top of page

ΟΕΝΓΕ για δώρο Πάσχα και πληρωμή δεδουλευμένων εφημεριών

Αθήνα 16 Απριλίου 2020

Α.Π: 10235


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Γ. ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ

1. Είναι πραγματικά σκανδαλώδες συνάδελφοι ειδικευμένοι γιατροί που κάνουν δεύτερη ειδικότητα, αφού με την πρώτη τους επιλογή βρέθηκαν στην ανεργία για πολλά χρόνια όπως είναι γνωστό αμισθί, να αντιμετωπίζονται για άλλη μία φορά ως πληβείοι.


Πρόκειται για συναδέλφους με οικογενειακές και άλλες οικονομικές υποχρεώσεις, οι οποίοι στις συνθήκες της πανδημίας του νέου κορονοϊού βρίσκονται στην πρώτη γραμμή με όλες τους τις δυνάμεις μαζί με το υπόλοιπο ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό.


Αυτοί οι συνάδελφοι που η νομοθεσία τους αφήνει απλήρωτους κατατάσσοντας τους στους «άμισθους υπαλλήλους», αδικούνται κατάφορα για άλλη μια φορά στερούμενοι σήμερα και αυτό το «δώρο του Πάσχα», που έλαβαν οι άλλοι συνάδελφοι τους.


2. Είναι πραγματικά απαράδεκτο ειδικευμένοι γιατροί που επέλεξαν να πρωτοδιοριστούν πρόσφατα ως επικουρικοί για να συμβάλλουν στην μάχη ενάντια στην επιδημία, να λαμβάνουν ως «έκτακτο επίδομα – δώρο Πάσχα» ένα ποσό τόσο μικρό ώστε αποτελεί κοροϊδία.

3. Είναι πραγματικά απαράδεκτο να ανακινείται (π.χ. από την 6η ΥΠΕ) ένα παλιό και έωλο έγγραφο του ΓΛΚ, προκειμένου να περικοπούν αμοιβές δεδουλευμένων εφημεριών από επικουρικούς ειδικευμένους γιατρούς ΤΕΠ και ΜΕΘ που είναι στην πρώτη γραμμή ενάντια στην επιδημία.


Πρόκειται για διπλή εκμετάλλευση, διπλή κοροϊδία, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις πρόσφατες κυβερνητικές εκκλήσεις στήριξης του έργου των υγειονομικών.


Καλούμε το Υπουργείο Υγείας για λόγους ισότιμης αντιμετώπισης να αποκαταστήσει την αδικία και να καταβάλει το «δώρο του Πάσχα» στους ειδικούς γιατρούς που κάνουν δεύτερη ειδικότητα, να δώσει συμπληρωματικό ποσό στους νεοδιορισθέντες επικουρικούς κι όχι μόνο το ποσό – «κοροϊδία» που δόθηκε και να αποπληρώσει όλες τις δεδουλευμένες εφημερίες στους επικουρικούς γιατρούς ΜΕΘ, ΜΕΝ και ΤΕΠ.


ΟΕΝΓΕ

bottom of page