top of page

Μέτρα τώρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και την αντιμετώπιση της πανδημίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 7 00 -15 00 ΤΡΙΤΗ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ


Το τρίτο κύμα της πανδημίας βρίσκεται προ των πυλών. Tα κρούσματα και στην περιοχή μας αυξάνουν. Η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα μέτρο για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων που παραμένουν αθωράκιστα. Οι έλεγχοι για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς είναι ανύπαρκτοι. Καθημερινά στα μέσα μαζικής μεταφοράς συνωστίζονται εκατοντάδες εργαζόμενοι. Στα νοσοκομεία οι ελλείψεις συνεχίζουν να είναι τρομακτικές και η πρωτοβάθμια Υγεία ουσιαστικά ανύπαρκτη.


Ουσιαστική επιδημιολογική επιτήρηση του πληθυσμού δεν υπάρχει. Πραγματοποιούνται ελάχιστα tests ως μέσο πρόληψης και ελέγχου της διασποράς του ιού ακόμη και σε υγειονομικούς που έρχονται σε επαφή με κρούσματα και νοσηλεύουν περιστατικά.


Ο ιδιωτικός τομέας Υγείας αντί να επιταχθεί και οι χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι γιατροί να μπουν σε ένα πανεθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, ώστε τα νοσοκομεία να μην γίνουν νοσοκομεία μιας νόσου με τραγικές συνέπειες για την υγεία του λαού από την ελλιπή παρακολούθηση και θεραπεία των άλλων νοσημάτων και την εκτόξευση της νοσηρότητας, συνεχίζει όχι μόνο να είναι απών, αλλά να ενισχύεται ποικιλοτρόπως, να μεγεθύνεται και να αισχροκερδεί σε βάρος της δημόσιας υγείας.


Ο μαζικός εμβολισμός του πληθυσμού , που τον έχει προπληρώσει ο λαός, ως ένα ακόμη εργαλείο και όχι το μοναδικό όπως για την αντιμετώπιση της πανδημίας, κινείται με ρυθμούς χελώνας, υπόκεινται στους ανταγωνισμούς των πολυεθνικών του φαρμάκου για τα κέρδη τους και των εμπορικών πολέμων των καπιταλιστικών κρατών.


Τα νοσοκομεία φορτώθηκαν και τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, γεγονός που εγκυμονεί τον κίνδυνο μετάδοσης της νόσου και στερεί αναγκαίο προσωπικό από τμήματα και κλινικές.


Ενώ εκατοντάδες υγειονομικοί νόσησαν και νοσούν και συνάδελφοί μας έχασαν τη μάχη με τον ιό, η κυβέρνηση ακόμη και τώρα αρνείται να μας εντάξει στα ΒΑΕ και να χαρακτηρίσει τη νόσο επαγγελματική ασθένεια. Αντίθετα στελέχη της, μας κοροϊδεύουν και μας συκοφαντούν.


Η κυβέρνηση επιδιώκει να φιμώσει κάθε φωνή που αποκαλύπτει την εγκληματική πολιτική της για την διαχείριση της κατάστασης, εντείνει την αυταρχικότητα, τις διώξεις υγειονομικών, την καταστολή γιατί γνωρίζει ότι η δυσαρέσκεια φουντώνει και γι αυτό λαμβάνει τα μέτρα της (αντεργατικοί ,περιοριστικοί νόμοι , θωράκιση των κατασταλτικών μηχανισμών).


Φορτώνει τις ευθύνες της στις πλάτες των υγειονομικών, στοχοποιεί όσους υγειονομικούς νοσούν ως ανεύθυνους. Με τις αντιφατικές της αποφάσεις καλλιεργεί τον ανορθολογισμό και εντείνει τον κοινωνικό αυτοματισμό αξιοποιώντας προς αυτή την κατεύθυνση και τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια της.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΣ ΠΕΡΑΣΕΙ !

Η ΟΡΓΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ


Στο νοσοκομείο Λευκάδας η ΜΕΘ (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) παραμένει κλειστή. Τα έξι κρεβάτια που θα άνοιγαν και που στην πορεία μετατράπηκαν σε δύο κρεβάτια ΜΑΦ (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας), έμειναν στις υποσχέσεις και στην κοροϊδία, γιατί δεν έγινε κανένας προγραμματισμός για προσλήψεις εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που απαιτούνται για την λειτουργία τους.


Αντί αυτού, ως προπέτασμα καπνού και καλλιέργεια προσδοκιών που στη πορεία αποδείχτηκαν κάλπικες, όταν πιέστηκαν, διοίκηση, 6η ΥΠΕ και κυβερνητικός βουλευτής έστειλαν τέσσερις νοσηλεύτριες να εκπαιδευτούν με ταχύρρυθμο πρόγραμμα ενός μηνός (όταν η εξειδίκευση είναι τουλάχιστον ένας χρόνος) στην ΜΕΘ Άρτας !! αλλά μέχρις εκεί…. Τα κρεβάτια και ο εξοπλισμός εξακολουθούν να «αραχνιάζουν»…. Πως άλλωστε θα ενισχυθούν οι «φίλοι» της κυβέρνησης οι «πάμφτωχοι» μεγαλοκλινικάρχες τους οποίους μάλιστα αποζημιώνει με διπλά νοσήλια, εάν οι δημόσιες ΜΕΘ λειτουργήσουν !!!


Οι προσλήψεις συμβασιούχων (πλην γιατρών) είναι πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες, πόσο μάλλον για τις έκτακτες που προέκυψαν με την πανδημία. Υπάρχει τεράστια έλλειψη προσωπικού στο νοσοκομείο μας , κυρίως ιατρικού, με πάνω από 200 θέσεις κενές συνολικά. Οι αποχωρήσεις-συνταξιοδοτήσεις μόνιμου προσωπικού συνεχίζονται και το επόμενο διάστημα λήγουν μια σειρά συμβάσεις.


Η τερατώδης έλλειψη προσωπικού, η έλλειψη εφεδρειών ακυρώνει κάθε προσπάθεια ορθολογικής διαχείρισης των κρουσμάτων και αυξάνει τον κίνδυνο ενδονοσοκομειακής διασποράς του ιού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα με έκτακτο περιστατικό που προσήλθε στα επείγοντα του νοσοκομείου και αντιμετωπίστηκε ως μη-covid περιστατικό, μιας και δεν είχε συμπτώματα, στη συνέχεια βρέθηκε θετικό, αλλά οι νοσηλευτές και οι γιατροί που ήρθαν σε άμεση επαφή δεν τέθηκαν άμεσα σε καραντίνα αλλά τέσσερις μέρες μετά !!! και αφού νοσηλεύτρια παρουσίασε συμπτώματα, με κίνδυνο οι υγειονομικοί να γίνουν εστίες διασποράς του ιού και να δυσχεραίνεται η ιχνηλάτη των άμεσων επαφών τους.


Η κυβέρνηση ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας καταφεύγει σε τρίτο καταστροφικό lockdown, αξιοποιεί την πανδημία για να βγουν αλώβητοι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι από την οικονομική κρίση που βαθαίνει, καταστρέφει τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικροεπαγγελματίες για να συγκεντρωθεί η «αγορά» στους «ισχυρούς». Ψηφίζει εκατοντάδες νόμους που τσακίζουν τη ζωή των εργαζόμενων, των λαικών οικογενειών και υποθηκεύουν το μέλλον της νέας γενιάς.


ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΦΙΜΩΤΡΑ


Τέρμα πια στην προπαγάνδα της ατομικής ευθύνης. Τέρμα πια στην κάλπικη επίκληση της εθνικής ενότητας για να περάσουμε τα δύσκολα. Δεν είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα ! Η «κανονικότητα» που επικαλείται η κυβέρνηση ότι θα έρθει μετά το τέλος της πανδημίας είναι ένα τερατώδες ψέμα !


Τέρμα πια στην ενοχοποίηση ασθενών, νοσούντων, συνοδών, νεολαίας, γερόντων, εργαζομένων. Αρνούμαστε να ταυτίζετε όποιον διαφωνεί με τους αρνητές και τους σκοταδιστές. Έχετε τεράστια ευθύνη ένα χρόνο μετά που δεν πήρατε κανένα μέτρο για την προστασία της δημόσιας Υγείας.


Το κεφάλι μας θα συνεχίσουμε να το κρατάμε ψηλά . Το χρωστάμε στους ασθενείς, στους συναδέλφους μας, στο λαό μας, στα παιδιά μας !!


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10πμ στην πύλη του νοσοκομείου


Διεκδικούμε :

_Άμεσα να ενισχυθούν τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή με κατεπείγουσες προσλήψεις. Ολοκλήρωση επιτέλους των προσλήψεων των 11 γιατρών που στη πορεία γίνανε 7 του προηγούμενου Φεβρουαρίου.

_Να ανακληθούν οι διώξεις των συναδέλφων που αναδεικνύουν τα προβλήματα, διεκδικούν λύσεις για την προστασία της δημόσιας Υγείας.

_Άνοιγμα των έξι κλινών της ΜΕΘ με την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού για την λειτουργία της και αφού εξασφαλιστούν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις για τη λειτουργία της.

_Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι, να μην απολυθεί κανένας διότι δεν περισσεύουν.

_Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού. Ανάπτυξη του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της ΠΦΥ και στελέχωσή τους με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

_Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτών αυτοαπασχολούμενων γιατρών στο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

_Ένταξη στα ΒΑΕ, επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων. Να θεωρεί η νόσος ως επαγγελματική ασθένεια.

_Δωρεάν, μαζικά επαναλαμβανόμενα test με ευθύνη του κράτους, εκτεταμένη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων στους εργασιακούς χώρους, στις μονάδες Υγείας, στα σχολεία.

_Επιδημιολογική επιτήρηση και διαστρωματωμένος έλεγχος του πληθυσμού και όχι τυφλά test ώστε να μην τρέχουμε πίσω από τον ιό.

Kommentare


bottom of page