top of page

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 1/2


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 01 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 12:00μμ


ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12:00-15:00μμ


ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΣΥ ΤΩΝ ΣΔΙΤ

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ


Στα πλαίσια της πανελλαδικής δράσης για την Υγεία την 01 Φλεβάρη, ο Σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου Πρέβεζας απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε σωματεία-συλλόγους και φορείς της πόλης και τους καλεί σε ανοιχτό διάλογο για την αναβάθμιση των δομών Υγείας στην περιοχή μας.


Πέρασαν πάνω από δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας και ενώ οι δημόσιες δομές του νομού όπως το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας σήκωσαν ένα τεράστιο βάρος.

 • Εξυπηρετώντας ασταμάτητα επείγοντα και χρόνια παθολογικά και χειρουργικά περιστατικά

 • Θεραπεύοντας ασθενείς με COVID-19 που προσήλθαν στα ΤΕΠ αλλά και ασθενείς που νοσηλεύτηκαν με κορωνοιό

 • Λειτουργώντας τα τακτικά ιατρεία

 • Αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου την εμβολιαστική κάλυψη του γενικού πληθυσμού

 • Αποδεικνύοντας με το πιο εκκωφαντικό τρόπο πως χωρίς αυτό το πληγωμένο από την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση ΕΣΥ η ελληνική κοινωνία θα είχε καταρρεύσει προ πολλού μπροστά στην πανδημία

Η Κυβέρνηση εμμένοντας στην αντίληψη πως η Υγεία είναι κόστος και παράλληλα πεδίο επιχειρηματικής δράσης, συνεχίζει ακάθεκτη την πολιτική του μετασχηματισμού των υγειονομικών μονάδων σε επιχειρήσεις που αν δεν αποδειχτούν κερδοφόρες θα πρέπει να συγχωνευτούν ή και να κλείσουν. Αυτή την πολιτική που βάζει λουκέτο σε κλινικές και νοσοκομεία και που, ακόμη χειρότερα, βάζει την λογική κόστους - οφέλους μπροστά από τις υγειονομικές ανάγκες η σημερινή κυβέρνηση ανακοινώνει σε όλους τους τόνους πως θα την προχωρήσει με την εφαρμογή νέου υγειονομικού χάρτη και του νέου σχεδιασμού για τον τρόπο λειτουργίας των νοσοκομείων.


Συγκεκριμένα, αυτό που σχεδιάζεται ,είναι να υπάρχει σε μια ευρύτερη περιοχή ένα νοσοκομείο αναφοράς το οποίο θα είναι διασυνδεδεμένο με "δορυφορικά" νοσοκομεία τα οποία θα δουλεύουν πρακτικά σαν Κέντρα Υγείας. Αν αυτό το σχέδιο εφαρμοστεί γίνεται εντελώς κατανοητό πως το νοσοκομείο της Πρέβεζας θα κινδυνέψει να υποβαθμιστεί σε τέτοιο βαθμό, χάνοντας οποιαδήποτε δυνατότητα να μπορεί να νοσηλεύει ασθενείς. Έτσι οι 5.500 χιλιάδες ασθενείς που νοσηλεύει περίπου κάθε χρόνο θα αναγκάζονται να μεταναστεύουν σε γειτονικές πόλεις, για να βρουν ακόμη και στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας πληρώνοντας επιπλέον από την τσέπη τους και το κόστος μετακίνησης των ιδίων και των οικογενειών τους.


Πρώτο βήμα για την υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού είναι η μη ανανέωση των συμβάσεων στους 66 ελαστικά εργαζόμενους του νοσοκομείου που οι συμβάσεις τους λήγουν αρχής γενομένης από τον Μάρτη και στους οποίους εάν προσθέσουμε και τους τουλάχιστον 23 εργαζόμενους που συνταξιοδοτήθηκαν από το 2021, αλλά και τους 12 εργαζόμενους σε αναστολή που βρίσκονται υπό απόλυση, ξεπερνάμε τους 100, αριθμός τεράστιος για τα δεδομένα του νοσοκομείου Πρέβεζας. Είναι λοιπόν σαφές πως αν επαληθευτεί αυτό το σενάριο, το νοσοκομείο Πρέβεζας θα αδυνατεί παντελώς να προσφέρει ακόμη και στοιχειώδεις υπηρεσίες.


Σε πρόσφατη συνάντηση που είχε το ΔΣ του συλλόγου και οι ελαστικά εργαζόμενοι με την Διοίκηση του νοσοκομείου, δεν λάβαμε καμία διαβεβαίωση για την ανανέωση αυτών των συμβάσεων και κατ επέκταση, για την απρόσκοπτη, και ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου.

Στον αντίποδα φυσικά αυτών των μεθοδεύσεων υπάρχει το οργανωμένο λαϊκό κίνημα της περιοχής το οποίο με οδηγό την επιστήμη και γνώμονα τις ανάγκες των εργαζομένων για ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας προτάσσει το δικό του σχέδιο για δομές και υπηρεσίες υγείας που θα ξεκινούν από τους χώρους δουλείας, τα σχολεία, τα σπίτια αυτών που δεν μπορούν μετακινηθούν και θα φτάνει σε δευτεροβάθμιες δομές, όπως το νοσοκομείο το οποίο θα είναι άρτια στελεχωμένο και με σύγχρονο εξοπλισμό και υποδομές.


ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ την κανονικότητά τους και συνεχίζουμε τον αγώνα μας συλλογικά και οργανωμένα, για την υπεράσπιση της υγείας μας, για μόνιμη δουλειά, για ζωή με δικαιώματα ενάντια σε αυτούς που τα υπονομεύουν.


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

 • Όχι στο "Νέο ΕΣΥ" των ΣΔΙΤ και της εμπορευματοποίησης

 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου σε όλους τους συμβασιούχους.

 • Καμία απόλυση εργαζομένου που βρίσκεται σε αναστολή

 • Ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα

 • Ενίσχυση δημόσιων νοσοκομείων και δομών ΠΦΥ με αύξηση κρατικής χρηματοδότησης

 • Επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας

 • Ανέγερση νέου, αποκλειστικά δημόσιου νοσοκομείου στην πόλη της Πρέβεζας


Πρέβεζα 27/01/2022


Commenti


bottom of page