατρούς και τους υπόλοιπους υγειονομικούς της δημόσιας περίθαλψης, να ενημερώνουμε για την πραγματικότητα των Νοσοκομείων και την ανάδειξη των προβλημάτων υπέρ της Υγείας του λαού για την οποία αγωνιζόμαστε, δεν πρόκειται να μας φιμώσει κανένας! Να αφήσουν τους αυταρχισμούς και να σκύψουν πάνω στα προβλήματα των ασθενών αντί να απειλούν, να εκβιάζουν και να προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους υγειονομικούς”.Comments


bottom of page