top of page

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕΛΟΥΣ ΕΕ ΑΔΕΔΥ ΑΠΟ ΕΓΕΣΥΝΗ

Η EΓΕΣΥΝΗ καταδικάζει τις ρατσιστικές δηλώσεις που εκφράστηκαν από το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και γραμματέα της ΠΟΕΔΗΝ, εκλεγμένο με την παράταξη της ΔΑΚΕ, Χ. Παπαναστάση κατά τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ στις 29/8/2023.


Την αρχική δήλωση «δεν υπήρχαν νεκροί» διαδέχθηκε (μετά από επισήμανση άλλων μελών της ΕΕ) η απαράδεκτη δήλωση «ας μη βρίσκονταν εκεί», αναφερόμενος στους μετανάστες που κάηκαν ζωντανοί στο δάσος της Δαδιάς κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς στον Έβρο.


Με αυτές τις δηλώσεις προσπάθησε να υπερασπιστεί την κυβερνητική πολιτική, αποσιωπώντας τις ευθύνες της για τις πυρκαγιές και υποστηρίζοντας το αφήγημά της ότι έδωσε προτεραιότητα στην ανθρώπινη ζωή.


Στα σωματεία εργαζομένων, ιδιαίτερα των υγειονομικών, ΔΕΝ μπορεί να υπάρχει καμία ανοχή σε ρατσιστικές και φασιστικές απόψεις. Οι υγειονομικοί έχουμε υποχρέωση να σεβόμαστε και να προστατεύουμε την ανθρώπινη ζωή, ανεξάρτητα από εθνότητες, φυλές και χώρες καταγωγής!


Απαιτούμε από την ΠΟΕΔΗΝ (το Γενικό συμβούλιο και την Εκτελεστική Επιτροπή), στη συνεδρίαση της 8ης Σεπτεμβρίου, να καταδικάσει τις ρατσιστικές απόψεις του γραμματέα της ΠΟΕΔΗΝ, να προχωρήσει στην καθαίρεσή του από τη θέση του γραμματέα και να τον αντικαταστήσει με άλλο μέλος των οργάνων της ΠΟΕΔΗΝ.


Το ελάχιστο που οφείλει να κάνει η παράταξη της ΔΑΚΕ στην ΑΔΕΔΥ είναι να προχωρήσει άμεσα στην αποπομπή και αντικατάστασή του από τα όργανα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page