top of page

ΟΕΝΓΕ: Καμία εξειδίκευση δεν μπορεί να εξαιρείται

Αθήνα 28 Μαϊου 2020

Α.Π: 10340


Η πολιτεία καθιέρωσε επιτέλους την εξειδίκευση της Λοιμωξιολογίας η οποία ως τώρα ήταν μετεκπαίδευση. Με αφορμή την καθιέρωση της νέας εξειδίκευσης, εκφράζουμε για μία ακόμη φορά την αντίθεσή μας στην κατάργηση κενών θέσεων ειδικευομένων προκειμένου να δημιουργηθούν οι νέες θέσεις εξειδικευομένων. Ζητάμε οι νέες θέσεις εξειδικευομένων να είναι επιπρόσθετες στα οργανογράμματα των νοσοκομείων όπως ακριβώς είχε γίνει παλιότερα με άλλες εξειδικεύσεις (π.χ. την εξειδίκευση στην Εντατική Θεραπεία).


Θεωρούμε σε τελείως λανθασμένη κατεύθυνση διάταξη της πρόσφατης υπουργικής απόφασης (ΑΔΑ: ΩΗΨ6465ΦΥΟ-ΣΩ9, Γ4α/οικ.27147, 27/4/20, με υπογραφή Υφυπουργού κ. Κοντοζαμάνη) αναφορικά με την εξειδίκευση της Λοιμωξιολογίας, με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να είναι εξειδικευόμενοι και ταυτόχρονα να ασκούν ιδιωτικό επάγγελμα.


Και αυτό για τους εξής λόγους:


· Η ουσιαστική εκπαίδευση των εξειδικευόμενων σε ένα τόσο απαιτητικό, ιατρικό επιστημονικό αντικείμενο, απαιτεί πλήρη ενασχόληση, και δεν επιτρέπει την ταυτόχρονη επαγγελματική δραστηριότητα σε ιδιωτικό ιατρείο ή/ και σε ιδιωτική κλινική.


· Διευρύνεται η κατηγορία των γιατρών που έχουν οργανική θέση στο ΕΣΥ και ταυτόχρονα ασκούν ιδιωτικό επάγγελμα (πανεπιστημιακοί, στρατιωτικοί, μερίδα γιατρών του πρώην ΙΚΑ).


Για τους παραπάνω λόγους, ΟΛΕΣ οι θέσεις εξειδικευομένων γιατρών σε ΟΛΕΣ ανεξαίρετα τις εξειδικεύσεις πρέπει να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όπως ακριβώς ισχύει ως τώρα. Καμία εξειδίκευση δεν μπορεί να εξαιρείται.


Όποιος νέος ειδικευμένος συνάδελφος επιλέξει να εξειδικευθεί, θα πρέπει είτε να μην κάνει έναρξη ή να κάνει αναστολή του ιδιωτικού επαγγέλματος για όλη την περίοδο εξειδίκευσης.


ΟΕΝΓΕ

ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page