top of page

Παναγιώτης Παπανικολάου / Ζούμε πανωλεθρία από την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας

Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας, ενώ δύσκολη πλέον είναι και η κατάσταση στην Αττική.


«Είναι δραματική η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και στη Θεσσαλία, υπάρχουν δεκάδες συμπολίτες μας, βαρέως πάσχοντες, διασωληνωμένοι εκτός θαλάμων ΜΕΘ με φορητούς αναπνευστήρες», δήλωσε Στο Κόκκινο 105.5 και στον Γιώργο Τραπεζιώτη, ο νευροχειρουργός στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και γ.γ. της ΟΕΝΓΕ κ. Παναγιώτης Παπανικολάου.

«Δύσκολα είναι τα πράγματα και στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, ενώ δραματική γίνεται και η κατάσταση και στην Αττική. Χαρακτηριστικά πριν τρεις μέρες ήταν λιγότερα από 10 τα διαθέσιμα κρεβάτια σε ΜΕΘ Covid-19 σε όλη την Αττική, ενώ προχθές ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας πως σε όλη τη χώρα η κάλυψη των κλινών ΜΕΘ ήταν 99,8%», σημείωσε ο κ. Παπανικολάου, ενώ πρόσθεσε πως «καθημερινά βέβαια, σκεφτείτε πως ανεβαίνουν και οι εισαγωγές.

Δυστυχώς επειδή όλες οι εκτιμήσεις μας έχουν επιβεβαιωθεί πανηγυρικά, αν δείτε συγκριτικά το τι συμβαίνει φέτος σε σχέση με την περασμένη χρονιά, έχουμε εξαπλάσιο αριθμό ημερήσιων απωλειών και σχεδόν τετραπλάσιο αριθμό διασωληνωμένων. Και ας έχουμε υπόψη πως πέρυσι δεν είχαμε καν το εμβόλιο. Αυτό που ζούμε δεν είναι αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας, είναι πραγματική πανωλεθρία».


Τη συνέντευξη μπορείτε να την ακούσετε εδώ.

Comentarios


bottom of page