top of page

Με κινητοποιήσεις σήμερα απαιτούν μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

Απαιτώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, ώστε να είναι ασφαλές το αναγκαίο άνοιγμα των σχολείων το Σεπτέμβρη, γονείς και εκπαιδευτικοί κινητοποιούνται σήμερα Τρίτη. Στην Αθήνα δίνουν αγωνιστικό ραντεβού στις 11 π.μ. στα Προπύλαια, από όπου θα πορευτούν στη Βουλή, όπου θα συνεδριάζει η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων με θέμα το άνοιγμα των σχολείων. Ανάλογες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Αποφάσεις συμμετοχής έχουν πάρει πολλά πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών, η ΟΛΜΕ, η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής, η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων ν. Αττικής, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, ενώ τη στήριξή της εκφράζει και η ΑΔΕΔΥ.


Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών», που σε ανακοίνωσή της για τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων σχολιάζει μεταξύ άλλων:


«Η κυβέρνηση της ΝΔ, μέσω των δηλώσεων της υπουργού Παιδείας, αρνείται πεισματικά να ικανοποιήσει την απαίτηση εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών για μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, ώστε καμία τάξη να μην έχει πάνω από 15 μαθητές.


Αρνείται πεισματικά να προχωρήσει, σε συνεργασία με τους δήμους, στην εξεύρεση ή στη δημιουργία νέων σχολικών αιθουσών (...)


Αρνείται να προχωρήσει στην εκταμίευση του αναγκαίου κονδυλίου από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών σε προσωπικό.


Προκαλεί η κα Κεραμέως όταν υποστηρίζει δημόσια ότι ο μέσος όρος μαθητών ανά τάξη είναι οι 17 μαθητές (...) Προσπαθεί να εξαφανίσει τις χιλιάδες τάξεις, ειδικά στα αστικά κέντρα της χώρας, στις οποίες στοιβάζονται 23, 24 και 25 μαθητές σε ακατάλληλες αίθουσες, σε αίθουσες - κλουβιά και σε κοντέινερ. Οι χιλιάδες μαθητές που θα αναγκαστούν να λειτουργήσουν σε αυτές τις συνθήκες δεν είναι ούτε "μέσος όρος", ούτε "αριθμοί" και "στατιστικές" στη λογιστική αντιμετώπιση της υγείας και της μόρφωσης, με την οποία λειτουργεί η κυβέρνηση. Είναι άνθρωποι με οικογένειες, που απαιτούν από την κυβέρνηση να αναλάβει τη δική της, κρατική ευθύνη.


Είναι διαχρονική η ευθύνη όλων των κυβερνήσεων για την άθλια κατάσταση των σχολικών υποδομών. Τις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής βιώνουμε. Αυτό, φυσικά, δεν αποτελεί δικαιολογία και άλλοθι για να μην παίρνονται μέτρα, ειδικά εν μέσω πανδημίας».



Σε άλλες πόλεις


Ανάλογες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται για σήμερα από γονείς και εκπαιδευτικούς και σε άλλες πόλεις:


Στη Θεσσαλονίκη, στις 11 π.μ., στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Στην Καβάλα, στις 11 π.μ., στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στο Ηράκλειο, στις 11 π.μ., στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Στην Ικαρία, στις 11 π.μ., έξω από το δημαρχείο στον Αγιο Κήρυκο.

Στην Κεφαλονιά, στις 11 π.μ., στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page