top of page

ΛΕΥΚΑΔΑ: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ - ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΓΙΟΣ ΝΗΝΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ



Πέμπτη 19 Οκτώβρη 7:30μμ Πλατεία Αη – Μηνά


ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ την κατοχή, την υποδούλωση και την γενοκτονία που υφίσταται ο παλαιστινιακός λαός εδώ και 75 χρόνια από το κράτος του Ισραήλ.


ΑΠΑΝΤΑΜΕ στο όργιο ψεύδους και προπαγάνδας που μας έχουν κατακλύσει, για να «δικαιολογήσουν» την βαρβαρότητα και τα διαχρονικά εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ απέναντι στην Παλαιστίνη, με την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό !!!


ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την ανοιχτή φυλακή που έχει δημιουργηθεί στη λωρίδα της Γάζας από το κράτος του Ισραήλ, με την ανοχή των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ , ΕΕ, όπου 2.500.000 άνθρωποι στοιβάζονται σε μια περιοχή 362 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Η λωρίδα της Γάζας βρίσκεται σε απάνθρωπο αποκλεισμό εδώ και 16 χρόνια με συνεχείς δολοφονικούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς και χερσαίες επεμβάσεις από τις οποίες πλήττονται κυρίως άμαχοι.


ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ τον απάνθρωπο και βάρβαρο βομβαρδισμό του νοσοκομείου «Al-Ahly» στο κέντρο της Γάζας με τις εκατοντάδες νεκρών που αποτελεί κατάφωρο έγκλημα πολέμου.


ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού, όπως και κάθε λαού, να αγωνίζεται για την επιβίωση και την ελευθερία του και ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ να καταγγέλλουν τον παλαιστινιακό λαό ως «τρομοκράτη», γιατί παλεύει για να ζήσει ελεύθερος ενάντια στην ισραηλινή κατοχή.


Η Ελληνική κυβέρνηση ισχυροποιεί την θέση του Ισραήλ αρνούμενη να υλοποιήσει την ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Βουλής του 2015, για αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους και εμπλέκει την χώρα μας ακόμη περισσότερο με την αποστολή της φρεγάτας 'Ψαρά” στην περιοχή. Όλα αυτά είναι συνέχεια της στάσης όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια που ρίχνουν νερό στο μύλο της ισραηλινής κατοχής στην Παλαιστίνη, όπου για λογαριασμό των συμφερόντων της άρχουσας τάξης της χώρας μας συνεργάζονται πολύπλευρα με το Ισραηλινό - κατοχικό κράτος.


ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ενάντια σ’ αυτούς που γεννούν, τρέφουν και διαιωνίζουν τη σημερινή βαρβαρότητα ! Παλεύουμε ενάντια τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΕΕ και των συμμάχων τους που διαχρονικά οπλίζουν και στηρίζουν τα ισραηλινά εγκλήματα κατά των Παλαιστινίων. Όποιος θέλει την ειρήνη στην περιοχή πρέπει να αγωνιστεί για να έχουν οι παλαιστίνιοι την δική τους ανεξάρτητη πατρίδα !


ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ τη σωστή πλευρά της ιστορίας !!! Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη των λαών, για να ζουν οι λαοί αδελφωμένοι, γιατί και ο ίδιος ο ισραηλινός λαός γίνεται θύμα της επιθετικότητας και της βαρβαρότητας του κατοχικού κράτους του Ισραήλ όπως επιβεβαίωσαν και οι τελευταίες εξελίξεις. Είμαστε με όσους αγωνίζονται για την ελευθερία και ανεξαρτησία τους.


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στο τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που ξεδιπλώνεται από τους λαούς όλου του κόσμου στον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης, που βρίσκεται αντιμέτωπος, για άλλη μια φορά, με το κίνδυνο της γενοκτονίας.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  • Τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, ελεύθερο και ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος

  • Να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΟΗΕ, να επιστραφούν όλοι οι παλαιστίνιοι πρόσφυγες στις εστίες τους .

  • Καμία εμπλοκή της κυβέρνησης στον σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού. Να σταματήσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Να αποσυρθεί η φρεγάτα "ΨΑΡΑ" από την περιοχή.

  • Να σταματήσει κάθε οικονομική, πολιτική, στρατιωτική συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ.

ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page