top of page

ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΡΓΥΡΗ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΓΙΑΤΡΟΣ

ΑΡΓΥΡΗ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ

ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ! ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΞΗΛΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΤΟΥΣ


Η συνδικαλιστική δίωξη της παθολόγου Αργυρής Ερωτοκρίτου, μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ, από τον διοικητή του “Ευαγγελισμού”

συνεχίζεται. Δεν είναι η πρώτη φορά που διοικήσεις νοσοκομείων, το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση διώκουν συνδικαλιστές. Μία τέτοια ήταν και η απόλυση του προέδρου του σωματείου στον “Άγιο Σάββα” του Κώστα Καταραχιά ή η απόλυση από το διοικητή του “Ευαγγελισμού” του Ν. Σκούφογλου. Όλες ανατράπηκαν μέσα από μαζικές κινητοποήσεις.


ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ


Μία μέρα μετά την πρόσληψη της σε μόνιμη θέση και την τοποθέτηση της σε μία από τις πιο υποστελεχωμένες παθολογικές κλινικές του νοσοκομείου, “επανατοποθετήθηκε” στην Πολυκλινική σε μία θέση ψυγείο. Ο διοικητής Γρηγορόπουλος, αγνόησε επιδεικτικά τις ανάγκες των παθολογικών κλινικών του Ευαγγελισμού (λίγους μήνες νωρίτερα συνάδελφοι παθολόγοι έφτασαν στο σημείο να δηλώσουν παραίτηση λόγω του φόρτου εργασίας), αγνόησε ότι η συνάδελφος διορίστηκε με οργανική θέση στον Ευαγγελισμό και όχι στην Πολυκλική και έστειλε μία νέα μάχιμη γιατρό σε ένα εξωτερικό ιατρείο για δήθεν “έκτακτες” ανάγκες. Σε πολύ λίγες μέρες το σαθρό αυτό επιχειρήμα της διοίκησης κατέρρευσε.


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΜΑΣ


Η ΕΙΝΑΠ, το σωματείο εργαζομένων στον Ευαγγελισμό, η ΠΟΕΔΗΝ και πολλά πρωτοβάθμια σωματεία προκήρυξαν ήδη τρεις απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις ενάντια στη δίωξη της γιατρού. Εκατοντάδες υπογραφές συμπαράστασης συγκεντρώνονται καθημερινά από υγειονομικούς και πάνω από ενενήντα σωματεία, ομοσπονδίες αλλά και η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλουν τη συνδικαλιστική δίωξη. Η ΟΕΝΓΕ προχώρησε σε εξώδικο εναντίον του διοικητή του Ευαγγελισμού καταγγέλλοντας το παράνομο της επανατοποθέτησης της γιατρού αλλά και απαντώντας στην επίθεση του στον συνδικαλισμό και την ίδια την ομοσπονδία.


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ


Η διοίκηση του Ευαγγελισμού έφτασε στο σημείο να προσπαθήσει να αποτρέψει την είσοδο απεργών υγειονομικών στο προαύλιο του νοσοκομείου στις προηγούμενες κινητοποιήσεις φέρνοντας την αστυνομία. Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. μπήκαν μέσα στο νοσοκομείο για να “συνοδέψουν” τους απεργούς στα γραφεία της διοίκησης που ήταν κλειστά σε όλες τις κινητοποιήσεις!


Με επιστολή του, ο διοικητής, προς την ΟΕΝΓΕ ομολόγησε ότι το δικαίωμα της Αργυρής Ερωτοκρίτου να συμμετέχει στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίο στο οποίο είναι εκλεγμένη, “ελέγχεται ως προς τη νομιμότητά” του. Ερμηνεύει όπως εκείνος θέλει τους νόμους και αρνείται την - από το νόμο- κατοχυρωμένη υποχρέωσή του να συναντηθεί με την ηγεσία της Ομοσπονδίας. Στην πραγματικότητα ελπίζει να επιβάλει καθεστώς απαγόρευσης των συλλογικών οργάνων των εργαζομένων, των σωματείων τους, για να εφαρμόσει ανενόχλητος την πολιτική της κυβέρνησης και των αφεντικών.


ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΗ ΤΩΡΑ;


ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΝΟΣ;


Η Αργυρή μέσα στην περίοδο της πανδημίας αλλά και μέχρι πριν το διορισμό της στον “Ευαγγελισμό”, πρωτοστάτησε μαζί με άλλους συναδέλφους/ισσες στην υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ, στο να είναι προσβάσιμο από όλους και να βελτιωθούν οι συνθήκες δουλειάς. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τον ξεσηκωμό των παθολόγων στο νοσοκομείο ΓΝΑ “Γεννηματάς”, στον οποίο πρωτοστάτησε η Αργυρή, ήταν τότε εκλεγμένη στο ΔΣ του σωματείου, και όλοι μαζί πέτυχαν την ανατροπή της υπερεφημέρευσης των ειδικευομένων της παθολογίας. Σταθμός σε αυτό τον αγώνα ήταν η μαζική παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώθηκε στο νοσοκομείο ΓΝΑ “Γεννηματάς” την ημέρα των εγκαινίων του ανακαινισμένου ΤΕΠ με δωρεά Λάτση. Τα συνθήματα δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό, ενώ η διοίκηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας που ήταν παρόντες κουβάλησαν την αστυνομία μέσα στο νοσοκομείο. Τόσο ενοχλήθηκαν από την κατακραυγή από τους εργαζόμενους που ο Πλεύρης από τα βήμα της εκδήλωσης δήλωσε “στο δρόμο μας για το “νέο” ΕΣΥ, αυτοί με τις ντουντούκες δε χωράνε”.


ΠΛΕΥΡΗΣ - ΓΚΑΓΚΑ - ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ...


Είναι προφανές ότι στο πρόσωπο της Αργυρής Ερωτοκρίτου προσπαθούν να χτυπήσουν τον μαχητικό συνδικαλισμό στα νοσοκομεία. Αυτός είναι ο τρόπος για να καταφέρει η Νέα Δημοκρατία να εφαρμόσει το σχέδιο της για τη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσπαθεί με μανία να ιδιωτικοποιήσει το ΕΣΥ, αποκαλώντας τα σχέδια της “νέο” ΕΣΥ.


Ένα σύστημα υγείας που θα χαρίζει εκατομμύρια στους ιδιώτες κλινικάρχες για δήθεν αποσυμφόρηση των νοσοκομείων από τα ράντζα, θα χαρίζει εκατομμύρια στα ιδιωτικά διαγνωστικά για δήθεν στήριξη των εργαστηρίων σε όλα τα νοσοκομείων που έχουν ρημαχτεί από την υποστελέχωση και τους πανάρχαιους εξοπλισμούς που διαθέτουν. Ένα σύστημα υγείας που για να καλύψει τα κενά σε γιατρούς και άλλες ειδικότητες θα συμπράττει (ΣΔΙΤ) με ιδιώτες μέσα από κάθε λογής σχέσεις εργασίας. Ένα σύστημα Υγείας που θα είναι γενικευμένο αυτό το έγκλημα που είδαμε να γίνεται λίγες εβδομάδες νωρίτερα δηλαδή την ιδιωτικοποίηση του παιδο-ογκολογικού των Αγλαϊα Κυριακού και Αγία Σοφία. Ένα σύστημα Υγείας δηλαδή που είναι επικίνδυνο για τους ασθενείς μιας και το κέρδος θα είναι το μόνο ζητούμενο, ένα σύστημα υγείας που θα αποκλείει τα πιο ευάλωτα κομμάτια της κοινωνίας, ένα σύστημα υγείας που οι εργαζόμενοί του θα δουλεύουν με τις χειρότερες συνθήκες εργασίας.


ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ!


Μέσα σε μία κρίσιμη περίοδο που οργή του κόσμου για το έγκλημα στα Τέμπη εκφράστηκε με δύο μεγαλειώδεις πανεργατικές απεργίες σε εφτά μέρες, απεργίες που έβγαλαν στο δρόμο 2,7 εκατομμύρια κόσμου, η ΝΔ είναι πιο απομονωμένη από ποτέ. Αυτή είναι η δύναμη που μπορεί να ανατρέψει τη δίωξη συνδικαλιστών όπως η συνάδελφος Ερωτοκρίτου, να προασπίσει τα σωματεία μας από επιθέσεις εμπνευσμένες από τον απεργοκτόνο νόμο Χάτζηδακη, να κάνει παρελθόν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και να επιβάλει ότι το ΕΣΥ και η Υγεία όλου του κόσμου θα είναι προτεραιότητα και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών. Το Συντονιστικό Νοσοκομείων οργανώνει κύκλο Εκδηλώσεων- Συζητήσεων συμπαράστασης στη γιατρό Αργυρή Ερωτοκρίτου σε όλα τα νοσοκομεία και καλούμε όλες και όλους σε αυτές!


ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΕΝΓΕ - ΕΙΝΑΠ - ΑΔΕΔΥ

-ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΝΕΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ


Εκδηλώσεις

ΨΝΑ Δαφνί:

Τετάρτη 3/5, τραπεζαρία 2μμ ομιλητές: Αργυρή Ερωτοκρίτου, Νεκτάριος Χαινταρ

Αττικό:

Πέμπτη 4/5, 12 μες

Αμφιθεατρο Αρεταίος ομιλητριες: Αργυρή Ερωτοκρίτου, Θενια Ασλανίδη

Αγλαΐα Κυριακου:

Παρασκευή 5/5,

γραφεια σωματειου, 12μεσ ομιλητριες: Αργυρή Ερωτοκρίτου, Ζαννετα Λυσικάτου

Ευαγγελισμός:

Τρίτη /5

Ομιλητριες: Αργυρή Ερωτοκρίτου, Ζαννετα Λυσικάτου

Αγία Όλγα:

Πέμπτη 11/5:

12 μες αμφιθέατρο

ομιλητές: Αργυρή Ερωτοκρίτου, Μιχάλης βερβέρης

Δρομοκαΐτειο:

Παρασκευή 12/5,

μικρό Αμφιθεατρο, 1: 30μμ Ομιλητριες: Αργυρή Ερωτοκρίτου, Μαρία Μπολοβίνα

Σωτηρία:

Τεταρτη 17 Μάη:

Ομιλήτρια: Αργυρή Ερωτοκρίτου

http:// syntonismosygeia.blogspot.gr

τηλ. 6945 677808


http:// syntonismosygeia.blogspot.gr

τηλ. 6945 677808



ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page