top of page

Κυριακή 4 Απριλίου στις 11:00 στο Κέντρο Υγείας Πάτμου

Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς.


Για την Υγεία, την Παιδεία, για Ζωή με δικαιώματα, για την καταστολή και την τρομοκρατία της κυβέρνησης.

Όσο περνούν οι μήνες επιβεβαιώνεται όλο και πιο καθαρά ότι είναι ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής και το κίνητρο τού κέρδους αυτά πού βάζουν την σφραγίδα τους τόσο στα διαλυμένα δημόσια συστήματα υγείας και την απουσία ουσιαστικών μέτρων προστασίας των λαών, όσο και στους ρυθμούς « χελώνας» στους εμβολιασμούς.


Ένα χρόνο πανδημίας και δεν έχει γίνει το παραμικρό στην στελέχωση των δομών υγείας των νησιών μας. Η κατάσταση χειροτέρευσε.

Σωματεία υγειονομικών, εργατικά σωματεία, μαζικοί φορείς, χρόνια τώρα φωνάζουν και διεκδικούν προσλήψεις και κάλυψη όλων των κενών.

Κυβερνήσεις φεύγουν και έρχονται και κάθε φορά δηλώνουν άγνοια για τις ελλείψεις σε νοσοκομεία, σε κέντρα υγείας, σε σχολεία με προβληματικά κτήρια πολλές φορές ακατάλληλα, στις δομές που οι ίδιοι έκλεισαν ή άφησαν εγκαταλελειμμένες, σε υποστελεχωμένες υπηρεσίες.


Αιδώς Αργείοι!


Ξέρουν πως στην Λέρο δεν έχει παθολόγους, ξέρουν πως η Πάτμος παλεύει με το Κέντρο Υγείας υποστελεχωμένο να καλύπτει και τα γύρω μικρότερα νησιά. Ξέρουν πως στα νοσοκομεία της Βόρειας Δωδεκανήσου δεν υπάρχουν ΜΕΘ. Αυτή είναι η πολιτική τους κατεύθυνση.


Κόβουν από την παιδεία..

Κόβουν από την υγεία.. Τον αθλητισμό.. Τον πολιτισμό.. από τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις στην εργασία..από τις συντάξεις..


Κόβουν από όλους μας λεφτά για να εξασφαλίσουν κερδοφορία και χρήμα για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στο όνομα της δικής του ανάπτυξης.


Με κάθε κόστος, ακόμα και σε ανθρώπινες ζωές, περιφρουρούν τα κέρδη μιας μικρής ομάδας «επενδυτών». Αλλά δεν μπορούν να κόψουν την φωνή μας.. Δεν μπορούν να κόψουν το δίκιο μας.. Δεν αποδεχόμαστε το κλίμα αναμονής και εφησυχασμού που καλλιεργεί η κυβέρνηση. Για αυτό οι μηχανισμοί καταστολής επιστρατεύονται σε κάθε κινητοποίηση, σε κάθε διεκδίκηση.


Διεκδικούμε:


· Άμεση επίταξη τού ιδιωτικού τομέα υγείας

· Την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων

· Γενναία ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό των πρωτοβάθμιων δομών υγείας.

· Πρόσληψη όσων γιατρών έχουν καταθέσει αίτηση για ένταξη στο Ε.Σ.Υ

· Επιτάχυνση των εμβολιασμών.

· Μόνιμο προσωπικό στους Δήμους και τις δομές του, σε καθαριότητα κ.α

· Τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

· Κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, του νόμου περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος. Καμία δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης.

· Ανοιχτά και ασφαλή σχολεία.

· Καμία απόλυση. Δουλειά με δικαιώματα, συντάξεις αξιοπρέπειας.

· Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού με

· πρόσχημα τον κορονοϊό.

· Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.


Έχουμε εμπιστοσύνη στο δίκιο μας, παίρνουμε κουράγιο από τον συλλογικό αγώνα.

Comments


bottom of page