top of page

Οι Γιατροί του Ρεθύμνου προχωράμε σε απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη 23/2 στις 12:00

ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ


Οι ιατροί των δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου διεκδικώντας την βελτίωση της παροχής και της προσβασιμότητας στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας αλλά και των συνθηκών εργασίας των υγειονομικών συμμετέχουμε, σύσσωμα, στην 24ωρη απεργία της ΟΕΝΓΕ και την στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ καλώντας την Κυβέρνηση, την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, την Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου να προχωρήσουν στην άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και την αντιμετώπιση της πανδημίας.


Προχωράμε σε απεργιακή συγκέντρωση την

ΤΡΙΤΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021, στις 12.00μμ στην πύλη του νοσοκομείου


Διεκδικούμε: Μαζικές προσλήψεις μόνιμων υγειονομικών με κατεπείγουσες διαδικασίες. Όχι στις μετακινήσεις. Όχι σε προσωρινές και εμβαλωματικού χαρακτήρα λύσεις στην υγεία. Όχι σε στρεβλές και ανορθόδοξες πρακτικές.


Άμεση-αυτόματη επαναπροκήρυξη σε ανώτερη βαθμίδα/τυπικά προσόντα των άγονων-κενούμενων θέσεων με εσωτερικές διαδικασίες και ταχεία τυπική έγκριση από τις ΥΠΕ.


Άμεση μονιμοποίηση επικουρικού προσωπικού και όλων όσων προσλήφθηκαν με την έναρξη της πανδημίας.


Αύξηση των διαθέσιμων ΜΕΘ Covid -19 και στελέχωση με το αντίστοιχο μόνιμο/εξειδικευμένο προσωπικό. Αύξηση των δαπανών για αναβάθμιση εξοπλισμού νοσοκομείων και δομών δημόσιας ΠΦΥ.


Άμεση έναρξη λειτουργίας τακτικών εξωτερικών ιατρείων και τακτικών χειρουργείων.


Ταχεία έγκριση νέων Οργανισμών νοσοκομείων - Κέντρων Υγείας.


Έκτακτη ενίσχυση της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) με πόρους και μόνιμο προσωπικό για την ολοκληρωμένη Οικογενειακή Ιατρική, την έγκαιρη διάγνωση-παρακολούθηση ασθενών στην πανδημία, την διαχείριση των οξέων-χρόνιων νοσημάτων, την αποκατάσταση, την πρόληψη/προαγωγή/αγωγή της υγείας, την ταχεία διενέργεια των εμβολιασμών Covid-19, την ουσιαστική αποφόρτιση των νοσοκομείων.


Άμεση ανάπτυξη όλων των Εμβολιαστικών Κέντρων της ΠΦΥ στην περιφέρεια και στελέχωσή τους με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από το σχέδιο εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού.


Επιδημιολογική επιτήρηση - δημιουργία Αποκεντρωμένου Περιφερειακού Επιδημιολογικού Κέντρου - αλλαγή επιδημιολογικού μοντέλου, διαστρωματωμένος έλεγχος του πληθυσμού (όχι τυφλά) με μαζικά δωρεάν τεστ - εκτεταμένη ιχνηλάτηση.


Υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτών αυτοαπασχολούμενων ιατρών στο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε σοβαρή εκθετική αύξηση κρουσμάτων, σύμφωνα με τους όρους που έχει θεσπίσει το Υπ. Υγείας.


Επαναφορά των μισθών στα επίπεδα πριν από τις περικοπές του 2012.


Ένταξη στα ΒΑΕ. Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.


Αναγνώριση της COVID-19 ως επαγγελματική νόσος για τους υγειονομικούς. 


Άμεση σύναψη κρατικής σύμβασης ασφάλισης Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης ιατρών.


Γενναία αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για την Υγεία. 


Άμεση άρση διώξεων κατά υγειονομικών. Όχι στην προπαγάνδα της ατομικής ευθύνης. Όχι στην ενοχοποίηση ασθενών, νοσούντων, συνοδών, γερόντων, νεολαίας, εργαζομένων.

ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page