top of page

ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ! Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ


ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ !

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, ΣΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΛΗ, ΣΤΙΣ 7.00 μ.μ. ΣΤΟ ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


Μετά από δέκα χρόνια μνημονιακής λιτότητας, αλλεπάλληλων μειώσεων μισθών και συντάξεων, καταπάτησης εργασιακών δικαιωμάτων, κατακρεούργησης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, και με τη νέα ύφεση στην οικονομία εντός των θυρών, τη νέα άνοδο της ανεργίας και τις συνθήκες εργασιακές γαλέρας να τείνουν να γίνουν «κανονικότητα», η κυβέρνηση της Ν.Δ. επιδιώκει να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο, το οποίο ουσιαστικά απαγορεύει και καταργεί το θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα στις συγκεντρώσεις και στις διαδηλώσεις. Πρόκειται για ένα νομοθέτημα χουντικής έμπνευσης, που μας γυρίζει πίσω σε σκοτεινές εποχές διώξεων, πολιτικής και κοινωνικής φίμωσης.


Είναι συνέχεια αντιδημοκρατικών μέτρων και πολιτικών όλων των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, όπως ο περιορισμός των απεργιών, το ιδιώνυμο στις κινητοποιήσεις για τους πλειστηριασμούς, που νομοθέτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο προβλέπει:


- Υποχρεωτική λήψη άδειας από την αστυνομία, προκειμένου να διοργανωθεί οποιαδήποτε διαδήλωση και συγκέντρωση. Διεύρυνση του κατασταλτικού ρόλου του λιμενικού σώματος.

- Απόλυτη ελευθερία της αστυνομίας να διαλύει κατά το δοκούν κάθε συνάθροιση με τα πιο βίαια μέσα.

- Απαγόρευση αυθόρμητων δημόσιων συναθροίσεων.

- Ορισμό ως ιδιώνυμο ποινικό αδίκημα την αυθόρμητη διαδήλωση.

- Πρόσωπο- «οργανωτής» συνάθροισης, που θα είναι αστικά υπεύθυνος για κάθε φθορά ή καταστροφή, που μπορεί να προκαλέσει οποιοσδήποτε κατά τη διάρκεια της συνάθροισης.


Οι σιδηρόφραχτες αυτές και άλλες διατάξεις, οι οποίες έρχονται προς ψήφιση στη Βουλή μέσα στο καλοκαίρι, που υπολειτουργεί, και όσο ισχύουν ακόμη τα μέτρα υγειονομικής προστασίας από την πανδημία του κορονοϊού, ισοδυναμούν με κατάργηση της ελευθερίας του συνέρχεσθαι, της ελευθερίας έκφρασης κάθε λογής κοινωνικών - εργασιακών αιτημάτων και διεκδικήσεων, μέσα από διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, συναθροίσεις.


Σημαίνει ότι, στο εξής, κάθε κυβέρνηση θα μπορεί να νομοθετεί οποιαδήποτε μέτρα, χωρίς να μπορεί να εκφραστεί η φωνή της κοινωνίας, χωρίς να λογαριάζει αντιδράσεις από το λαό και κάθε εργοδότης να επιβάλλει τις θέσεις του, χωρίς αντιστάσεις από τους εργαζόμενους. Γι αυτό και είναι αναγκαία όσο ποτέ, η δυναμική αντίδραση από την πλευρά των εργαζόμενων οι ηγεσίες των οποίων (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ),δυστυχώς, για άλλη μια φορά, είναι απούσες από τους αγώνες για την υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων.


Το δικαίωμα στη διαδήλωση είναι υπόθεση όλων μας.

Ούτε σκέψη για απαγόρευση των διαδηλώσεων!

Οι διεκδικήσεις μας, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, δε θα μπουν στο γύψο!

Η «Επιτροπή για την ελευθερία στη διαδήλωση», που συγκροτήθηκε τη Δευτέρα 6/7, και αποτελείται από φορείς του συνδικαλιστικού/εργατικού και φοιτητικού κινήματος, τοπικών κινημάτων, δημοτικών και περιφερειακών σχημάτων, ανένταχτων συναγωνιστών, καλεί σε διαδήλωση την Πέμπτη 9 Ιούλη, ώρα 7μ.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου.

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΗΣ

ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/7 ΣΤΙΣ 11.00 π.μ. ΣΤΟ ΕΚΘ


Η Επιτροπή για την Ελευθερία στη διαδήλωση, η οποία συγκροτήθηκε χθες, Δευτέρα 6/7, μετά από ευρεία σύσκεψη στο Ε.Κ.Θ., και αποτελείται από φορείς του συνδικαλιστικού/εργατικού και φοιτητικού κινήματος, τοπικών κινημάτων, δημοτικών και περιφερειακών σχημάτων, ανένταχτων συναγωνιστών, σας καλεί σε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη, 8 Ιούλη και ώρα 11.00 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Οι σιδηρόφραχτες διατάξεις, τις οποίες φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση της Ν.Δ. μέσα στο καλοκαίρι, που αυτή υπολειτουργεί, και όσο ισχύουν ακόμη τα μέτρα υγειονομικής προστασίας από την πανδημία του κορονοϊού, ισοδυναμούν με κατάργηση της ελευθερίας του συνέρχεσθαι, της ελευθερίας έκφρασης κάθε λογής κοινωνικών - εργασιακών αιτημάτων και διεκδικήσεων, μέσα από διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, συναθροίσεις.


Σημαίνει ότι, στο εξής, κάθε κυβέρνηση θα μπορεί να νομοθετεί οποιαδήποτε μέτρα, χωρίς να μπορεί να εκφραστεί η φωνή της κοινωνίας, χωρίς να λογαριάζει αντιδράσεις από το λαό, και κάθε εργοδότης να επιβάλλει τις θέσεις του, χωρίς αντιστάσεις από τους εργαζόμενους.

Είναι συνέχεια αντιδημοκρατικών μέτρων και πολιτικών όλων των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, όπως ο περιορισμός των απεργιών, το ιδιώνυμο στις κινητοποιήσεις για τους πλειστηριασμούς, που νομοθέτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν θα περάσουν!

bottom of page