top of page

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΛΕΡΟΥ

Αθήνα 14 Ιουνίου 2023

Α.Π:13086


Η Ε.Γ. της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε καταγγέλλει τον διοικητή του Νοσοκομείου Λέρου, Νικόλαο Χαραλάμπη, ο οποίος αρνήθηκε να συναντήσει τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Λέρου Γιώργο Τσουκαλά, λέγοντας ότι δεν του αναγνωρίζει την ιδιότητα του Προέδρου της Ένωσης μετά την εκλογική παραίτηση του συναδέλφου λόγω της υποψηφιότητάς του στις εκλογές της 25ης Ιουνίου με το ΚΚΕ.


Το Δ.Σ. της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Λέρου έκανε παρέμβαση στη διοίκηση απαιτώντας να πληρωθούν οι πρόσθετες εφημερίες 12 μηνών, που τους χρωστάει η διοίκηση.


Ενημερώνουμε τον κ. Νικόλαο Χαραλάμπη, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζει όπως οφείλει, ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα παρέμβασης στο «εσωτερικό» των συνδικαλιστικών οργάνων και ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που παραιτούνται κατά την προεκλογική περίοδο δεν χάνουν την υπαλληλική τους ιδιότητα και για αυτό, ή επανέρχονται στην θέση που κατείχαν εάν δεν εκλέγουν, ή τελούν υπό αναστολή της ιδιότητας εάν εκλέγουν (ν. 1264/82).


Γνωρίζουμε παραδείγματα εκλεγμένων στα διοικητικά συμβούλια Ενώσεων μελών μας και υποψήφιων βουλευτών με τη ΝΔ, που δεν έτυχαν ανάλογης αντιμετώπισης. Άλλο λοιπόν τον ενοχλεί.


Τον ενημερώνουμε επίσης ότι ο συνάδελφος Γιώργος Τσουκαλάς είναι εκλεγμένος Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Λέρου από τους συναδέλφους για να υπερασπίζεται τα δικαιώματά τους και αυτό θα συνεχίσει να κάνει, όπως άλλωστε και τα υπόλοιπα εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ι.Θ.Ε.Λ. Δεν είναι πρόεδρος διορισμένος από τη διοίκηση. Μάλλον ο κύριος Νικόλαος Χαραλάμπης έχει κατά νου εργοδοτικά σωματεία μαριονέτες και εγκάθετα των εκάστοτε διοικήσεων και της εργοδοσίας. Ευτυχώς για τους συναδέλφους στη Λέρο, δυστυχώς για τον κ. Χαραλάμπη αλλά και τους άλλους διοικητές που νομίζουν ότι τα νοσοκομεία είναι τσιφλίκια τους, στη Λέρο αλλά και στις υπόλοιπες Ενώσεις μέλη της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, τα Διοικητικά Συμβούλια είναι εκλεγμένα δημοκρατικά και μάλιστα με μαζική συμμετοχή από χιλιάδες συναδέλφους νοσοκομειακούς γιατρούς και τιμούν την ψήφο τους πρωτοστατώντας στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων αψηφώντας τις διοικήσεις. Στους συναδέλφους λογοδοτούν και όχι στον εκάστοτε διοικητή που διορίζει η κυβέρνηση.


Είναι γνωστό ότι ο διοικητής της Λέρου παθαίνει αναφυλαξία όταν συναντάει εργαζόμενους που απεργούν, αγωνίζονται και διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Στην προηγούμενη συνάντηση με το σωματείο, σε έντονο τόνο και χτυπώντας τα χέρια στο τραπέζι φωνασκούσε λέγοντας «ότι απαγορεύει τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων».


Είναι γνωστό επίσης ότι κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να καταθέσει τα διαπιστευτήρια του στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να συνεχίσει την καριέρα του ως διοικητής. Στην προεκλογική περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λέρο, δε δίστασε να δηλώσει ότι έχει βάλει σε τάξη το νοσοκομείο της Λέρου. Σε τι ακριβώς αναφέρεται; Στις απλήρωτες εφημερίες; Αυτό εννοεί;


Ο κ. Διοικητής ζήλεψε φαίνεται τη δόξα της διοικήτριας του νοσοκομείου Δράμας, η οποία επίσης απαγορεύει την είσοδο στο νοσοκομείο και βάζει τους σεκιουριτάδες να κυνηγάνε τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων επειδή και εκείνη αγνοεί την ισχύουσα νομοθεσία και θεωρεί ότι δεν είναι εργαζόμενος του νοσοκομείου επειδή και ο συνάδελφος έχει παραιτηθεί για να είναι υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στις επικείμενες εκλογές.


Όχι ότι ιδρώνει το αυτί μας με τις απειλές του αλλά καλά θα κάνει να συμμαζευτεί.


Ας τα αφήσει αυτά και ας φροντίσει να πληρώσει άμεσα και στο ακέραιο χωρίς καμία περικοπή το σύνολο των δεδουλευμένων εφημεριών των συναδέλφων. Γιατί στην τηλεφωνική παρέμβαση της προέδρου της ΟΕΝΓΕ Ρέτζιου Αφροδίτης για αυτό δεν ψέλλισε κουβέντα και «ποίησε την νήσσαν».


Ας το πάρουν απόφαση επιτέλους οι νυν και οι μελλοντικοί διοικητές αλλά και η επόμενη κυβέρνηση, όποια και αν είναι, και τώρα και μετά τις εκλογές στις 25 Ιούνη θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους.

Επίσης θα τον συμβουλεύαμε να επικοινωνήσει με την ομογάλακτη του στη Δράμα για να τη ρωτήσει την τροπή που έχουν πάρει εκεί τα πράγματα.


Comments


bottom of page