top of page

ΟΕΝΓΕ: Να μην επαναληφθούν περιστατικά άνισης μεταχείρισης ασθενών

Αθήνα 27 Απριλίου 2020

Α.Π: 10239

H E.Γ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε ενημερώθηκε ότι υπάρχουν καταγγελίες σχετικά με προνομιακή μεταχείριση ασθενών με COVID-19 κατά παράβαση των κανόνων (πχ. Γ.Ν Ελευσίνας «Θριάσιο»).


Σύμφωνα με έγγραφο που τέθηκε υπόψη μας και φέρει την υπογραφή της Προέδρου της Επιτροπής Λοιμώξεων, αναφέρεται ότι μετά από συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ, χορηγήθηκε άδεια στη σύζυγο συγκεκριμένου ασθενούς να παραμένει στον ειδικό θάλαμο νοσηλείας ασθενών με COVID-19, ενώ είναι γνωστό ότι υπάρχει καθολική απαγόρευση του επισκεπτηρίου και μόνο το απαραίτητο προσωπικό εισέρχεται στους συγκεκριμένους θαλάμους απομόνωσης.


Οι κανόνες απομόνωσης σκοπό έχουν τον περιορισμό της διασποράς της νόσου και ισχύουν για όλους ανεξαιρέτως. Στους θαλάμους απομόνωσης νοσηλεύονται ασθενείς θετικοί στον COVID-19 και η φροντίδα τους γίνεται από το προσωπικό με όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας. Δεν είναι σωστό την ίδια ώρα που κάποιοι ασθενείς βιώνουν καρτερικά και με σημαντική ψυχολογική επιβάρυνση την απομόνωση από το συγγενικό και φιλικό τους περιβάλλον, άλλοι ασθενείς να τυγχάνουν ευνοϊκής μεταχείρισης και μάλιστα με κίνδυνο διασποράς της νόσου.


Απαιτούμε:


1. Να διερευνηθεί σε βάθος το περιστατικό.


2. Να δοθούν εγγράφως εξηγήσεις από τον ΕΟΔΥ με βάση ποιά κριτήρια επέτρεψε το επισκεπτήριο και την παραμονή συνοδού ασθενούς στον ειδικό θάλαμο απομόνωσης


3. Να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά άνισης μεταχείρισης ασθενών στο μέλλον που εκτός των άλλων εγκυμονούν τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού.


ΟΕΝΓΕ

ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page