top of page

Καταγγέλλουν την προσπάθεια φίμωσης του Σωματείου στον «Ευαγγελισμό»

Καμία συνέντευξη ή δήλωση που αφορά το νοσοκομείο δεν θα γίνεται στα ΜΜΕ χωρίς την προηγούμενη έγκριση της διοίκησης. Να ενημερωθεί το προσωπικό ευθύνης σας»...


Τα παραπάνω αναγράφονται σε εσωτερικό έγγραφο που απέστειλε ο διορισμένος από την κυβέρνηση διοικητής του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» προς τους συντονιστές διευθυντές και τους επιστημονικούς υπεύθυνους των τμημάτων, μια μέρα μετά την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» για την έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο του Νοσοκομείου.


Κόντρα στις «νουθεσίες» της διοίκησης, το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» προχωρά σήμερα Τετάρτη στις 8 π.μ. σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα ΤΕΠ, καταγγέλλοντας την προσπάθεια φίμωσης των εργαζομένων και ταυτόχρονα διεκδικώντας την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια σε όλους τους χώρους εργασίας κ.ά.


Το γεγονός καταδικάζει με ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ, απαιτώντας να αποσυρθεί το σχετικό έγγραφο. «Οι ενέργειες αυτές», συνεχίζει η ανακοίνωση, «εντάσσονται στον συνολικότερο σχεδιασμό για ευνουχισμό της συνδικαλιστικής, πολιτικής και κοινωνικής δράσης. Κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μας φιμώσουν, να μην κουνιέται φύλλο. Μετά το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία από ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ για τον περιορισμό και την απαγόρευση των διαδηλώσεων, έρχεται και η απαγόρευση των δηλώσεων…».


Ματαιοπονούν, τονίζει η ΟΕΝΓΕ. «Όσους νόμους και αν ψηφίσουν, όσα "διατάγματα" και αν βγάλουν δεν πρόκειται να μας κλείσουν το στόμα. Δεν πρόκειται να ζητήσουμε την έγκρισή τους ούτε για να διαδηλώνουμε, ούτε για να δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα ασθενών και υγειονομικών», καταλήγει η ανακοίνωση.


Εξάλλου, το γεγονός καταδικάζει με ανακοίνωσή της και η ΕΙΝΑΠ, επισημαίνοντας ότι «αυτή η πράξη είναι άκρατος αυταρχισμός, καταστολή και είναι η "κανονικότητα" που θέλουν να εφαρμόσουν στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας. Υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, μειωμένοι προϋπολογισμοί, υποχρηματοδότηση, απλήρωτοι εργαζόμενοι, ράντζα και εντατικοποίηση, και θέλουν να υπάρχει σιωπή! Μετά την απαγόρευση των διαδηλώσεων, έρχεται και η απαγόρευση των δηλώσεων».


Πηγή: www.902.gr



ΟΕΝΓΕ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

210 5232215  /  oengegr@gmail.com  /  Λαμίας 2, Αθήνα - Αμπελόκηποι, 11523

  • Facebook

COPYRIGHT 2017 ΟΕΝΓΕ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ DESIGNATURE

bottom of page