top of page

Κινητοποίηση Συλλόγων Γονέων για την στελέχωση της Παιδιατρικής Κλινικής με μόνιμο προσωπικό

Μαζική κινητοποίηση πραγματοποίησαν σήμερα στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης πάνω από 30 Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, με τη στήριξη και συμμετοχή πολλών εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων, άλλων μαζικών φορέων της πόλης, ανάμεσα τους και σωματεία υγειονομικών, απαιτώντας τη στελέχωση της Παιδιατρικής Κλινικής με μόνιμο προσωπικό.


Η κινητοποίηση έγινε μετά από μία μαζική σύσκεψη, όπου οι Σύλλογοι Γονέων συναντήθηκαν και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις για την υποστελέχωση της παιδιατρικής Κλινικής του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου, αλλά και για να μη μείνει κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση ενόψει του χειμώνα. Η πρώτη κινητοποίηση στο Νοσοκομείο αγκαλιάστηκε από δεκάδες γονείς της πόλης, αλλά και από τους υγειονομικούς του νοσοκομείου. Στο τέλος της κινητοποίησης παραδόθηκε ψήφισμα προς τη Διοίκηση με βασικό αίτημα τη στελέχωση της παιδιατρικής με μόνιμο προσωπικό.


Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις από τους Συλλόγους Γονέων και από υγειονομικούς. Εκ μέρους των γονέων ο Γιώργος Σαββίδης τόνισε τα εξής: «Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για την κατάσταση που έχει περιέλθει το Νοσοκομείο Κοζάνης και ειδικά η παιδιατρική κλινική, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των παιδιών μας. Μέχρι σήμερα τα κενά καλύπτονταν με μετακινήσεις γιατρών από άλλες δημόσιες δομές υγείας αφήνοντας κενά εκεί, ενώ περιστασιακά ανατέθηκε σε ιδιώτη παιδίατρο. Δεν υπάρχει δηλαδή η αναγκαία συνεχής παρακολούθηση παιδιών βρεφών και νεογνών με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των παιδιών μας. Ανησυχούμε για την προοπτική των σχολείων μέσα στο χειμώνα που έφτασε, χωρίς να έχουν τα απαραίτητα κονδύλια για να λειτουργήσει η θέρμανση. Αρνούμαστε να στείλουμε τα παιδιά μας σε κρύα σχολεία. Παλεύουμε για: Καμία μέρα χωρίς εφημερία η παιδιατρική κλινική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου. Δεν θα ανεχτούμε μπαλώματα με την μεταφορά γιατρών από άλλες δομές υγείας, ούτε να εξαντληθούν άλλοι. Να καλυφθούν άμεσα και 4 οργανικές θέσεις».


Το λόγο επίσης πήραν εκ μέρους των υγειονομικών ο Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης, πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Δυτ. Μακεδονίας και ο Μιχάλης Χασάπης, Επιμελής Β' Παιδιατρικής Κλινικής.


Ο Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης τόνισε ότι «η τραγική κατάσταση της παιδιατρικής, δεν είναι "φυσικό" φαινόμενο. Η κατάσταση αυτή δε συμβαδίζει με την εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης! Δε γίνεται να θεωρείται σύγχρονο, τον 21ο αιώνα, μια παιδιατρική κλινική που εξυπηρετεί χιλιάδες παιδιά της πόλης μας και των χωριών μας, να μπορεί με δύο μόλις γιατρούς να τα "βγάλει πέρα"».


Ο Μιχάλης Χασάπης τόνισε την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Παιδιατρική Κλινική, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το πρόγραμμα εφημεριών για το Νοέμβρη βγήκε με 10 κενές μέρες και ταυτόχρονα τόνισε την ανάγκη να γίνουν μόνιμες προσλήψεις.

ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page