top of page

Πάτρα: Δυναμικό συλλαλητήριο για στήριξη της Δημόσιας Υγείας

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείω Αχαΐας, στα πλαίσια πρωτοβουλίας της ΟΕΝΓΕ, πραγματοποιεί συλλαλητήριο με όλους τους συλλογικούς, κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς της Αχαΐας για την υπεράσπιση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας ως κοινωνικό αγαθό.










Στην σχετική ανακοίνωση με αφορμή το συλλαλητήριο που πραγματοποιείτα στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας αναφέρει:


Η Αχαΐα εξακολουθεί να βρίσκεται στο κόκκινο, παρά το παρατεταμένο λοκντάουν εδώ και ενάμιση μήνα. Τα νοσοκομεία της Πάτρας δέχονται αφόρητη πίεση, έχοντας μετατραπεί σε νοσοκομεία μιας νόσου, νοσηλεύοντας σχεδόν διακόσιους συμπολίτες μας με κορονοϊό. Τα τακτικά χειρουργεία και ιατρεία έχουν ανασταλεί, οι ΜΕΘ έχουν γίνει ΜΕΘ Covid και παρουσιάζουν πάνω από 100% πληρότητα, ολόκληρες κλινικές και όροφοι έχουν μετατραπεί σε κλινικές Covid.


Οι υγειονομικοί προσπαθούν να ανταπεξέλθουν κάτω από αντίξοες συνθήκες, χωρίς καμιά ουσιαστική υποστήριξη από την κυβέρνηση, η οποία ακόμα και τώρα αγχώνεται μόνο για την κερδοφορία του ιδιωτικού τομέα και την εφαρμογή των ΣΔΙΤ, δίνοντάς του προκλητικά προνόμια.


Η Ε.Ι.Ν.Α, καθώς και τα σωματεία εργαζομένων και άλλοι φορείς έχουν προειδοποιήσει πολλαπλώς και εγκαίρως, για το ενδεχόμενο μιας σοβαρής υγειονομικής και κοινωνικής κρίσης, καταθέτοντας ταυτόχρονα τις προτάσεις τους προς την κυβέρνηση, τα αρμόδια υπουργεία και αρχές, χωρίς να λάβουν καμιά απάντηση.


Είναι πλέον εμφανές ότι η γενικότερη κυβερνητική πολιτική διαχείρισης της πανδημίας έχει καταστροφικές συνέπειες, τόσο σε υγειονομικό όσο και κοινωνικό επίπεδο.





Πηγή: thebest.gr

ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page