top of page

Μιχ. Ρίζος: Η κοινωνία θα κερδίσει τη μάχη, όχι οι στρατηγοί

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν, παρεμβάσεις του ιατρού – εντατικολόγου Μιχάλη Ρίζου, προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Αττικόν», στην εκπομπή Kontra24 με την δημοσιογράφο Αναστασία Γιάμαλη που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Kontra τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 3 Απρίλη 2020.


Στις προφυλακές της μάχης κατά του νέου κορωνοϊού ο ίδιος, στην Εντατική του Νοσοκομείου Αττικόν που είναι, ως γνωστόν, νοσοκομείο αναφοράς, περιέγραψε ψύχραιμα και περιεκτικά την κατάσταση που βιώνουν οι μαχητές της πρώτης γραμμής, τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις τους.





Έκανε λόγο για δύο μέτρα και δύο σταθμά στην επιβολή σκληρών μέτρων ενώ αφιέρωσε αρκετό χρόνο στην επιχειρηματολογία υπέρ της ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας.


«Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε δίνοντας ταυτόχρονα τη μάχη. Συνολικά, συλλογικά οι εργαζόμενοι θα λύσουν το πρόβλημα. Δε θα αντιμετωπίσουν την επιδημία κάποιοι στρατηγοί και μόνο από τα επιτελεία τους ή κάποιες φωτεινές προσωπικότητες. Είναι συνολική υπόθεση των εργαζομένων.


Είναι απαραίτητο δικαίωμα, όχι μόνο δικό μας αλλά για όλη την κοινωνία, ο γιατρός, ο νοσηλευτής και οποιοσδήποτε εργαζόμενος στα νοσοκομεία που μπαίνει στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της επιδημίας, να έχει την επάρκεια του υλικού για να κάνει με ασφάλεια και με αποτελεσματικότητα τη δουλειά του», ανέφερε μεταξύ άλλων.

ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page