top of page

Να υπερασπιστούμε το δημόσιο σύστημα υγείας που καταρρέει

Οι υγειονομικοί κινητοποιούμαστε σήμερα γιατί θέλουμε πραγματικά να υπερασπιστούμε το δημόσιο σύστημα υγείας που καταρρέει, τόνισε η Μαίρη Αγρογιάννη, ΓΓ της ΕΙΝΑΠ και γιατρός στο ΓΚΝ Νίκαιας, μιλώντας στον «Real FM». Θεωρούμε, συνέχισε, ότι το δημόσιο σύστημα υγείας είναι στη χειρότερη κατάσταση που έχει υπάρξει ποτέ και ότι είναι συνειδητή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να αφήσει τα δημόσια νοσοκομεία να κλείσουν, χωρίς προσωπικό και τους ασθενείς βορά στον ιδιωτικό τομέα.



Έφερε ως παράδειγμα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στη Λάρισα, όπου όπως είπε η Μ. Αγρογιάννη, εκεί από την πανδημία και μετά έκλεισαν χειρουργικές αίθουσες και λειτουργούν 6 από τις 12, οι μισές δηλαδή, ενώ υπάρχουν αναισθησιολόγοι και δεν υπάρχουν νοσηλευτές. Για την ακρίβεια, διευκρίνισε, 15 νοσηλευτές τους οποίους η κυβέρνηση δεν προσλαμβάνει, και αντί γι'αυτό, πρόσθεσε, έχει σύμβαση με ιδιωτική κλινική της περιοχής, στην οποία στέλνει ασθενείς να χειρουργούνται, δήθεν δωρεάν, με γιατρούς του δημόσιου συστήματος υγείας. Και λέω δήθεν δωρεάν, συμπλήρωσε η Μ. Αγρογιάννη, γιατί πρόκειται για χρήματα των ασφαλισμένων, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, που πάνε στον ιδιωτικό τομέα.


Ξέρουμε, τόνισε η Μ. Αγρογιάννη, τι θα γίνει όταν σταματήσουν να λειτουργούν και άλλες χειρουργικές αίθουσες, όταν πραγματικά οι ασθενείς θα είναι βορά και έρμαια του ιδιωτικού τομέα.


Συνεχίζοντας η Μ. Αγρογιάννη σημείωσε ότι στο ΓΚΝ Νίκαιας έχουν μείνει τρεις γιατροί μόνο στο τμήμα του Αξονικού Τομογράφου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν τακτικά ιατρεία, όπως και στα υπόλοιπα απεικονιστικά και στον υπέρηχο για παράδειγμα και να μην καλύπτονται ούτε όλες οι εφημερίες του μήνα πλέον. Δηλαδή, συνέχισε, να μην υπάρχει κάθε μέρα γιατρός στον αξονικό τομογράφο, να μην μπορούν οι ασθενείς να κάνουν αξονικές τομογραφίες, όσοι νοσηλεύονται, όλο τον μήνα.


Η σημερινή κινητοποίηση, επεσήμανε η Μ. Αγρογιάννη είναι προειδοποιητική, ενημερώνοντας ότι η ΟΕΝΓΕ κήρυξε 48ωρη απεργία στις 29 και 30 Νοέμβρη με πανελλαδική κινητοποίηση στις 30 Νοέμβρη στην Αθήνα. Την Δευτέρα 6 Νοέμβρη, πρόσθεσε, έχουν κινητοποίηση στην Αθήνα οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου για τα ζητήματα της υγείας.

ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page