top of page

Μάχη ενάντια στον κορωνοϊό, αλλά και αντίσταση στον «ιό» της εκμετάλλευσης

ΠΟΣΠΕΡΤ


Συνάδελφισες, συνάδελφοι


Όπως όλη η κοινωνία, έτσι και εμείς που δουλεύουμε στην ΕΡΤ, στα ιδιωτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς ή σε ανεξάρτητες εταιρείες ραδιοτηλεοπτικής παραγωγής ξέρουμε, ότι πίσω από τον κουρνιαχτό που δημιούργησε το σόκ της πανδημίας του κορονοϊού, υπάρχει ένας ακόμα πιο επικίνδυνος «ιός».


Ένας «ιός» που δεν ήρθε από το πουθενά, αλλά κατασκευάστηκε από τις πολιτικο – οικονομικές εξουσίες και ελίτ δήθεν για να μας προστατεύσει από τις συνέπειες της μετάδοσης της covid19.


Πρόκειται για τον «ιό» της εκμετάλλευσης και της παράδοσης του αυτεξούσιου και της ελευθερίας μας στα χέρια αυτών που τον μοιράζουν, στα χέρια δηλαδή της χρηματοπιστωτικής εξουσίας , του κεφαλαίου και της κυβέρνησης που μαζί με τα «συγγενή» της κόμματα τον διαχειρίζεται παριστάνοντας ταυτόχρονα τον «μεσσία».

«Για το καλό μας» η κυβέρνηση Μητσοτάκη μας επέβαλε αρχικά να κλειστούμε στα σπίτια μας (όσοι έχουν ακόμα), όπως «για το καλό μας» μας ταϊζει καθημερινά με την τοξική της προπαγάνδα από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης που διαχειρίζονται ευσχήμως και με το αζημίωτο οι εργοδότες μας καναλάρχες ή οι διευθύνοντες σύμβουλοι και πρόεδροι (ΕΡΤ).

«Για το καλό μας» έδωσε το «ελεύθερο» στους εργοδότες να μας βάζουν στον πάγκο του προκρούστη και είτε να κόβουν στο μισό τους ήδη πετσοκομένους μας μισθούς, είτε να «αναστέλλουν» τις συμβάσεις μας, καταργώντας παραλληλα , ότι είχε απομείνει απο τα εργασιακά και ατομικά μας δικαιώματα, σπρώχνοντάς μας με το νανούρισμα των Βρούτση -Σταϊκούρα γλυκά στον καιάδα της ανεργίας.

«Για το καλό μας» αντί να στείλουν γιατρούς , νοσηλευτικό – τεχνικό προσωπικό, μάσκες , γάντια, αναπνευστήρες και υγειονομικό υλικό στα δημόσια νοσοκομεία, στέλνουν τους φρεσκοδιόριστους αστυφύλακες να «καθαρίσουν» τα προαύλεια των νοσοκομείων από την επικίνδυνη «πλέμπα» των δίκαια διαμαρτυρόμενων υγειονομικών, εκείνων δηλαδή που δίνουν νύχτα –μέρα μάχη με την αρρώστια και το θάνατο για χάρη όλων μας.

«Για το καλό μας» ο κ. Μητσοτάκης ακόμα και πρίν την πανδημία, άρχισε να χτίζει ένα οργουελικής έμπνευσης και μαλθουσιανής πρακτικής «επιτελικό κράτος».Ένα κράτος που όπως του είχε ξεφύγει προεκλογικά αναγνωρίζει τις ανισότητες στην κοινωνία ως ένα αναπόφευκτο φυσικό φαινόμενο, το οποίο όμως ποτέ δεν πλήγει τις «ανώτερες τάξεις» στις οποίες ανήκουν εκείνοι που «εκ των πραγμάτων και των χρημάτων» είναι «πιο ίσοι από τους ίσους».

Συνάδελφισες, συνάδελφοι


Όπου να ΄ναι φτάνει η ώρα, που θα πρέπει είτε μένοντας απαθείς να παραδοθούμε στην ασχήμια και στη νέα φρίκη που εδώ και πολλά χρόνια μας ετοιμάζουν και που με αφορμή την πανδημία σύντομα θα μας την παρουσιάσουν ως αναπόφευκτα δεδομένη και επιβεβλημένη, είτε να σηκώσουμε εδώ και τώρα το κεφάλι ψηλά και να καταλάβουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να αγωνιστούμε και να νικήσουμε όλους εκείνους που μας έδειξαν τις σκιές τους για να τους περάσουμε για μεγάλους και να φοβηθούμε.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τους επιχορηγούμενους χορηγούς της καναλάρχες και με κάθε άλλον διαπλεκόμενο «αριστοκράτη» ή κεφαλαιοκράτη, μπορεί να χτίζει ένα οργουελικής έμπνευσης νεοφιλελεύθερο κράτος, όμως εμείς στην ΕΡΤ και στα ιδιωτικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ, θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε μαζί με την κοινωνία, τον εργαζόμενο, τον άνεργο, τον επιστήμονα, τον γιατρό, το νοσοκόμο, τον τεχνίτη , τον τεχνικό, τον καλλιτέχνη, τον φοιτητή, τον άστεγο,τον πρόσφυγα, τον μετανάστη, τον κάθε αδύναμο και αδικημένο ενάντια στο ψέμα και στην εκμετάλλευση, γιατί όπως έγραφε στο τέλος του βιβλίου ο Όργουελ : «σε μια εποχή παγκόσμιου ψεύδους, το να λες την αλήθεια είναι μια πράξη επαναστατική» και η αλήθεια κ. Μητσοτάκη είναι ότι δεν είμαστε δούλοι κανενός παρά μόνο της συνείδησής μας που χτίστηκε πάνω στο δίκιο, την ισότητα τη δημοκρατία, την ελευθερία την οποία φυσικά δεν θα πουλήσουμε στον διάβολο!!


ΠΟΣΠΕΡΤComments


bottom of page