top of page

Νοσοκομειακοί γιατροί: Καταδικάζουν την αστυνομική αυθαιρεσία σε βάρος της προέδρου της ΟΕΝΓΕ

Αιχμηρή ανακοίνωση, εξέδωσαν οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΕΙΝΑΠ), με την οποία καταδικάζουν το "απαράδεκτο" -όπως αναφέρουν- συμβάν αστυνομικής αυθαιρεσίας σε βάρος της προέδρου της ΟΕΝΓΕ και γιατρού της ψυχιατρικής κλινικής του Θριάσιου Νοσοκομείου.Η 'Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) καταδικάζει το γεγονός της αστυνομικής αυθαιρεσίας εναντίον της Δ/ντριας της Ψυχιατρικής Κλινικής του Θριάσιου κ. Αφροδίτης Ρέτζιου και προειδοποιεί ότι "τέτοιου είδους πρακτικές δεν έχουν θέση στα νοσοκομεία".


ΕΙΝΑΠ: "Η γιατρός ζήτησε το αυτονόητο"

Σύμφωνα με τη συνδικαλιστική 'Ενωση των γιατρών, το Σάββατο 17 Αυγούστου, η εφημερεύουσα γιατρός ζήτησε από αστυνομικό φρουρό κρατούμενου ασθενούς "το αυτονόητο νομικά και επιστημονικά", να μην οπλοφορεί μέσα στην Ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου, στην οποία νοσηλεύονται 34 ασθενείς, "γιατί αυτό αφενός εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των ασθενών και αφετέρου πριν μόλις 4 μήνες σε άλλο νοσοκομείο της χώρας νεαρός ασθενής άρπαξε το όπλο από τον αστυνομικό που τον συνόδευε και αυτοκτόνησε". Αυτό προβλέπει, λένε οι γιατροί της ΕΙΝΑΠ και η σχετική νομοθεσία (ΠΔ 215/2006 - ΦΕΚ 217/Α'/12.10.2006). "Τονίζουμε ότι οι ψυχιατρικοί ασθενείς είναι ιδιαίτεροι νοσηλευόμενοι", επισημαίνουν.

Αντί ο αστυνομικός να πράξει το αυτονόητο, λέει η ΕΙΝΑΠ, άρχισε να απειλεί: "Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;", "δώσε μου τα στοιχεία σου", κάλεσε ενισχύσεις από την ομάδα ΔΙΑΣ και σε ελάχιστο χρόνο πέντε ένστολοι, ένοπλοι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εισέβαλαν στην Ψυχιατρική κλινική, περικύκλωσαν τη συνάδελφο και την απείλησαν ότι θα τη συλλάβουν και θα την οδηγήσουν στο αυτόφωρο (την ώρα της εφημερίας της)!"

Μετά την επιμονή της συναδέλφου και την παρέμβαση της διοίκησης του Θριάσιου Νοσοκομείου, η ομάδα των αστυνομικών υποχώρησε, καταγράφοντας το περιστατικό στο αστυνομικό δελτίο.


ΕΙΝΑΠ: "Οι προκλητικές ανακοινώσεις της 'Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής"

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, όπως επισημαίνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί "αντί να απολογηθεί για την απαράδεκτη συμπεριφορά μία μικρής ομάδας αστυνομικών (το λιγότερο δηλαδή που θα μπορούσε να κάνει) δημοσίευσε μία κατάπτυστη ανακοίνωση στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ:

Χαρακτηρίζει το να μην οπλοφορεί κάποιος σε ψυχιατρική κλινική ως «προοδευτική ευαισθησία»!Θεωρεί πως μπορεί ο κάθε αστυνομικός να ζητάει στοιχεία από εφημερεύοντα γιατρό όποτε και επειδή αυτός το θέλει!Κατηγορεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς συλλήβδην ως «φακελάκηδες»!Αποκαλεί ψυχικά ασθενείς τα μέλη της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ.

Αυτά έγραψαν και είπαν η διοίκηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής οι οποίοι αφού «πάταξαν» την εγκληματικότητα σε Άνω Λιόσια, Ζεφύρι και Φυλή, αφού πάταξαν τους βαρόνους της νύχτας και των συνοδών δραστηριοτήτων σε όλη την Δυτική Αττική, αποφάσισαν πως σειρά έχει το Θριάσιο νοσοκομείο!", αναφέρουν οι γιατροί της ΕΙΝΑΠ στην ανακοίνωσή τους.


ΕΙΝΑΠ: "Δεν μπαίνουμε στη λογική του κοινωνικού αυτοματισμού"

Η ΕΙΝΑΠ στην ανακοίνωσή της καταλήγει ότι δεν είναι υπέρ της λογικής, "ο ένας κλάδος εναντίον του άλλου" και καλεί τους συναδέλφους γιατρούς "να αντισταθούν στον εφησυχασμό και την υποταγή και να καταγγέλλουν άμεσα επεισόδια αυταρχισμού στα συνδικαλιστικά τους όργανα".

Η συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων να τρομοκρατήσουν γιατρούς, σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ, "δεν είναι μεμονωμένο συμβάν και απορρέει από την συνολική διαπαιδαγώγηση που έχουν από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία. Σαν κλάδος δεν μπαίνουμε στην λογική του κοινωνικού αυτοματισμού, δηλαδή ο ένας κλάδος εναντίον του άλλου, όπως κάνει ο συντάκτης του κειμένου της ανακοίνωσης του συνδικαλιστικού οργάνου των αστυνομικών. Αυτό προφανώς βολεύει το σύστημα, όπως φυσικά βολεύει το σύστημα να συμπεριφέρονται ως υπηρεσιακοί παράγοντες όργανα υποτίθεται συνδικαλιστικά".

Οι νοσοκομειακοί γιατροί δηλώνουμε ότι δε θα σταματήσουν να υπερασπίζονται το δικαίωμα των ασθενών σε αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας απέναντι σε όποιον το θίγει: "Είναι ανάγκη το κάθε κλαδικό συνδικαλιστικό όργανο, και των αστυνομικών φυσικά, να ανοίξει φανερό μέτωπο ενάντια στην διαφθορά και σε φαινόμενα αυθαιρεσίας που δυστυχώς «ενδημούν» και στο χώρο της αστυνομίας", καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.
コメント


bottom of page