top of page

Παθολογική Πύργου: Δεν θα πληρώσουν τα σπασμένα σας γιατροί και ασθενείς!

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΧΑΪΑΣ


ΑΠ.31.2021

06/05/2021


Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για την δραματική κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Πύργου το οποίο οδηγείται προς πλήρη διάλυση. Εκτός από την χρόνια υποστελέχωση και υποβάθμιση, η απαράδεκτη αυταρχική συμπεριφορά του διοικητή του νοσοκομείου έχει εξαναγκάσει σε φυγή πολλούς γιατρούς (συνολικά 15) τον τελευταίο χρόνο.


Η λειτουργία της Παθολογικής κλινικής και του ΤΕΠ έχει τιναχτεί στον αέρα. Έχει απομείνει μόλις ένας (1) Παθολόγος μετά την εξώθηση σε παραίτηση των τριών (3) άλλων Παθολόγων, για ένα νοσοκομείο που νοσηλεύει σε καθημερινή βάση πολλές δεκάδες ασθενών, covid και non-covid, (100 την προηγούμενη εβδομάδα), που εφημερεύει καθημερινά για επείγοντα περιστατικά και διαθέτει και εμβολιαστικό κέντρο για τον γενικό πληθυσμό, για έναν νομό 160.000 κατοίκων.


Η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αντί όλο αυτό το διάστημα να φροντίσουν για τη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και αντί να παρέμβουν έγκαιρα και να σταματήσουν τις αυθαιρεσίες του διοικητή που έχει δώσει τη χαριστική βολή στο νοσοκομείο, δίνουν εντολές αναγκαστικής μετακίνησης Παθολόγων από τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας (Π.Γ.Ν.Π και Γ.Ν.Π. «Άγιος Ανδρέας») οξύνοντας έτσι τις ελλείψεις στα δύο αυτά νοσοκομεία και ιδιαίτερα στο Γ.Ν.Π. «Άγιος Ανδρέας».


Οι μετακινήσεις γιατρών από άλλα νοσοκομεία δεν θα λύσουν κανένα πρόβλημα. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να υπάρχει μια άσπρη ρόμπα, ένα ονοματεπώνυμο γιατρού στο εφημεριακό πρόγραμμα. Είναι συνειδητή κοροϊδία των πολιτών της Ηλείας από την κυβέρνηση ότι το «αδιέξοδο άρθηκε» για να κατευνάσει την κοινή γνώμη, για να μην αναγκαστεί να παραδεχτεί ότι έβαλε λουκέτο σε μια ολόκληρη κλινική.


Αν τους ένοιαζε πραγματικά η ασφαλής επαναλειτουργία της Παθολογικής κλινικής, θα προκήρυσσαν με κατεπείγουσες διαδικασίες (τόσες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου άλλωστε έχουν ψηφίσει με πρόφαση την πανδημία) μαζικά και ταυτόχρονα μόνιμες θέσεις Παθολόγων, με παράλληλο χαρακτηρισμό του Νοσοκομείου ως άγονο, με επιπλέον μισθολογικά και επιστημονικά κίνητρα για την άμεση στελέχωσή του.


Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου, οι φορείς και τα σωματεία της περιοχής έχουν έγκαιρα και επανειλημμένα προειδοποιήσει, αλλά αυτές οι προειδοποιήσεις αγνοήθηκαν από τους αρμόδιους.


Να βρεθούν άμεσες, μόνιμες και οριστικές λύσεις στα αδιέξοδα που οι ίδιοι δημιουργήσατε. Δεν ανεχόμαστε να μετακυλήσετε για άλλη μια φορά τις εγκληματικές ευθύνες και ανεπάρκειές σας στους γιατρούς. Δεν θα επιτρέψουμε καμιά μετακίνηση, προσωρινή ή μόνιμη, συναδέλφων από τα νοσοκομεία της Πάτρας. Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για να υπερασπιστούμε την εργασιακή μας αξιοπρέπεια και πρωτίστως την ασφαλή περίθαλψη των ασθενών.


Από κοινού με την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου και αντιπροσωπεία της Ε.Γ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε προχωράμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ την Δευτέρα 10/5 στις 12μιση απαιτώντας:


·Άμεση στελέχωση της Παθολογικής Πύργου με επαρκή αριθμό μόνιμου προσωπικού με κατεπείγουσες διαδικασίες, με επιπλέον επιστημονικά και μισθολογικά κίνητρα


·Να λυθεί επιτέλους το θέμα της κακοδιοίκησης του νοσοκομείου Πύργου


·Να ακυρωθούν τα απαράδεκτα εντέλλεσθε προς τους γιατρούς των νοσοκομείων Π.Γ.Ν. Πατρών και Γ.Ν.Π. «Άγιος Ανδρέας»


Κηρύσσουμε στάση εργασίας την Δευτέρα 10/5 12μμ-3μμ για τη συμμετοχή των συναδέλφων στην παράσταση διαμαρτυρίας.


Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τα σωματεία και τους φορείς των δύο νομών σε δυναμική κινητοποίηση απέναντι στις πολιτικές που βάζουν λουκέτα και διαλύουν τη Δημόσια Δωρεάν Υγεία.


Comments


bottom of page