top of page

Λέρος: Είναι απαράδεκτο να χρειάζονται 4 ημέρες για μία διακομιδή τόσο σοβαρού περιστατικού

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Κ.Θ-Γ.Ν-Κ.Υ ΛΕΡΟΥ-Κ.Υ. ΠΑΤΜΟΥ-Π.Π.Ι ΛΕΙΨΩΝ-ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ


Α.Π:19/2021

ΛΕΡΟΣ 19/9/2021


Γίναμε μάρτυρες τις προηγούμενες ημέρες ενός πρωτοφανούς περιστατικού προπηλακισμού Ιατρού χειρουργού και χειροδικίας εναντίον Αγροτικού Ιατρού και νοσηλευτή του νοσοκομείου μας, από συγγενείς νοσηλευόμενου ασθενή. Μία πράξη η οποία είναι αδύνατον να δικαιολογηθεί, όσο και να προσπαθούμε να την προβάλλουμε στο πλαίσιο του ανθρώπινου πόνου. Σε ένα ευνομούμενο κράτος θεωρούμε θέσφατο το να μπορούμε να εκτελούμε το έργο μας ως Ιατροί, με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, όπου θα διασφαλίζεται η ηρεμία και η ασφάλειά μας από το προσωπικό ασφαλείας του νοσοκομείου, χωρίς εξωτερικές πιέσεις.


Nα σημειωθεί πως ο εν λόγω Ιατρός χειρούργησε, ως όφειλε, άμεσα τον ασθενή και έπραξε, από την πρώτη στιγμή, όλους τους απαραίτητους χειρισμούς, για να διακομισθεί το περιστατικό σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο με κλίνη ΜΕΘ. Τέσσερις ημέρες, πάνω από 100 λεπτά καταγεγραμμένων κλήσεων σε ΕΚΑΒ και Νοσοκομεία δεν στάθηκαν αρκετά για να βρεθεί κλινική να αποδεχθεί τον ασθενή, και αυτό λόγω του κορεσμού των ΜΕΘ με περιστατικά Covid19. Για να φτάσουμε στην τραγελαφική κατάσταση να βρεθεί τελικά Νοσοκομειακή δομή, ύστερα από πολιτική πίεση!


Θέλουμε να δηλώσουμε την στήριξή μας στον συνάδελφο που πάλεψε από την 1η στιγμή για το καλό του ασθενούς, με τα διαθέσιμα μέσα και τις παρούσες συνθήκες.


Είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή βίας, είτε λεκτικής πόσο δε μάλλον χειροδικίας και ζητάμε από το προσωπικό ασφαλείας του νοσοκομείου να μας διασφαλίζει την απαραίτητη ηρεμία να λειτουργούμε.


Είναι απαράδεκτο να χρειάζονται 4 ημέρες για μία διακομιδή τόσο σοβαρού περιστατικού και αυτή να λαμβάνει τελικά χώρα έπειτα από πολιτική πίεση. Και όλα αυτά συμβαίνουν μετά από τις ατελείωτες εκκλήσεις της Ιατρικής κοινότητας για αύξηση των κλινών ΜΕΘ και αύξησης του Ιατρικού προσωπικού. Ήδη το προσωπικό του νοσοκομείου μας καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να καλύψει όσα κενά έχουν προκύψει από την αναστολή εργασίας των υγειονομικών, όπως για παράδειγμα των 2 χειρουργών αντί για 3 και του ενός αναισθησιολόγου αντί για 2.


Είναι επίσης πέρα από οποιαδήποτε φαντασία, να πρέπει να απαντά ο Θεράπων Ιατρός στα αιτήματα των συγγενών για αποστολή των κλινικών στοιχείων του ασθενούς σε ιδιώτη ιατρό και να εμπλέκονται σε ιατρικά θέματα άτομα της διοικούσας αρχής.


Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε τις γνώσεις μας και την εργασία μας με αίσθημα ευθύνης προς τον συνάνθρωπό μας. Ζητάμε από το νοσοκομείο, την πολιτεία και τους συμπολίτες μας να μας στηρίζουν και όχι να γίνονται τροχοπέδη στο έργο μας.


ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page