top of page

ΜΕΤΩΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ: Καλά Χριστούγεννα, κύριε Μητσοτάκη!

Σε σημαντική ιατρική ανακοίνωση προχώρησε χτες από του βήματος της Βουλής ο κ. Μητσοτάκης. Τόνισε ότι η νοσηλεία διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ είναι το ίδιο αποτελεσματική όσο και εντός ΜΕΘ. Είπε συγκεκριμένα:


«Υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι, υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Είναι. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις ΜΕΘ; Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Δεν έχω. Έχετε εσείς; Φέρτε τη

Φαίνεται ότι ο πολυπράγμων πρωθυπουργός εκτός από τη δόξα του happy traveler εζήλωσε και τη δόξα των λοιμωξιολόγων ή/και εντατικολόγων, και άρχισε τα σκέρτσα των αντ΄ αυτού και με αυτογκόλ δήλωσε αρνητής της επιστήμης και της ανάγκης ύπαρξης ΜΕΘ.

Δεν είναι έκπληξη, όμως, η στάση του. Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που έχει προαναγγείλει τείχος ανοσίας τρεις- τέσσερις φορές, και το μόνο που προέκυψε είναι τείχος ανοησίας. Είναι ο ίδιος που προανήγγειλε άλλες τόσες φορές το τέλος της πανδημίας, και αυτό το τελευταίο μίλι δε λέει να τελειώσει ποτέ. Ο ίδιος που ανερυθρίαστα υποστηρίζει ότι ενίσχυσε το ΕΣΥ (με απολύσεις, συνταξιοδοτήσεις και αναστολές εργασίας), την ίδια στιγμή που το μόνο που τον ενδιέφερε -μετά των κολαούζων του- είναι η ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα υγείας των μεγαλοκλινικαρχών

Τώρα που αντί για τη γη της Επαγγελίας ο Μωυσής οδηγεί την κοινωνία και το ΕΣΥ τυφλά, προκλητικά και διχαστικά στην κόλαση του Δάντη, εκστομίζονται και άλλες ασυναρτησίες, εφάμιλλες της συνομιλίας του με τον εξωγήινο στον Υμηττό.

Οι μεγαλόσχημοι καθηγητάδες που τον επικουρούν δεν αισθάνονται λίγη αιδώ;

Ο φίλος του Σωτήρης (Τσιόδρας) συμφωνεί με την παραπάνω διαπίστωση;

Η -ανακοινωθείσα πολλές φορές ως σύμβουλος για θέματα ΜΕΘ- κ. Κοτανίδου (αλήθεια αυτά έλεγε στο πόρισμα της για τις ΜΕΘ που ουδέποτε δόθηκε στη δημοσιότητα;) θα συμπεριλάβει σε ανακοίνωση της σε ιατρικό συνέδριο τους ισχυρισμούς αυτούς;

Η αν. Υπουργός Υγείας Κ. Μίνα Γκάγκα (και με την ιδιότητα της πνευμονολόγου και τέως προέδρου του ΚΕΣΥ) θα συμπεριλάβει στο βαρύ βιογραφικό της, την συμφωνία ή την αφωνία της σε αυτές τις δηλώσεις; 


Άλλωστε ο λαγός Μπάμπης Παπαδημητρίου, βουλευτής της ΝΔ, μας είχε προϊδεάσει για το έσχατο επίπεδο γελοιότητας (ότι δεν χρειάζονται ΜΕΘ, διότι είναι προθάλαμος της εκδημίας εις Κύριον), ενώ ο Υπουργός επί παντός του επιστητού πλην Αναπτύξεως είχε υποστηρίξει ότι ορθώς έκλεισε τα νοσοκομεία (και τα Λοιμωδών Νοσημάτων) γιατί δεν είχαν κίνηση (οποία αγοραία αντίληψη).

Με αυτή τη στάση όλοι οι ανωτέρω παίρνουν θέση στο κάδρο των σαμποτέρ του εμβολιασμού υπό τη σκέπη του Μεγάλου Τιμονιέρη.

Όλες αυτές οι αλλοπρόσαλλες δηλώσεις ρίχνουν νερό στο μύλο των αντι-εμβολιαστών, των αρνητών της διασωλήνωσης και των εισβολέων στις ΜΕΘ.

Με τον κορωνοϊό να επελαύνει, την κυβέρνηση να παλινωδεί ανάμεσα στη λευκή πετσέτα και τα τυφλά τιμωρητικά μέτρα, τους υπεύθυνους να μην αναλογίζονται την προσωπική τους ευθύνη και 100 συνανθρώπους μας κάθε μέρα να χάνουν τη ζωή τους καθημερινά, το μόνο που μπορεί κάποιος να αναφωνήσεις είναι:

«Καλά Χριστούγεννα κύριε Μητσοτάκη!»

Comments


bottom of page