top of page

Κινητοποιήσεις και συνέντευξη τύπου της ΕΝΙΘ για τις ελλείψεις στα παιδιατρικά τμήματα

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) κλιμακώνει τις αγωνιστικές παρεμβάσεις, αναδεικνύοντας την δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για την περίθαλψη των παιδιών και την ανάγκη άμεσων μέτρων για την ενίσχυση των παιδιατρικών τμημάτων


Σε αυτό το πλαίσιο, την Τρίτη 24/1 παραχώρησε συνέντευξη τύπου έξω από το νοσοκομείο Ιπποκράτειο, και την Πέμπτη 26/1, πραγματοποιήθηκε νέα κινητοποίηση έξω από το Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».


"Οι ελλείψεις δεν προέκυψαν από το πουθενά. Είναι ευθύνη όλων των κυβερνήσεων μέχρι στιγμής που έχουν αφήσει υποχρηματοδοτημένο και υποστελεχωμένο το ΕΣΥ, γιατί ακριβώς λειτουργούν στην κατεύθυνση της λογικής κόστους – οφέλους σε ένα ιδιωτικοποιημένο ΕΣΥ που δεν έχει σκοπό την κάλυψη των πραγματικών αναγκών", ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ, υπογραμμίζοντας πως οι κενές οργανικές θέσεις που έτσι κι αλλιώς δεν καλύπτουν τις ανάγκες, ανέρχονται σε 30%.


Οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τις παιδιατρικές κλινικές είναι τραγικά μεγάλες, σημείωσε η Δάφνη Κατσίμπα, γεν. γραμ. της ΕΝΙΘ.

Οι ευθύνες είναι διαχρονικές, όλων των κυβερνήσεων, τόνισε η Ελένη Μπακιρλή, νοσηλεύτρια, μέλος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ και μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ.

Καλούμε όλο τον λαό της Θεσσαλονίκης να στηριξει τον αγώνα των υγειονομικών και να διεκδικήσει μέσα από τον αγώνα των σωματείων του, την πραγματική ενίσχυση του ΕΣΥ.

Απαιτούμε:

• Άμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού και κάλυψη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων με θέσεις μόνιμης πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

• Εδώ και τώρα ενίσχυση των ΜΕΘ παίδων και νεογνών για την ουσιαστική κάλυψη των αναγκών του παιδιατρικού πληθυσμού, με ουσιαστική αύξηση του αριθμού τους για την Βόρεια Ελλάδα και την στελέχωση τους με το επαρκές και εξειδικευμένο προσωπικό.

• Μέριμνα για άμεση ανάπτυξη υποδομών και εκπαίδευση επιστημονικού δυναμικού στον τομέα των εξειδικεύσεων της παιδιατρικής. Αύξηση των κέντρων εκπαίδευσης για τις ήδη υπάρχουσες εξειδικεύσεις της νεογνολογίας, εντατικολογίας και λοιμωξιολογίας.

• Ανάπτυξη ολοκληρωμένου και επαρκούς κρατικού δικτύου παιδικής προστασίας.

• Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και την εφημεριακή αποζημίωση του υγειονομικού προσωπικού. Άμεση εφαρμογή των τελεσίδικων αποφάσεων του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου. Άμεση επαναφορά των μισθών στα επίπεδα προ των περικοπών και 10% αύξηση επί αυτών.

• Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Δημόσια Υγεία.


Άρθρα με τις παρεμβάσεις στα πλαίσια των κινητοποιήσεων:

ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page