top of page

Λέρος: Συμβολική κινητοποίηση την Τρίτη 7-4

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΡΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΤΜΟΥ - Π.Π.Ι.ΛΕΙΨΩΝ & ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ

Ε.Ι.ΘΕ.Λ

ΛΕΡΟΣ 05/04/2020

Α.Π: 07/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΚΑΛΕΣΜΑ


Την Τρίτη 7-4-2020, παγκόσμια ημέρα για την υγεία η Ε.Ι.ΘΕ.Λ θα πραγματοποιήσει συμβολική κινητοποίηση με "συγκέντρωση" των εργαζομένων στα προαύλια του νοσοκομείου Λέρου, του κέντρου υγείας Πάτμου και των ιατρείων Λειψών, Αγαθονησιου, μετά την απόφαση της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε για πανελλαδικές δράσεις , ώρα 11.00 π.μ .


Η παγκόσμια ημέρα για την υγεία φέτος μας βρίσκει εν μέσω πανδημίας, από έναν επικίνδυνο ιό που απειλεί την υγεία και την ζωή των λαών όλου του πλανήτη. Η επιδημία αυτή έφερε στην επιφάνεια τις τεράστιες διαχρονικές ελλείψεις των δημόσιων δόμων υγείας. Εικόνες τρόμου εξελίσσονται σε πολλές χώρες του κόσμου., διαλογή ασθενών για ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει.


Ανέδειξε ότι οι αντιλαϊκές πολιτικές του «κόστους-οφέλους» που εφάρμοζαν όλες οι κυβερνήσεις, η εμπορευματοποίηση της υγείας, εκθέτουν σε θανάσιμο κίνδυνο την υγεία και την ζωή των λαών.

Η Ταχεία εξάπλωση του SARS- COV-2, έφερε στην επιφάνεια τα εγκληματικά κενά από την πολιτική εγκατάλειψης των δημόσιων δομών υγείας.


Σκοπός της πανελλαδικής κινητοποίησης είναι να ακουστεί όλη η αλήθεια χωρίς την λογοκρισία και το φιλτράρισμα των κυβερνητικών επιτελείων, να δυναμώσει η πάλη και η διεκδίκηση για την προστασία της ζωής του λάου μας.


Δεν μένουμε σιωπηλοί στις τραγικές ελλείψεις του συστήματος υγείας .


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ


· Την λειτουργία νέων κλινών Μ.Ε.Θ επαρκών σε αριθμό, συμφώνα με τις επιστημονικές προβλέψεις για την επικείμενη νοσηρότητα, που να πληρούν όλες τις προδιαγραφές αντιμετώπισης των βαρέων πασχόντων. Ανάπτυξη με στελέχωση και εξοπλισμό 2000 κρεβατιών Μ.Ε.Θ και 1500 κρεβάτια Μ.Α.Φ

· Προσλήψεις χιλιάδων υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, άλλου προσωπικού , μόνιμες θέσεις, τα κενά βάση οργανογραμμάτων είναι 30.000 θέσεων. Μονιμοποίηση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που βρίσκεται υπό το καθεστώς "ευέλικτης" και επισφαλούς εργασίας.

· Επίταξη όλων των δομών υγείας του ιδιωτικού τομέα, του εξοπλισμού και των εργαζομένων σε αυτές, να ενταχτούν στο δημόσιο σύστημα υγείας.

· Να επαναλειτουργήσουν τα νοσοκομεία που έκλεισαν, χρειάζονται περισσότερο από ποτέ.

· Να προσληφτούν γιατροί εργασίας σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία.

· Διενέργεια τεστ σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού και σε όλους τους υγειονομικούς ανά τακτά χρονικά διαστήματα, να έχουμε την ακριβή εικόνα νοσηρότητας του πληθυσμού και την δυναμική επέκτασης της επιδημίας στην χώρα μας.

· Εξασφάλιση της κατάλληλης ατομικής προστασίας όλων των εργαζομένων υγειονομικών και άλλων. Δωρεάν διανομή με κρατική ευθύνη σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.

· Να προσληφτούν παθολόγοι για την λειτουργία της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Λέρου. Αναισθησιολόγοι για την λειτουργία του αντιστοίχου τμήματος.

· Στελέχωση και εξοπλισμό όλων των δομών πρωτοβάθμιας υγείας (Κ.Υ Πάτμου, Π.Π.Ι Λειψών, Αγαθονησίου)

· Να προκηρυχθεί άμεσα και με συνοπτική διαδικασία να καλυφτεί η θέση αγροτικού ιατρού του ιατρείου Αρκιών.

· Να ενταθούν με κεντρικό κρατικό σχεδιασμό στην μάχη αντιμετώπισης της πανδημίας οι ιδιώτες γιατροί.

· Να παρθούν όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας των ασθενών μας στο Κρατικό Θεραπευτήριο (Ψυχιατρικές δομές, ατόμων με ειδικές ανάγκες) . Προσλήψεις αναγκαίου προσωπικού και σε αυτόν τον τομέα .

· Να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα υγειονομικής προστασίας στο Κ.Υ.Τ (κέντρο υποδοχής ταυτοποίησης) της Λέρου. Να γίνουν προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, προσωπικού καθαριότητας, να δοθούν όλα τα απαραίτητα υλικά για ατομική υγιεινή και μέσα ατομικής προστασίας.

· Να τηρούνται τα μετρά προστασίας σε όλους τους χώρους εργασίας . Να προστατευτούν όλοι οι εργαζόμενοι. Να ενεργοποιηθούν οι κρατικοί ελεκτικοί μηχανισμοί. Να σταματήσει η αυθαιρεσία και η ασυδοσία της εργοδοσίας.


Οι υγειονομικοί που είμαστε στην πρώτη γραμμή απαιτούμε από το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του και να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.


Καλούμε όλους τους υγειονομικούς και τον λαό των νησιών μας, τους συλλογικούς φορείς, να στηρίξουν την κινητοποίηση στις 7 Απριλίου .


Ο καθένας όπως μπορεί με ηλεκτρονικά μηνύματα στήριξης, με ψηφίσματα συλλογικών φορέων, με αντιπροσωπευτική παρουσία, με αφίσες, με παρεμβάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, να δυναμώσουμε την φωνή μας, τηρώντας τα μέτρα ατομικής προστασίας.


ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Ε.Ι.ΘΕ.Λ

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΡΟΥ

ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΤΜΟΥ

Π.Π.Ι. ΛΕΙΨΩΝ & ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ

Comments


bottom of page