top of page

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗ Α. ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ

Σωματείο Εργαζομένων ΓΝ Ασκληπιείο Βούλας


Βούλα 21/03/2023


Καταγγέλλουμε την έκνομη και τιμωρητική τοποθέτηση της Παθολόγου και Επιμελήτριας Β' Αργυρής Ερωτοκρίτου από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου διορίστηκε, στην Πολυκλινική Αθηνών.

Είναι αδιανόητο μία νέα μάχιμη γιατρός, με εμπειρία ετών σε μεγάλο νοσοκομείο, να απομακρύνεται από τον Ευαγγελισμό, που υποφέρει από τη δραματική υποστελέχωση, όπου οι παθολογικές κλινικές εκπέμπουν SOS εδώ και χρόνια, για να τοποθετηθεί στο υποβαθμισμένο (με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων) τακτικό εξωτερικό ιατρείο της Πολυκλινικής Αθηνών. Η συνάδελφος πρακτικά μετατρέπεται σε γιατρό που θα παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης.


Πρόκειται, σαφώς, περί άλλης μιας συνδικαλιστικής δίωξης, από τον γνωστό για τις πρακτικές του, πρακτικές άλλων εποχών, διοικητή του Ευαγγελισμού. Η συνάδελφος και μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ, πρωτοστάτησε μαζί με τους συναδέλφους της στις κινητοποιήσεις και τις διαμαρτυρίες που έλαβαν χώρα στο ΓΝΑ Γεννηματάς, ενάντια στη δραματική έλλειψη προσωπικού και το αίσχος των ράντζων.

Καλούμε όλα τα σωματεία, τις Ενώσεις σε όλη τη χώρα, την ΕΙΝΑΠ, την ΠΟΕΔΗΝ, την ΟΕΝΓΕ, την ΑΔΕΔΥ, τις ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, να ορθώσουμε όλοι μαζί τείχος υπεράσπισης στην Αργυρή Ερωτοκρίτου και σε κάθε διωκόμενο συνδικαλιστή.


Απαιτούμε από τη διοίκηση της 1ης ΥΠΕ και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να ακυρώσουν άμεσα αυτή την έκνομη, απαράδεκτη και αυταρχική ενέργεια του διοικητή κ. Γρηγορόπουλου.


Το Σωματείο μας στηρίζει τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στην Αργυρή Ερωτοκρίτου την Τετάρτη 22/03/23 και ώρα 12:30 και την Πέμπτη 23/03/23 08:00 στην πύλη του Ευαγγελισμού. Για τον λόγο αυτό και για τη διευκόλυνση όσων συναδέλφων θέλουν να συμμετέχουν, κηρύσσουμε στάση εργασίας 11-3 την Τετάρτη 22/3 και 7-11 την Πέμπτη 23/3.


ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page