top of page

Να ακούσει έστω και τώρα η Κυβέρνηση τους νοσοκομειακούς γιατρούς

Αθήνα 15 Νοεμβρίου 2020

Α.Π:10762


Την περασμένη Πέμπτη 12/11 στη Βουλή, ο κ. Πρωθυπουργός σε αποστροφή ομιλίας του παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση καθυστέρησε να αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης στην Θεσσαλονίκη.


Σύμφωνα με τις αναφορές συναδέλφων από τα νοσοκομεία της Αττικής που εφημέρευαν τις 3 τελευταίες ημέρες (13/7-14/7-15/7), νοσοκομείων αλλά και συναδέλφων της ΠΦΥ, η Αθήνα μετατρέπεται με ταχείς ρυθμούς σε Θεσσαλονίκη όσον αφορά τον αριθμό των ασθενών που νοσούν από Covid-19 και χρειάζονται νοσηλεία. Άκρως ανησυχητική είναι η κατάσταση και στην Λάρισα και σε άλλες πόλεις.


Έστω και τώρα επιβάλλεται άμεσα να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος:

_Να προσληφθούν με έκτακτη ρύθμιση σε μόνιμες θέσεις ειδικευμένων γιατρών ΕΣΥ όλοι οι γιατροί που έχουν υποβάλλει σχετική αίτηση 2018 – 2020, χωρίς επιλογή μόνο με γρήγορο έλεγχο τυπικών προσόντων. Να επεκταθεί δηλαδή σε όλες τις ειδικότητες η πρόσφατη διάταξη Κικίλια που αφορούσε μόνο τους Εντατικολόγους και ήρθε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Να εξασφαλιστεί το απαραίτητο διοικητικό προσωπικό στις ΥΠΕ και στο Υπουργείο για την ταχύτατη ολοκλήρωση των διαδικασιών.


_Με την ίδια διαδικασία να γίνουν οι αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτικού και λοιπού υγειονομικού προσωπικού. Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες άμεσα διαθέσιμοι υγειονομικοί, όπως αποδεικνύεται από τις αιτήσεις για μόνιμες και επικουρικές θέσεις.


_Να μονιμοποιηθεί το επικουρικό προσωπικό που σε πολλές περιπτώσεις άλλωστε είναι τα ίδια φυσικά πρόσωπα που κάνουν αιτήσεις για μόνιμες θέσεις.


_Να αξιοποιηθεί και να στελεχωθεί άμεσα κάθε κτιριακή νοσοκομειακή δομή που παραμένει ανενεργή στο λεκανοπέδιο Αττικής και σε όλη την χώρα.


_Να αναπτυχθούν εκτάκτως δομές περίθαλψης και σε άλλα μη νοσοκομειακά δημόσια κτίρια.


_Να τεθεί στην απόλυτη διάθεση του κράτους υποχρεωτικά, άνευ όρων το σύνολο των δομών και του υγειονομικού προσωπικού του ιδιωτικού τομέα υγείας και να ενταχθεί σε ενιαίο κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της επιδημίας. Να μην προχωρήσει το αισχρό σχέδιο κυβέρνησης – ηγεσίας ΠΙΣ.


_Επείγον έκτακτο σχέδιο διάταξης όλων των δομών και όλου του προσωπικού δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υγείας για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων της επιδημίας τις επόμενες εβδομάδες, υποχρεωτικά και με απόλυτη ευθύνη του κράτους.


_Να σταματήσει αμέσως η απαράδεκτη κατάσταση με την ιχνηλάτηση και με τις τηλεφωνικές οδηγίες του ΕΟΔΥ. Πολλά επαναλαμβανόμενα και πλήρως δωρεάν τεστ σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Πλήρης τακτικός έλεγχος σε όλες τις μονάδες υγείας-πρόνοιας, μεγάλους εργασιακούς χώρους, φιλοξενίας ηλικιωμένων, κλειστές δομές ψυχικής υγείας, σε δομές προσφύγων, σε καταυλισμούς, σε σωφρονιστικά ιδρύματα. Πλήρης τακτικός έλεγχος με δωρεάν τεστ παντού.


Η κυβέρνηση που αρνείται από την άνοιξη να ακούσει τους νοσοκομειακούς γιατρούς, ας τους ακούσει έστω και τώρα.


Αντί να επιβάλλει πρόστιμα σε υγειονομικούς που επιστρέφουν από το νοσοκομείο στο σπίτι τους, να επιβάλλει πρόστιμα στους εργοδότες που κάνουν κουρελόχαρτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Αντί να καλεί σε απολογία γιατρούς επειδή θέλουν να τιμήσουν το Πολυτεχνείο, αντί να απειλεί με εισαγγελείς γιατρούς που αναδεικνύουν την έλλειψη στελεχωμένων Μ.Ε.Θ., αντί να ξεσπά αναίτια και να περνάει χειροπέδες σε 14χρονα παιδιά, αντί για την βαθιά αντιδημοκρατική απαγόρευση των συναθροίσεων σε όλη την επικράτεια, να πάρει ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού.

Comments


bottom of page