top of page

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΕΚΤΡΩΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ -ΕΚΤΡΩΜΑ

ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

Δυναμώνουμε το συλλογικό αγώνα για Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλες και όλους

Δεν υποτασσόμαστε στη πολιτική που θέλει τους ασθενείς πελάτες – την υγεία εμπόρευμα – το ΕΣΥ προθάλαμο των ιδιωτικών ιατρείων


Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταγγέλλει το νέο νομοσχέδιο – έκτρωμα ενάντια στην υγεία του λαού που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική που υπηρέτησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δηλαδή να συμπιέσει ακόμα περισσότερο το “κόστος” λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων για το κράτος και ταυτόχρονα να γιγαντώνεται και να “σκάει” από κέρδη ο ιδιωτικός τομέας της υγείας.


Καταγγέλλουμε το νομοσχέδιο - ταφόπλακα της δημόσιας υγείας, που στον πυρήνα του βρίσκεται η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ, που αποτελεί κατάκτηση του εργατικού-λαϊκού κινήματος μετά από μεγάλους αγώνες, ενώ την ίδια στιγμή κατοχυρώνει τη δυνατότητα των ιδιωτών γιατρών να εργάζονται στο δημόσιο σύστημα υγείας διατηρώντας το ιδιωτικό τους ιατρείο και έργο.


Αντιπαλεύουμε την πολιτική που ιδιωτικοποιεί πλήρως τα δημόσια νοσοκομεία, μετατρέπει την Υγεία των γυναικών και των οικογενειών μας σε ακόμα πιο ακριβό εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους και μας καταδικάζει σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας.


Δεν «τσιμπάμε» στους ψευδεπίγραφους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι δήθεν απαντάει στα οξυμένα υπαρκτά προβλήματα για θέσεις που οι γιατροί δεν τις επιλέγουν στις “άγονες” και “προβληματικές” περιοχές... “Σιγή ιχθύος” για τις πραγματικές αιτίες που δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον για τις θέσεις αυτές, γιατί το ΕΣΥ αποτελεί την τελευταία επιλογή ενός γιατρού... Καμιά συζήτηση για τις όλο και πιο άθλιες εργασιακές συνθήκες των γιατρών, την εντατικοποίηση, τους καθηλωμένους μισθούς. Ούτε λέξη για γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις ανάγκες των νοσοκομείων, για μέτρα κάλυψης όλων των κενών οργανικών μόνιμων θέσεων γιατρών, για γενναία αύξηση των αποδοχών τους, για μια ποιοτική και δια βίου εκπαίδευση τους, για εξοπλισμό των νοσοκομείων σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες. Εναποθέτει τη λύση στους ιδιώτες γιατρούς για την κάλυψη κάποιων κενών, κάποιες ώρες τη μέρα, κάποιες μέρες την εβδομάδα.


Part -time γιατροί σημαίνει part - time κάλυψη των αναγκών μας στην υγεία και την περίθαλψη

Δεν συμβιβαζόμαστε σήμερα με τη τεράστια ανάπτυξη της ιατρικής επιστήμης, τα άλματα στην εξέλιξη της τεχνολογίας, τα θαύματα της διεπιστημονικής ομαδικής συνεργασίας, να μην εξασφαλίζεται η δημόσια και δωρεάν παροχή των αναγκαίων υπηρεσιών νοσοκομειακής περίθαλψης, όπως είναι η σωστή και έγκαιρη διάγνωση, η νοσηλεία, η θεραπεία, η αποκατάσταση, σε όλους τους ασθενείς.


Δεν ανεχόμαστε σήμερα με τόσους γιατρούς και υγειονομικούς, επιστημονικά καταρτισμένους, να υπάρχει υποστελέχωση, να ξεπερνιούνται καθημερινά οι φυσικές αντοχές των εργαζομένων στα νοσοκομεία, να υπονομεύεται το ιατρικό έργο και να επιβαρύνεται η υγεία μας λόγω των τεράστιων ελλείψεων.


Μετατρέπουμε την οργή και την αγανάκτηση μας σε συλλογική, οργανωμένη, διεκδικητική δράση, ενάντια σε όλους όσους κλείνουν την πόρτα του δημόσιου νοσοκομείου στους ασθενείς την ώρα της ανάγκης και τους προσφέρουν βορά στους εμπόρους της υγείας.


Εργαζόμενη και Άνεργη, Αυτοαπασχολούμενη στη πόλη και την ύπαιθρο, Νέα μητέρα, Φοιτήτρια, Συνταξιούχε


Η ΟΓΕ σε καλεί να ενώσουμε τη φωνή της αγωνιστικής μας διεκδίκησης μαζί με τους αγωνιζόμενους υγειονομικούς, τα εργατικά σωματεία, με τις ενώσεις αυτοαπασχολουμένων, με τους αγροτικούς συλλόγους, με τους φοιτητικούς συλλόγους, με τους συλλόγους συνταξιούχων, για να αποσυρθεί αυτό το επαίσχυντο νομοσχέδιο. Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.


Απαιτούμε : ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!!!

Διεκδικούμε:

  • Να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση προς τα νοσοκομεία.

  • Μόνιμες προσλήψεις όλου του αναγκαίου ιατρικού προσωπικού. Τώρα μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

  • Αύξηση μισθών των υγειονομικών - Επαναφορά 13ου και 14ου - Ένταξη στα ΒΑΕ.

  • Εκσυγχρονισμός κτιριακού και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού όλων των δημόσιων νοσοκομείων.

  • Κατάργηση κάθε πληρωμής για εξετάσεις, νοσήλια, φάρμακα.

Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΠΛΗΡΩΣ ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΑ, ΔΗΜΌΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ.

Καλούμε τις γυναίκες στη συγκέντρωση της ΟΕΝΓΕ, την Πέμπτη 1η Δεκέμβρη, στη 1 μ.μ. στη Βουλή.Comments


bottom of page