top of page

Καταγγελία ΕΓΕΣΥΝΗ δίωξης Γραμματέα Ομοσπονδίας Οικοδόμων

Η ΕΓΕΣΥΝΗ καταγγέλλει το νέο κρούσμα αυταρχισμού της κυβέρνησης, αυτή τη φορά σε βάρος του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, ο οποίος οδηγείται σε δίκη, κατηγορούμενος για τη συμμετοχή και τον καθοδηγητικό του ρόλο σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας. Προκειμένου να ενισχύσουν τη «ρευστότητα» των τραπεζών, επιτίθενται σε όποιον υπερασπίζεται το δικαίωμα σε στέγαση.


Η προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων κλιμακώνεται. Σέρνουν στα δικαστήρια νοσοκομειακούς γιατρούς, επειδή διεκδικούν μέτρα προστασίας της υγείας. Στέλνουν τα ΜΑΤ ενάντια σε απεργούς και διαδηλωτές (όπως στη συγκεκριμένη κινητοποίηση ενάντια στον πλειστηριασμό). Απολύουν πρωτοπόρους εργαζόμενους, όπως στη «Μαλαματίνα», που διεκδικούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς. Φέρνουν την αστυνομία στα πανεπιστήμια, για να εκφοβίσουν και να αποτρέψουν τις διεκδικήσεις των φοιτητών. Βγάζουν παράνομες και καταχρηστικές τη μία μετά την άλλη τις απεργίες.


Πρόκειται για προσπάθειες καταστολής των αντιδράσεων ενάντια στην κυβερνητική επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και τις ανάγκες μας για υγεία, στέγη, θέρμανση, ρεύμα.


Απαιτούμε να αποσυρθεί η κλήτευση σε δίκη του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.


ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page