top of page

Να ενταχθεί, κάτω από ενιαίο κρατικό έλεγχο, το σύνολο των δομών υγείας της χώρας

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Μ. ΒΑΡΔΑΒΑΚΗ ΣΤΟΝ ANT1 ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


Για να είναι νικηφόρα αυτή η πρωτόγνωρη μάχη με τον κορονοϊό πρέπει το σύνολο των δομών της υγείας να ενταχθεί, κάτω από ενιαίο κρατικό έλεγχο, και με επίταξη όλων των αναγκαίων υλικών, τόνισε ο Μανώλης Βαρδαβάκης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΓΝΕ Θριάσιο, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1.

Αναφερόμενος στις ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία, στάθηκε σε αυτές που αφορούν στο προσωπικό, πρόβλημα που διογκώνεται τώρα με τις αυξημένες ανάγκες λόγω κορονοϊού. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ενώ οι ελλείψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων ξεπερνούν τις 6.000 και στο υπόλοιπο προσωπικό ξεπερνούν τις 20.000, η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την πρόσληψη 2.000 περίπου συμβασιούχων, που και αυτή ακόμα η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί.

Δίνοντας την εικόνα των ελλείψεων σε μέσα ατομικής προστασίας των υγειονομικών (μάσκες, αντισηπτικά κλπ) ανέφερε ότι έχουμε φτάσει στο σημείο, μια μάσκα να έχει γίνει περιζήτητη. Χαρακτηριστικά είπε ότι δίνεται μια μάσκα σε γιατρούς για να την κρατήσουν για 24 ώρες και σε νοσηλευτές για να την κρατήσουν για 8 ώρες ενώ τα αντισηπτικά δίνονται με το σταγονόμετρο στα νοσοκομεία. Ενδεικτικά αναφέρθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας, οι εργαζόμενοι του οποίου κλήθηκαν να ράψουν προστατευτικές μάσκες. Και αυτό πρόσθεσε, δεν αφορά μόνο στο νοσοκομείο Χαλκίδας αλλά όπως είπε, αφορά στα περισσότερα νοσοκομεία, καθώς ράβονται μάσκες, αλλού με πρωτοβουλία των ίδιων των εργαζομένων, αλλού κάτω από τις εντολές των διοικήσεων.

Εμείς από την πλευρά μας, κατέληξε ο Μ. Βαρδαβάκης, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την κερδίσουμε αυτή την μάχη, αλλά απαιτούμε δίπλα στην ατομική ευθύνη που προφανώς είναι αναγκαία, να υπάρχει και η συλλογική, κρατική ευθύνη για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα.

Comments


bottom of page