top of page

Κείμενο υπογραφών 300 εργαζόμενων στα ΜΜΕ

ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ 7 ΑΠΡΙΛΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ


Εμείς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, επιφορτισμένοι σε τούτες τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας να φτάνουν σε όλους τους εργαζόμενους όλες οι εξελίξεις της δημόσιας πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής και αντιμετωπίζοντας αρνητικές συνέπειες λόγω της εργασίας μας από την πανδημία, από την τεράστια εντατικοποίηση της δουλειάς μας, επιλέγουμε να ενωθούμε με τους γιατρούς, όλους τους υγειονομικούς, που με όλους τους κινδύνους για τους ίδιους, δίνουν ανεξάντλητα, ακούραστα την καθημερινή μάχη κατά της πανδημίας, στην πρώτη γραμμή στα νοσοκομεία. Με όλους τους εργαζόμενους στα εργοστάσια, στα σούπερ μάρκετ, που τους εκμεταλλεύονται σκληρά αφήνοντάς τους συνήθως απροστάτευτους στον κίνδυνο της πανδημίας του κορονοϊού.


Αντιμετωπίζουμε όλοι μαζί και αυτή τη δοκιμασία με αλληλεγγύη, οργάνωση και διεκδίκηση.

Η πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ που αντιμετωπίζει την Υγεία ως εμπόρευμα, αποδεικνύεται σήμερα με δραματικό τρόπο ότι είναι επικίνδυνη για το ύψιστο αγαθό της ζωής και της υγείας του λαού.


Δεν μένουμε σιωπηλοί στα μεγάλα κενά, στις μεγάλες τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στο χώρο της υγείας, στα νοσοκομεία, στις μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας.


Δυναμώνουμε τη φωνή μας για μέτρα προστασίας της υγείας όλων των εργαζομένων, όλου του ελληνικού λαού.


Εν μέσω πανδημίας κυβέρνηση και εργοδοσία μάτωσαν τους εργαζόμενους και στο μυαλό τους έχουν να σαρώσουν όποιο εργασιακό δικαίωμα είχε μείνει όρθιο από την πολιτική όλων των κυβερνήσεων τα προηγούμενα χρόνια. Η κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως με άθλιες αντεργατικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και επίσημη αναστολή ελέγχων από τους όποιους υποτυπώδεις εποπτικούς κρατικούς μηχανισμούς είχαν απομείνει.


Οι απολύσεις ξεπέρασαν τις 100.000 μέσα στο Μάρτη, η εντατικοποίηση στα εργοστάσια τροφίμων, στα σούπερ μάρκετ και στους τηλεοπτικούς σταθμούς ιδιαίτερα, ξεπέρασε τα όρια της φυσικής αντοχής. Οι χώροι δουλειάς έγιναν σημεία διασποράς του ιού με την έλλειψη μέτρων προφύλαξης εν μέσω πανδημίας, τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας. Αποκλειστική ευθύνη φέρουν η κυβέρνηση και η εργοδοσία.


Η εργοδοσία των ΜΜΕ όλο αυτό το διάστημα ενισχύθηκε από την κυβέρνηση είτε άμεσα με ζεστό κρατικό χρήμα, είτε με την απαλλαγή τους από φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, την απαλλαγή των τηλεοπτικών σταθμών από την καταβολή της δόσης για το τέλος συχνοτήτων και ακόμα και κυριώτερα από την υποχρέωση της μισθοδοσίας αφού μέσω των κατάπτυστων ΠΝΠ η κυβέρνηση τους άνοιξε το δρόμο για να μας πετάξουν ένα ελεεινό επίδομα ανεργίας στην πραγματικότητα των 800 ευρώ για 45 μέρες (533,33 ευρώ το μήνα), για άλλους με άτυπη και απλήρωτη τηλεργασία και τέλος για τους λίγους που θα παραμείνουν εργαζόμενοι με συνθήκες εξόντωσης και επισφάλειας για την ίδια τους την υγεία.


Η απαγόρευση της κυκλοφορίας και οι περιορισμοί δεν θα σταματήσουν την συνδικαλιστική δράση.Αντιθέτως, τώρα βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή και με μεγαλύτερη ορμή προασπιζόμαστε μέσα στους χώρους δουλειάς τα δικαιώματα μας, εκεί που σήμερα οξύνεται η εργοδοτική επίθεση.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ που υπογράφουμε το κείμενο απαιτούμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ:


Αμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων και νοσηλευτικό προσωπικό.

Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων. Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς, που είναι επί το πλείστον έμπειροι επιστήμονες.

Να επιταχθούν τα αναγκαία υλικά για την υποδομή του δημόσιου συστήματος Υγείας και για τον άμεσο εφοδιασμό των υγειονομικών.

Να επιταχθούν ξενοδοχεία, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων.

Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Αμεσες μαζικές προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας και εντατικοί έλεγχοι από την επιθεώρηση εργασίας. Πρόσθετες Αδειες με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους με χρόνια νοσήματα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, στις εγκυμονούσες, στις μητέρες.

Την κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ. Να κηρυχτούν παράνομες όλες οι απολύσεις που έγιναν από 1η Μάρτη και οι αρνητικές μεταβολές στις συμβάσεις, στα ωράρια, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις.

Την αυτόματη κατάργηση με το πέρας της καραντίνας όλων των απαράδεκτων απαγορεύσεων στην συνδικαλιστική δράση, όπως το άρθρο 12 της ΠΝΠ που ανοίγει ξανά το δρόμο για επιτάξεις απεργών και κήρυξη πολιτικής επιστράτευσης σε κλάδους που διεκδικούν. Καμία ανοχή στον περιορισμό των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών. Το Δώρο Πάσχα να δοθεί στο ακέραιο και στην ώρα του.

Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού.

Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους προς Δημόσιο, τράπεζες, κατάργηση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και κατασχέσεων


Τέλος με κάθε τρόπο αποκαλύπτουμε την άθλια κυβερνητική προπαγάνδα, την συγκάλυψη κάθε διεκδίκησης, την προωθούμενη τρομολαγνεία.


Εμείς πολεμάμε καθημερινά τ' αφεντικά, την πολιτική τους, στους τόπους δουλειάς, παντού.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ-ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΙΩΠΗΛΟΙ !


Το κείμενο έχουν μέχρι στιγμής υπογράψει 300 συνάδελφοι

留言


bottom of page